Πόσα κερδίζουν οι Ολυμπιονίκες από τα μετάλλια σε κάθε χώρα – Λίστα

Πόσα κερδίζουν οι Ολυμπιονίκες από τα μετάλλια σε κάθε χώρα – Λίστα

H Φιλιππινέζα νικήτρια της άρσης βαρών, Χιντιλίν Ντίαζ, που κέρδισε στο Τόκιο το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες για τη χώρα της έλαβε $600.000, δύο σπίτια και δωρεάν αεροπορικά ταξίδια εφ΄όρου ζωής

24510644
Σαφέστατα η μεγαλύτερη ανταμοιβή στην καριέρα κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακόμα περισσότερο η κατάκτηση κάποιου μεταλλίου. Ωστόσο, η ανταμοιβή δεν είναι μόνο ηθική, πράγμα άλλωστε που συνέβαινε και στην αρχαιότητα, όπου στεφάνωναν τον νικητή με τον περίφημο κότινο και στη συνέχεια τον τιμούσαν και με υλικά προνόμια, όπως τη δωρεάν ισόβια σίτιση, τη φορολογική απαλλαγή, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, και με χρηματικά βραβεία.

Στη σημερινή εποχή η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου συνεπάγεται σημαντικές χρηματικές απολαβές. Ενα παράδειγμα αποτελεί η Φιλιππινέζα νικήτρια της άρσης βαρών, Χιντιλίν Ντίαζ, που κέρδισε στο Τόκιο το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες για τη χώρα της.

Ως ανταμοιβή για το ιστορικό της επίτευγμα, η Ντίαζ έλαβε τουλάχιστον 33 εκατ. πέσος Φιλιππίνων ή 600.000 δολάρια από την Επιτροπή Αγώνων των Φιλιππίνων, αλλά και από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας της. Επίσης, της προσφέρθηκαν δύο σπίτια και δωρεάν πτήσεις για όλη της τη ζωή .

Κι ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν καταβάλλει χρηματικά έπαθλα στους νικητές, πολλές χώρες προσφέρουν χρηματικά έπαθλα στους αθλητές τους για τον αριθμό των μεταλλίων που κερδίζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κλείσιμο
Ακολουθεί μια λίστα με τα χρήματα που παίρνουν νικητές από 12 χώρες, από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το CNBC από διάφορες εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές, αθλητικές ενώσεις αλλά και το οικονομικό site Money Under 30. Τα ποσά αναφέρονται ανάλογα με το αν κάποιος αθλητής κερδίσει το χρυσό, το αργυρό ή το χάλκινο μετάλλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης