Tiktoker προσπαθεί να φτιάξει ένα στρατό που θα αποτελείται από 2,8 εκατομμύρια βατράχια (vid)

Tiktoker προσπαθεί να φτιάξει ένα στρατό που θα αποτελείται από 2,8 εκατομμύρια βατράχια (vid)

Αν και δεν είναι παράνομη η αγορά γυρίνους, οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι η μαζική αγορά τόσο μεγάλου αριθμού γυρίνων είναι ανεύθυνη και θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον

tiktok_vatraxia
Σε μια παράξενη προσπάθεια να δημιουργήσει έναν «στρατό βατράχων», ένας άνδρας στο φέρεται να αγόρασε 2,8 εκατομμύρια γυρίνους με σκοπό να τους αναθρέψει σε ενήλικους βατράχους. Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, ισχυρίζεται ότι στόχος του είναι να απελευθερώσει τους βατράχους σε ένα κοντινό φυσικό καταφύγιο προκειμένου να αποκαταστήσει τον πληθυσμό του απειλούμενου είδους. Ωστόσο, οι ενέργειές του έχουν προκαλέσει ανησυχίες στους τοπικούς περιβαλλοντολόγους.

Αν και δεν είναι παράνομη η αγορά γυρίνους, οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι η μαζική αγορά τόσο μεγάλου αριθμού γυρίνων είναι ανεύθυνη και θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον. Η απελευθέρωση μη ιθαγενών ειδών, ακόμη και αν αυτά απειλούνται με εξαφάνιση, μπορεί να διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος και να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα ιθαγενή είδη που ήδη ζουν στην περιοχή.


Επιπλέον, η υλικοτεχνική υποστήριξη της ανατροφής 2,8 εκατομμυρίων γυρίνων σε ενήλικους βατράχους είναι ένα δύσκολο έργο που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και πόρους. Η ανατροφή των γυρίνων απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού, της θερμοκρασίας και της παροχής τροφής, καθώς και προστασία από θηρευτές και ασθένειες. Ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις, είναι απίθανο ένα άτομο να μπορεί να παρέχει επαρκή φροντίδα για έναν τόσο μεγάλο αριθμό.

Οι υποστηρικτές της καλής μεταχείρισης των ζώων έχουν επίσης εκφράσει την ανησυχία τους για την πιθανή βλάβη των ίδιων των γυρίνων. Η μεταφορά και η αποθήκευση ενός τόσο μεγάλου αριθμού ζώων μπορεί να προκαλέσει άγχος και να οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Επιπλέον, η απελευθέρωση μεγάλου αριθμού ενήλικων βατράχων στη φύση μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί το είδος να ανακάμψει, καθώς παράγοντες όπως η απώλεια ενδιαιτημάτων και η ρύπανση πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωσή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης