Οι Ρώσοι ολιγάρχες χάνουν δισεκατομμύρια από την εισβολή στην Ουκρανία: Μόνο την πρώτη μέρα έχασαν $39 δισ.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες χάνουν δισεκατομμύρια από την εισβολή στην Ουκρανία: Μόνο την πρώτη μέρα έχασαν $39 δισ.

Ο απώλειες των Ρώσων δισεκατομμυριούχων έχουν υπερδιπλασιαστεί από τη μέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία

rwssoi_oligarxes_xr
Τραγικές οικονομικές επιπτώσεις έχει μέχρι στιγμής η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για τους Ρώσους μεγιστάνες. Οι 21 πλουσιότεροι άνθρωποι της χώρας έχουν χάσει 84 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Οι οικονομικές τους απώλειες έχουν υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Οι 21 μεγιστάνες, έχασαν συνολικά 39 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις μία μέρα από την έναρξη του πολέμου, που οδήγησε σε πτώση του χρηματιστηρίου της Ρωσίας κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αναταραχή στην αγορά ώθησε την κεντρική τράπεζα της χώρας να σταματήσει τη διαπραγμάτευση μετοχών στο Χρηματιστήριο της Μόσχας, προκειμένου να ανακόψει την περαιτέρω πτώση. Ακόμα κι έτσι όμως, ο πλούτος των Ρώσων δισεκατομμυριούχων συνέχισε να δέχεται πιέσεις, καθώς ορισμένες από τις εταιρείες τους είναι εισηγμένες σε άλλα μέρη στον κόσμο.

Ο μεγαλύτερος χαμένος της λίστα των δισεκατομμυριούχων της Ρωσίας είναι ο πρόεδρος της Lukoil, Vagit Alekperov, ο οποίος έχει χάσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος — το 60% της καθαρής του περιουσίας — αφού η τιμή της μετοχής της εταιρείας έπεσε περίπου στο 80% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Τώρα αξίζει 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.gazzetta.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης