Φυσικώς ανθρακούχo νερό και σοδόνερα: Γνωρίζετε σε τι διαφέρουν;

Φυσικώς ανθρακούχo νερό και σοδόνερα: Γνωρίζετε σε τι διαφέρουν;

Μπορεί η γεύση και η υφή τους να είναι παρόμοιες αλλά η επίδρασή τους στην υγεία μας διαφέρει σημαντικά

anthrakouxo_nero
Sponsored Content

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια θέλουμε να φροντίζουμε τους εαυτούς μας ολοένα και περισσότερο. Επιλέγουμε να βελτιώνουμε ουσιατικά τη ζωή μας σε κάθε επίπεδο μέσα από οποιαδήποτε πράξη μας επηρεάζει θετικά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διατροφή οι προσωπικές ανάγκες του καθενός μας είναι πολλές και διαφορετικές γι αυτό και αναζητούμε προϊόντα που μας ταιριάζουν και μας εξασφαλίζουν μια ποιοτικότερη καθημερινότητα. Εξελίσσοντας λοιπόν τους τρόπους που επιλέγουμε ό,τι μας κάνει καλό, φροντίζουμε πρώτα και πάνω από όλα την πηγή της σωματικής μας υγείας, δηλαδή το νερό.

Πόσο ενημερωμένοι είμαστε τελικά για το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνει η φύση;

Κλείσιμο
Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων έχει εντάξει στη διατροφή του τα ανθρακούχα νερά είτε ως συνοδευτικά ενός γεύματος είτε ως βοηθητικά στη χώνεψη. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωσή τους χαρίζει ευεξία και βοηθάει στον έλεγχο του βάρους γι αυτό και τα προτιμούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές.

Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά και τα σοδόνερα είναι μόνο μερικοί από τους τύπους των προιόντων που κυκλοφορούν στην αγορά και έχουν κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών στα εστιατόρια, την ώρα την άθλησης, σε ένα επίσημο γεύμα, ακόμα και στο καθημερινό τραπέζι.

Σε τί μοιάζουν όμως και σε τί διαφέρουν τα φυσικά ανθρακούχα νερά από τις σόδες;

Πρακτικά, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά και τα σοδόνερα έχουν παρόμοια γεύση και υφή γι αυτό και σπάνια αναγνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, μόλις νιώσουμε στον ουρανίσκο και στη γλώσσα μας τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες τους αμέσως πιστεύουμε ότι πρόκειται για ίδια προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η βασικότερη διαφορά τους φαίνεται στο στομάχι μας, κατά τη διάρκεια της χώνεψης. Γενικότερα, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά δεν είναι το ίδιο με τα σοδόνερα καθώς έχουν πολύ διαφορετική επίδραση στην υγεία μας και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Πηγή: longform.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης