«Νίκας Συμμετοχών»: Στο σφυρί ποσοστό της «Δίρφυς» στα… γενέθλια του σκανδάλου με το insider trading

«Νίκας Συμμετοχών»: Στο σφυρί ποσοστό της «Δίρφυς» στα… γενέθλια του σκανδάλου με το insider trading

Αύριο ο πλειστηριασμός για το ποσοστό στη γνωστή εταιρεία εμφιαλωμένου νερού - Η holding που ίδρυσε ο Παναγιώτης Νίκας και o ρόλος του Γιώργου Νίκα – Τα δύο χρόνια από το σκάνδαλο inside trading στις ΗΠΑ και τα... φωτοβολταϊκά

dirfis_newmon
Η «Νίκας Συμμετοχών» ήταν ένα από τα πολλά επιχειρηματικά εγχειρήματα του εμβληματικού αλλαντοβιομήχανου Παναγιώτη Νίκα. Την εταιρεία holding την ίδρυσε το 2004 προκειμένου να «στεγάσει» τις συμμετοχές του σε διάφορες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η «Δίρφυς», με τα εμφιαλωμένα νερά, η «Οικοφάρμα Πελοποννήσου», η «Δρόμων Α.Ε.», η «Αλέα ΑΒΕ», η «Λακωνική Τροφίμων».

Οι συμμετοχές αυτές είχαν συνολική αξία κτήσης περί τα 8,9 εκατ. ευρώ και η σημαντικότερη από αυτές ήταν στη «Δίρφυς» που εξαγοράστηκε από τη Νίκας Συμμετοχών το 2007 (τα προηγούμενα χρόνια η holding ήλεγχε το 90,69%, κατέχοντας 3.731.000 μετοχές με αξία κτήσης 3.563.500 ευρώ).

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί μετοχικό πακέτο της Δίρφυς, με τιμή πρώτης προσφοράς 766.427,64 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η κατάσχεση έγινε για ποσό 1.609.359,95 ευρώ.

Ειδικότερα πρόκειται για έναν πολλαπλό μετοχικό τίτλο 1.741.881 κοινών ονομαστικών μετοχών της «Δίρφυς Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμφιαλώσεως Νερού και Αναψυκτικών», που εδρεύει στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων της Εύβοιας.

Κλείσιμο
Δεδομένου ότι το μετοχικό κεφάλαιο της Δίρφυς ανέρχεται σε 4.114.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 4.114.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ, το μετοχικό πακέτο που θα βγει σε πλειστηριασμό αντιστοιχεί στο 42% περίπου της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού.

Το σφυρί αντιπροσωπεύει την οικονομική κατάσταση της «Νίκας Συμμετοχών», που με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019, δεν πραγματοποίησε καμία δραστηριότητα και είχε μηδενικά έσοδα. Παράλληλα, κουβάλαγε συσσωρευμένες ζημιές 7 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις σε 2.76 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,31 εκατ. αφορούν τραπεζικά δάνεια.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης