Bloomberg προς… τουρίστες: Πού να μείνετε στην Ελλάδα – Από ιδιωτικές βίλες μέχρι 5άστερα

Bloomberg προς… τουρίστες: Πού να μείνετε στην Ελλάδα – Από ιδιωτικές βίλες μέχρι 5άστερα

Η χώρα μας αποτελεί το Plan A για όλους, σχολιάζει το πρακτορείο - Μεγάλο της ατού ότι άνοιξε τις πύλες της για τους τουρίστες πρώτη

bloomberg_newmon
Ακόμα και πριν την ανακοίνωση της Ελλάδας στις 19 Απριλίου ότι θα είναι η πρώτη χώρα που θα υποδεχθεί Αμερικανούς τουρίστες – μεταξύ των οποίων και ανεμβολίαστους- η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια στο Αιγαίο «χτυπούσε κόκκινο», γράφει σήμερα σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg.

Αυτό ξεκίνησε τον Μάρτιο. Ήταν ο μήνας που η Emirates ανακοίνωσε νέα δρομολόγια μεταξύ Νιούαρκ των ΗΠΑ και Αθήνας. Αμέσως μετά, μια σειρά από εταιρείες κρουαζιέρας άρχισαν να διαθέτουν πακέτα για περιήγηση στα ελληνικά νησιά τον Ιούνιο. Τέτοιου τύπου ανακοινώσεις έστρωσαν τον δρόμο για να απογειωθούν οι αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Στο site κρατήσεων Hopper οι αναζητήσεις για τη χώρα μας αυξήθηκαν 75%, ενώ στο πρακτορείο πακέτων πολυτελείας Virtuoso οι κρατήσεις για ελληνικά ξενοδοχεία έκαναν άλμα 225%, τόσο για την ηπειρωτική χώρα όσο και για τα ελληνικά νησιά.

Αυτή η ορμή έχει μόνο αυξητική τάση. «Η Ελλάδα είναι το Σχέδιο Α για όλους», λέει ο Paul Tumpowsky από το πρακτορείο Skylark. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γεγονός ότι η Ελλάδα άνοιξε πρώτη, θα την κάνει θα κρατήσει τα ηνία στον τουρισμό , επειδή οι πτήσεις είναι αναξιόπιστες οπουδήποτε αλλού», εξηγεί. «Όποιος κανονίζει να κάνει ένα ταξίδι στη Γαλλία τον Αύγουστο, μπορεί να περιμένει αλλαγές στο πρόγραμμα και τις διακοπές του μέχρι να γίνουν πιο σαφείς οι πολιτικές έναρξης του τουρισμού. Έτσι «κάθε μεγάλη αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει πτήσεις για την Αθήνα και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες το συντομότερο δυνατόν».
xarths-bloom
Κλείσιμο


Τα ταξίδια προς τη χώρα μας είναι φέτος πιο οικονομικά σε σχέση με το 2019 για τους Αμερικανούς. Εάν μάλιστα κάποιος κλείσει πολύ νωρίς πακέτο διακοπών μπορεί να περιμένει να πληρώσει περίπου 800 δολάρια αντί των 1.080 δολαρίων πριν από την πανδημία. Αισιοδοξία, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, επικρατεί και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, αφού η χώρα έχει προτεραιοποιήσει τα νησιά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και περιμένει ότι όλοι οι ενήλικες θα έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι στις αρχές Μαΐου μόνο το 15% των ενηλίκων είχε εμβολιαστεί.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης