Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η κυβέρνηση των ικανών
moraitakis01

Αλέξανδρος Μωραϊτάκης

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η κυβέρνηση των ικανών

Τα δύο σημαντικότερα πράγματα για την επιτυχημένη πορεία μιας κυβέρνησης και μιας χώρας γενικότερα, είναι:

Πρώτον, οι αποφάσεις που λαμβάνονται να βασίζονται σε ρεαλιστικές βάσεις και να μην είναι αποτέλεσμα ιδεοληψιών.

Και δεύτερον, σε θέσεις ευθύνης να επιλέγονται οι κατάλληλοι άνθρωποι, δηλαδή άτομα με εμπειρία, με εξειδικευμένες γνώσεις, με ήθος και εντιμότητα. «Άτομα που να έχουν ξανακάνει σωστά τη δουλειά» όπως λένε με απλά λόγια οι πολίτες.

Με βάση αυτές τις δύο προηγούμενες αρχές, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε πλήρως από το 2015 έως σήμερα.

Ας δούμε για παράδειγμα, πού οδηγηθήκαμε από την ιδεοληψία του ότι θα μπορούσαμε να «σκίσουμε τα μνημόνια» τα οποία θα καταργούσαμε «με ένα νόμο και ένα άρθρο». Μιλάμε για μια «τρύπα» γύρω στα 120 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, με τον εκπρόσωπο δηλαδή των Ευρωπαίων δανειστών μας.

Κλείσιμο
Ας δούμε επίσης, πού καταλήξαμε με το απορρίψουμε τον προϋπάρχοντα σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για τη ΔΕΗ. «Για να μην την ξεπουλήσουν» όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, την παρέλαβαν κερδοφόρα και την κατάντησαν προβληματική! Οι ζημιές της διετίας 2018-2019 υπολογίζονται γύρω στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ… Το οξύμωρο είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ που διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει τώρα να προτείνει την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, διαφωνώντας με τον Υπουργό και «αντιγράφοντας» τμήμα των προτάσεων του 2014 της Νέας Δημοκρατίας.

Μια άλλη ιδεοληψία αφορούσε την πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, όπου η περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ «θα μάζευε με αριστερό τρόπο τα σκουπίδια». Στην πράξη, σήμερα η κατάσταση βρίσκεται εκεί ακριβώς που την άφησε η Νέα Δημοκρατία, έχοντας αναβάλλει για πέντε χρόνια την προστασία του περιβάλλοντος και την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην οικονομία.

Τι να πει κάποιος για την υπόθεση του Ελληνικού, επένδυση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρχικά πλήρως αντίθετος; Και όταν μετά από χρόνια την υπέγραψε, στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν… άγρια δάση. Η ουσία είναι ότι για κάθε χρόνο που καθυστερεί να ξεκινήσει η συγκεκριμένη επένδυση, η οικονομία -σύμφωνα με αναλυτές- χάνει ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσες δεκάδες χιλιάδες άνεργοι θα είχαν βρει δουλειά αν αυτό το projectείχε ξεκινήσει έγκαιρα. Θυμηθείτε επίσης πόσες άλλες επενδύσεις ανά την Ελλάδα δεν κυνηγήθηκαν, ή δεν καθυστέρησαν λόγω ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμάται κάποιος τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά; Θυμάστε που στελέχη της κυβέρνησης έκλαιγαν (κατά δήλωσή τους) όταν έπεσαν τελικά οι υπογραφές; Θυμάστε ότι σήμερα η κυβέρνηση έχει ενστάσεις στο σχέδιο των Κινέζων να προχωρήσουν σε διπλάσιες επενδύσεις από αυτές που έχουν νομικά δεσμευτεί; Έτσι θα πάει μπροστά η χώρα;

Πάμε τώρα στην ποιότητα των στελεχών που τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά από την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειονότητα των στελεχών αυτών απέτυχε παραδειγματικά.

Η περίπτωση της περυσινής πυρκαγιάς στο Μάτι είναι χαρακτηριστική. Κανείς φυσικά εκ των στελεχών αυτών δεν ήθελε να καούν οι συμπολίτες μας. Ωστόσο, η ανεπάρκεια των κρατικών αξιωματούχων, η απουσία προετοιμασίας, η έλλειψη συντονισμού και φυσικά η ανύπαρκτη εμπειρία στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων είχε ως αποτέλεσμα τη γνωστή τραγωδία.

Ακόμη χειρότερο ήταν ότι 24ωρα μετά την απίστευτη καταστροφή, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν ούτε ένα λάθος τους!Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε για σαφείς ενδείξεις οργανωμένου εμπρησμού(!) με «στοιχεία από δορυφόρους». Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα αποδείχτηκε από σχετικό βίντεο ότι η φωτιά προήλθε από αμέλεια ενός συνταξιούχου-κατοίκου της περιοχής…

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι αποφασισμένη να πορευτεί χωρίς ιδεοληψίες και με αξιωματούχους που διακρίνονται για την αξιοσύνη τους. Λάθη προηγούμενων δεκαετιών δεν θα επαναληφθούν. Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Η χώρα πρέπει να «σηκώσει κεφάλι», η οικονομία πρέπει να τρέξει και στο δύσκολο αυτό έργο δεν περισσεύει κανένας.

Θα πορευτούμε όλοι μαζί, χωρίς ιδεοληψίες και με βασική μας αρχή την αξιοκρατία.

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυώνται την επιτυχία.

Δεσμεύομαι και προσωπικά να δίνω την μάχη καθημερινά μέσα στη βουλή με γνώσεις και εμπειρίες που αποκτούν οι άνθρωποι της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας , ώστε να υπάρξουν καλοπληρωμένες δουλειές που να περιέχουν προοπτικές και αξιοπρέπεια

* Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης είναι υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α΄ Αθήνας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ