Εκλογές ΗΠΑ 2020: Έξαλλα τα αμερικανικά μέσα με τα ψέματα του Τραμπ περί νοθείας

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Έξαλλα τα αμερικανικά μέσα με τα ψέματα του Τραμπ περί νοθείας

«Διακόπτουμε τον Αμερικανό πρόεδρο γιατί αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια» - Η αντίδραση των δημοσιογράφων σε όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος περί νοθείας και παράνομων ψήφων στις εκλογές

trump
Το ABC, το CBS και το NBC, διέκοψαν τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μιλώντας από τον Λευκό Οίκο έκανε λόγο για νοθεία και παράνομες ψήφους στις αμερικανικές εκλογές.

Το δίκτυο MSNBC, διέκοψε επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ το Fox News και το CNN μετέδωσαν και τα 17 λεπτά της ομιλίας του, με τον δημοσιογράφο του CNN, Άντερσον Κούπερ, να σχολιάζει αναφερόμενος στον Τραμπ ότι «ήταν σαν παχύσαρκη χελώνα που περιπλανιέται κάτω από τον καυτό ήλιο, αντιλαμβανόμενος ότι ο χρόνος του τελείωσε».

Η συντρηπτική πλειοψηφία των αμερικανικών μέσων άσκησε δριμύτατη κριτική στα όσα υποστήριξε στο διάγγελμά του ο -όπως όλα δείχνουν- απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Πρέπει να διακόψουμε εδώ, γιατί ο πρόεδρος έκανε μια σειρά από ανυπόστατους ισχυρισμούς, συμπεριλαμβανομένων των όσων είπε για νοθεία», είπε ο δημοσιογράφος του NBC, Λέστερ Χολτ. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για όλα αυτά», τόνισε.

Η δημοσιογράφος του CBS, Νόρα Ο'Ντόνελ διέκοψε για να ρωτήσει την ανταποκρίτρια Νάνσι Κόρντες, αν τα όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, περί «νόμιμων και παράνομων ψήφων» αληθεύουν. «Αν μετρήσετε τις νόμιμες ψήφους, κερδίζω άνετα. Αν μετρήσετε τις παράνομες ψήφους, θα δείτε ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, με την Κόρντες να τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για όσα λέει ο Τραμπ.

Και το MSNBC, όμως δεν άφησε να ακουστούν στον αέρα οι παράλογοι ισχυρισμοί του Ντόναλντ Τραμπ, με τον δημοσιογράφο Μπράιαν Γουίλιαμς να αναφέρει: «Να'μαστε πάλι εδώ, στην ασυνήθιστη και άβολη θέση όχι μόνο να διακόπτουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά να τον διορθώνουμε, κιόλας. Δεν υπάρχουν παράνομες ψήφοι εξ'όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει νίκη του Τραμπ εξ'όσων γνωρίζουμε».

MSNBC cuts away from Trump's address after he again falsely declares election victory
Κλείσιμο


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ανταποκριτής του ABC στον Λευκό Οίκο, Τζόναθαν Καρλ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν παράνομες ψήφοι». «Αυτό που φαίνεται να τον εκνευρίζει είναι ότι χρειάζεται χρόνος για να μετρηθούν οι ψήφοι. Πάντα θέλει χρόνο η καταμέτρηση, αλλά σε αυτές τις εκλογές, ακόμα περισσότερο», ανέφερε ο Καρλ.

Ακόμα πιο αιχμηρός, ο δημοσιογράφος του CNBC, Σέπαρντ Σμιθ, ο οποίος μόλις ο Τραμπ αναφέρθηκε σε μη επιβεβαιωμένες ψήφους, διέκοψε τη μετάδοση και τόνισε ότι «διακόπτουμε το πρόγραμμα, γιατί τα όσα λέει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μεγάλο μέρος τους, είναι απολύτως ψευδή». «Ξεκίνησε και δεν θα τον αφήσουμε να συνεχίσει, γιατί δεν είναι αλήθεια», τόνισε και στη συνέχεια ανφέρθηκε σε συγκεκριμένα χωρία της ομιλίας Τραμπ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πότε θα καταβληθούν τα 800 ευρώ – Πόσα δικαιούνται οι μακροχρόνια και οι επιδοτούμενοι άνεργοι

Ανοιχτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες πόλεις δεν θα ανοίξουν

Τρομάζει η ροή ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία - Ρεκόρ χθες με 295 νέες εισαγωγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ