Τέλης Μυστακίδης: Aπό «βασιλιάς του χαλκού», συλλέκτης ακινήτων

Τέλης Μυστακίδης: Aπό «βασιλιάς του χαλκού», συλλέκτης ακινήτων

Το 2011 ήταν στη λίστα του «Forbes» ως ο πλουσιότερος Ελληνας. Το 2018 αποχώρησε από την Glencore και τον τελευταίο καιρό έχει εισέλθει δυναμικά στον χώρο του real estate. Τελευταίο του απόκτημα, το νεοκλασικό της Alpha Bank στην πλατεία Ρούσβελτ αντί 6,2 εκατ. ευρώ

alpha_bank_mistakidis
Πριν από λίγες ημέρες σε μια επιχειρηματική παρέα της συμπρωτεύουσας που απολάμβανε φρέσκα ψάρια στον «Κρητικό» στο Πανόραμα, η κουβέντα ήρθε σε έναν συντοπίτη τους. Είχε διαρρεύσει σε έναν κλειστό κύκλο ατόμων η είδηση ότι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης –Τέλης για τους φίλους του- συνεχίζει την επέλαση στο ελληνικό real estate, αφού «χτύπησε» σε διαγωνισμό ένα εκπληκτικό νεοκλασικό οίκημα που καταλαμβάνει σχεδόν ένα τετράγωνο στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για το παλιό κτίριο της Ιονικής Τράπεζας και μετέπειτα της Alpha Bank, που βρίσκεται στην πλατεία Ρούσβελτ, το οποίο είναι ένα εξαίσιο δείγμα αρχιτεκτονικής.

Ο χαμηλών τόνων Ελληνας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην Ελβετία και μιλάει άπταιστα έξι γλώσσες, κατέθεσε μέσω συνεργατών του την καλύτερη προσφορά από τις δύο.

Η δική του ανερχόταν σε 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη, που δεν ξεπέρασε τα 5,5 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε από όμιλο Ισραηλινών επενδυτών που δεν έγινε γνωστός.

Ανθρωποι που γνωρίζουν τον Τέλη Μυστακίδη εικάζουν ότι το ενδιαφέρον του για ακίνητα στην Ελλάδα δεν τελειώνει με την απόκτηση του νεοκλασικού στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχει και συνέχεια.

Κλείσιμο
Θεωρείται άριστος γνώστης της συγκεκριμένης αγοράς και πιστεύει ότι η εποχή είναι η πλέον κατάλληλη για να «χτυπήσει» ακίνητα-φιλέτα, τα οποία θα ενταχθούν στο επιχειρηματικό του πλάνο.

Κάποιοι τον θυμούνται ακόμη νέο να ανεβαίνει ταχύτατα στην ιεραρχία της Cargill, όταν ξεκινούσε μια ιλιγγιώδη επαγγελματική διαδρομή.

Οταν μετά από έξι χρόνια τον ανακάλυψε ο Μαρκ Ριτς της Marc Rich & Co, ο Μυστακίδης τον ακολούθησε στην εταιρεία που μετεξελίχθηκε στην Glencore. Aυτή στην οποία ανέλαβε επικεφαλής του τομέα επενδύσεων σε μέταλλα, χωρίς να φαντάζεται ότι το 2011, μόλις στα 49 του χρόνια, θα ήταν ένας δισεκατομμυριούχος μέτοχος.

Το νέο «χτύπημα» του Τέλη

Το νεοκλασικό της πλατείας Ρούσβελτ είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ανήκε στην Alpha Bank, η οποία σταμάτησε να το χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια. Η πώλησή του εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των ακινήτων της τράπεζας που είναι ιδιοκτήτρια σε πάνω από 3.700 κτίρια και κατοικίες. Για το συγκεκριμένο υπήρξαν δύο προσφορές, αυτές του Μυστακίδη και των Ισραηλινών, με τον Ελληνα να πλειοδοτεί κατά 700.000 ευρώ και να είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης. Δεν ήταν φυσικά ο ίδιος παρών όταν ανοίχτηκαν οι προσφορές, αλλά Ελβετοί συνεργάτες του, οι οποίοι τον ενημέρωσαν άμεσα για το αποτέλεσμα που προσέθεσε άλλο ένα ακίνητο στο επιχειρηματικό του πλάνο.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης