Σηκώνει αυλαία ο νέος Πτωχευτικός με ηχηρά «σφυριά» για επωνύμους

Σηκώνει αυλαία ο νέος Πτωχευτικός με ηχηρά «σφυριά» για επωνύμους

Η βίλα του «Mr.Raxevsky» στην Εκάλη, το κτήμα του Λαινόπουλου, η Kathy Heyndels, η οικία της Κατερίνας Ζηρίδη και οι βίλες στη Μύκονο - Από θαλαμηγοί και εκπαιδευτήρια μέχρι κινηματογράφοι στην πλατφόρμα

villa_best
Η πρεμιέρα, σήμερα 1η Ιουνίου, του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που φέρνει ανατροπές τόσο για την πρώτη κατοικία, όσο και για τις επιχειρήσεις, γίνεται με πολλά «φρέσκα» ή επαναληπτικά, αλλά σίγουρα ηχηρά σφυριά που αφορούν (και) επώνυμους.

Η κατάσταση πλέον αλλάζει, όχι μόνο με το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών που ουσιαστικά εδώ και έναν χρόνο είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας, αλλά και με τους νέους κανόνες που περιορίζουν τις επιλογές για τους οφειλέτες, – πλην όσων κατατάσσονται σε ευάλωτες ομάδες-, στο «δίλημμα» βιώσιμη ρύθμιση ή ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό το καινούργιο καθεστώς συνοδεύεται από τη σκλήρυνση της στάσης των τραπεζών και των servicers ιδιαίτερα για περιπτώσεις στρατηγικά κακοπληρωτών ή όσων θεωρείται ότι ανήκουν στην κατηγορία των «εχόντων».

Το στίγμα δίνουν ήδη ορισμένα παραδείγματα, όπως του Μιχάλη Γουλανδρή, που, όπως αποκάλυψε το newmoney, ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τα διαμερίσματα- φιλέτα στην Β. Γεωργίου, στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων, επαναπροσδιορίστηκε σε χρόνο ρεκόρ για τις 16 Ιουνίου.

Κλείσιμο
Έτσι, μετά τη βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο, που άλλαξε χέρια έναντι 1,91 εκατ. ευρώ, αναμένεται αντίστοιχη «καταιγίδα» για αρκετά γνωστά ονόματα της μόδας, της επιχειρηματικότητας και της κοσμικής ζωής. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν ανέβει από πολυτελή ακίνητα, μέχρι εκπαιδευτήρια, θαλαμηγοί και…κινηματογράφοι.

Η «καταιγίδα» για τον «Mr. Raxevsky»
Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα γνωστά ονόματα που βρίσκεται αντιμέτωπο με «σφυροκόπημα» είναι ο Γιώργος Μουρτζούχος, συνιδρυτής της φημισμένης κάποτε και πτωχευμένης σήμερα εταιρείας γυναικείας ένδυσης Miss Raxevsky, καθώς και ο γιος του Αχιλλέας.

Στις 21 Μαΐου είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για ακίνητό τους στο Καστρί με τιμή πρώτης προσφοράς, κατόπιν ανακοπής που έγινε μερικώς δεκτή από το δικαστήριο, 900.000 ευρώ.

Για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου ετοιμάζονται να βρουν στο σφυρί τέσσερα οικόπεδά τους στην Πάτρα, στη θέση «Προφήτης Ηλίας» (Γηροκομείο) ή «Αρόη» 2.051,57τ.μ., με τιμή πρώτης προφοράς 368.000 ευρώ, 222,32 τ.μ. με τιμή 30.000 ευρώ, 1695 τ.μ. με τιμή 306.000 ευρώ και 563 τ.μ. με τιμή 76.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas.

Το πιο «βαρύ» σφυρί ωστόσο αναμένεται να χτυπήσει στις 13 Ιανουαρίου 2022 και αφορά τη βίλα του Γ. Μουρτζούχου στην Εκάλη.
mourtzouxos_ekali


Πρόκειται για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επί του οποίου έχει αναγερθεί διώροφη οικοδομή με υπόγειο και δώμα. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 267,45 τ.μ, το ισόγειο 234,84 τ.μ. και αποτελείται από είσοδο, χωλλ, σαλόνι, χώρο τζακιού, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρο φαγητού, κ.α., ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 161,27 τ.μ. και αποτελείται από τρεις κοιτώνες, χωλλ, και δύο λουτρά ενώ το δώμα είναι 20,63 τ.μ. Όλοι οι όροφοι της οικοδομής αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με αναβατήρα και με εσωτερική σκάλα.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης