Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο: Αυτοί είναι οι 5 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο: Αυτοί είναι οι 5 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές

Δείτε τη λίστα των αθλητών οι οποίοι -μόνο το 2020- κέρδισαν, συνολικά, περισσότερα από... 240 εκατομμύρια δολάρια, με αμοιβές οι οποίες ζαλίζουν, κυριολεκτικά

tokyo_athlites
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο είναι σε εξέλιξη και μπορεί η πλειοψηφία των αθλητών που αγωνίζονται εκεί να μην έχουν τεράστια εισοδήματα -διότι δεν είναι όλοι επαγγελματίες– αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εκατομμύρια δολάρια.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα (ολυμπιακά) έξοδα ενός αθλητή. Αυτά, για μια τέτοια διοργάνωση, μπορεί να αποδειχθούν τεράστια. Για παράδειγμα, το 2016 αρκετοί δημιούργησαν καμπάνιες στο “GoFundMe” ώστε να μαζέψουν χρήματα από δωρεές για να καλύψουν τα έξοδά τους.

Ταυτόχρονα, τα έσοδα από τις επιδόσεις δεν είναι πολλά και αφορούν μόνο τους μεταλλιούχους. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ ο Χρυσός Ολυμπιονίκης σε οποιοδήποτε αγώνισμα έχει λαμβάνειν 37.500 χιλιάδες δολάρια, ο ασημένιος 22.500 δολάρια και ο χάλκινος 15.000 δολάρια. Φυσικά, όπως είναι αυτονόητο, οι περισσότεροι αθλητές που αγωνίζονται δεν κατακτούν μετάλλια.

Πάντως, ακόμη κι έτσι, τα κορυφαία ονόματα των αγωνισμάτων έχουν συνήθως χορηγούς που τους στηρίζουν. Αλλά και πάλι, αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν κι άλλοι, οι οποίοι ως επαγγελματίες έχουν λύσει, εδώ και πολλά χρόνια, όλα τα οικονομικά τους προβλήματα.

Eίναι από τον χώρο του μπάσκετ, του τένις και του γκολφ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης