Ο βιομήχανος Ιωσήφ Βαγιωνής που είχε σκοτώσει την ερωμένη του έλεγε «έπεσε πάνω στο ξίφος»: Οι απειλές του Λυκουρέζου στη δικαστή

Ο βιομήχανος Ιωσήφ Βαγιωνής που είχε σκοτώσει την ερωμένη του έλεγε «έπεσε πάνω στο ξίφος»: Οι απειλές του Λυκουρέζου στη δικαστή

Αρχικά είπε πως ήταν ατύχημα τη στιγμή που προσπαθούσαν να αναπαραστήσουν μια σκηνή από την ταινία «Ο Σωματοφύλακας», αλλά στη συνέχεια έδωσε δύο άλλες εκδοχές για τον φόνο της 33χρονης φιλολόγου. Απειλές από τον Λυκουρέζο είχε καταγγείλει η δικαστής.

vagionas
Μάιος του 1996 και ο βιομήχανος Ιωσήφ Βαγιωνής καταδικάζεται σε 21 χρόνια φυλάκισης για την δολοφονία της ερωμένης του, Ελένης Πίσχου. Ο ίδιος είχε πει πως ήταν ατύχημα τη στιγμή που προσπαθούσαν να αναπαραστήσουν μια σκηνή από την ταινία «Ο Σωματοφύλακας»! Ο συνήγορος του όμως Αλέξανδρος Λυκουρέζος, όπως είχε καταγγείλει η πρόεδρος του Δικαστηρίου, είχε εισβάλει σε ανύποπτο χρόνο στο γραφείο της και απειλώντας την, προσπαθούσε να αλλάξει την τροπή της υπόθεσης.

Δύο χρόνια νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 1994, ο βιομήχανος και η ερωμένη του Ελένη Πίσχου, είχαν βρεθεί στο γραφείο του στη Λυκόβρυση. Όπως διαβάζουμε στη Μηχανή του Χρόνου, ο Ιωσήφ Βαγιωνής φώναξε τον φύλακα του εργοστασίου να ανέβει πάνω, γιατί «κάτι έπαθε η Νέλλη». Όταν ο φύλακας ανέβηκε πάνω, είδε την 33χρονη φιλόλογο νεκρή.

Δυο μέρες αργότερα, ο Ιωσήφ Βαγιωνής πήγε στην αστυνομία και ομολόγησε τη δολοφονία της Ελένης Πίσχου. Το οξύμωρο είναι πως ενώ αρχικά προφυλακίστηκε, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, κάτι που εύλογα προκάλεσε την οργή της οικογένειας της 33χρονης.


Δύο χρόνια αργότερα και δη στις 15 Μαρτίου 1996, ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία αλλά και η αναπαράσταση του εγκλήματος. Ο Ιωσήφ Βαγιωνής δήλωσε αθώος λέγοντας πως το μοιραίο έγινε «κατά λάθος», την ώρα που προσπαθούσαν να αναπαραστήσουν μια σκηνή από την ταινία «Ο Σωματοφύλακας».

Κλείσιμο
Αργότερα όμως, ο κατηγορούμενος εμφάνισε μια διαφορετική εκδοχή. Είπε πως η Νέλλη Πίσχου «έπεσε μόνη της πάνω στο ξίφος». Συγκεκριμένα, εξήγησε πως την ώρα που η 33χρονη φιλόλογος του έλεγε για μια ακόμη φορά ότι θέλει να αυτοκτονήσει, εκείνος προέταξε το ξίφος λέγοντας της «βαρέθηκα να σε ακούω. Αν έχεις το κουράγιο καν’ το» και έπεσε πάνω στο ξίφος. Είπε πως της μίλησε έτσι προκειμένου να την αποτρέψει και αιφνιδιάστηκε.

Διαβάστε περισσότερα: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης