Βγαίνει στο σφυρί το «Lemos International Center» στο Κολωνάκι

Βγαίνει στο σφυρί το «Lemos International Center» στο Κολωνάκι

Το συγκρότημα γραφείων στην οδό Καρνεάδου, η «Κυανός Properties», οι κατασχέσεις και ο πλειστηριασμός στις 24 Νοεμβρίου

lemos_center
Ένα από τα πιο «βαρύτιμα» σφυριά της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να χτυπήσει σε λίγες μέρες. Και τούτο καθώς αφορά ένα από τα πλέον σύγχρονα συγκροτήματα γραφείων και καταστημάτων στο Κολωνάκι.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται στο οικοδομικό συγκρότημα– εμπορικό κέντρο «Lemos International Center» επί των οδών Καρνεάδου-Πλουτάρχου-Αλωπεκής και Λουκιανού.

Ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου αφορά 27 οριζόντιες ιδιοκτησίες, -γραφεία, καταστήματα, θέσεις στάθμευσης κλπ-, που συναποτελούν το Β κτίριο του συγκροτήματος, το οποίο έχει χτιστεί επί οικοπέδου 1.996,38 τ.μ.

Το ακίνητο ανήκε στην εταιρεία «Κυανός Properties» και έχει κατασχεθεί για ποσό 150.000 ευρώ που είναι μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 5.897.181,85 ευρώ.

Κλείσιμο
Ο αρχικός πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 19 Φεβρουαρίου 2020, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, ενώ τώρα επισπεύδουσα είναι η do Value Greece ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας “Eagle Issuer Designated Activity Company” και η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς φτάνει στα 3.282.000 ευρώ.

Τι βγαίνει στο σφυρί
Το κτίριο Β, αποτελείται από πέντε υπόγειους ορόφους, ισόγειο, εννέα ορόφους άνω του ισογείου και δώμα. Τα υπόγεια χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και αποθήκες, ενώ στους ορόφους στεγάζονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και γραφειακοί χώροι. Η πρόσβαση στους ορόφους γίνεται μέσω ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων. Το κτίριο έχει προσόψεις επί των παραλλήλων οδών Καρνεάδου και Αλωπεκής και ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου 9.652/10.000.

Στην έκθεση τονίζεται ότι «οι οριζόντιες ιδιοκτησίες δεν υπάρχουν αυτοτελώς αλλά έχουν ενοποιηθεί ως όμορες ανά όροφο».

Ειδικότερα, το ισόγειο αποτελεί ενιαίο επαγγελματικό χώρο, ο οποίος έχει προέλθει από τη λειτουργική ενοποίηση όμορων οριζοντίων ιδιοκτησιών-καταστημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και στον πρώτο όροφο όπου λειτουργούσε, κατά το χρόνο της αυτοψίας, κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Στον δεύτερο όροφο υπάρχει μεγάλος επαγγελματικός χώρος, ο οποίος έχει προέλθει από τη λειτουργική ενοποίηση όμορων οριζοντίων ιδιοκτησιών και κατά την αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι είναι μισθωμένος ως γραφειακός χώρος στην Πρεσβεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Στον τρίτο όροφο κατόπιν αντίστοιχων συνενώσεων λειτουργούν δύο επαγγελματικοί χώροι-γραφεία.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης