«Ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα σε Γαλλία και Ρωσία για τη «σαμπάνια των φτωχών»

«Ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα σε Γαλλία και Ρωσία για τη «σαμπάνια των φτωχών»

Στα «κάγκελα» οι οινοπαραγωγοί της Γαλλίας καθώς τα προϊόντα τους θα ονομάζονται πλέον «αφρώδεις οίνοι» στη Ρωσία – Τι επιδιώκει ο Πούτιν

putin_champagne
«Αφρίζουν» από τον θυμό τους οι Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας καθώς θεωρούν ότι πρόσφατος νόμος που πέρασε η ρωσική κυβέρνηση στη χώρα και αφορά τη λεγόμενη «σοβιετική σαμπάνια» υπονομεύει το παγκοσμίως γνωστό brand τους.

Όπως είναι γνωστό, η Καμπανία είναι μια περιοχή στη βορειοανατολική Γαλλία, η οποία έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη λόγω της σαμπάνιας, του εκλεκτού αφρώδους είναι που παράγεται από τα σταφύλια που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Ωστόσο, η Ρωσία με πρόσφατο νόμο «αμφισβητεί» το αποκλειστικό δικαίωμα των Γάλλων οικοπαραγωγών να χρησιμοποιούν την ονομασία «σαμπάνια» στα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ενέκρινε Ρώσος πρόεδρος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μόνο οι Ρώσοι παραγωγοί θα έχουν από εδώ και πέρα δικαίωμα να χρησιμοποιούν την ονομασία «σαμπάνια», στα κυριλλικά, στις ετικέτες των προϊόντων τους. Την ίδια ώρα, τα εισαγόμενα προϊόντα θα πρέπει, να φέρουν την ονομασία «αφρώδης οίνος».
Κλείσιμο
Οι παραγωγοί σαμπάνιας είναι περήφανοι και για το όνομα και για το brand τους και αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε χρήση της ονομασίας στο «αφρώδης οίνος».

Ο ίδιος νόμος επιτρέπει στους Ρώσους οινοπαραγωγούς να χρησιμοποιούν την ονομασία «shampanskoye» – τη ρωσική λέξη για τη σαμπάνια – στις ετικέτες των κρασιών τους.

«Είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε στο CNBC ο Charles Goemaere, γενικός διευθυντής της Champagne Committee, μιας εμπορική ένωσης που εκπροσωπεί ανεξάρτητους παραγωγούς της Καμπανίας.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης