Κάνε το υπνοδωμάτιο... καταφύγιο χαλάρωσης

Κάνε το υπνοδωμάτιο... καταφύγιο χαλάρωσης

Πώς να δημιουργήσεις τον μικρό, προσωπικό σου «παράδεισο» για να ξεκουράζεις το πνεύμα σου κάθε βράδυ

amb-12-stark-mica
Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος του σπιτιού μας που περνάμε περίπου το 1/3 της ζωής μας! Εκεί  ξεκουραζόμαστε, εκεί ερωτευόμαστε, εκεί ονειρευόμαστε...

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια στο σπίτι και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να το μέρος που ξεκουράζει και ηρεμεί το πνεύμα μας, βελτιώνοντας ουσιαστικά την καθημερινότητά μας.

Αν κάθε φορά που μπαίνετε στο υπνοδωμάτιό σας νιώθετε ανάμεικτα συναισθήματα, ίσως ήρθε η ώρα να το ανανεώσετε. Oι αλλαγές είναι απαραίτητες γιατί φτιάχνουν και τη δική σας διάθεση, και ειδικά για το υπνοδωμάτιο, μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικές που να ανυπομονείτε κάθε μέρα να επιστρέψετε σε αυτό!

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του υπνοδωματίου σας, είναι καλό να σκεφτείτε από πριν τι σας αρέσει να κάνετε μέσα σε αυτό για να αποφύγετε τις λάθος επιλογές. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να διαβάζετε το βράδυ πριν κοιμηθείτε ή γενικά να αποσύρεστε εκεί για να χαλαρώσετε, χρειάζεστε ένα πρακτικό και όμορφο κομοδίνο, καθώς και ένα επιτραπέζιο ή επιδαπέδιο φωτιστικό που θα δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Φυσικά, όπως όλοι οι χώροι, έτσι και το υπνοδωμάτιο χρειάζεται ένα σημείο εστίασης, δηλαδή το σημείο που τραβάει το βλέμμα και κυριαρχεί στον χώρο. Σχεδόν πάντα, το στοιχείο αυτό είναι το
Κλείσιμο
κρεβάτι. Βρίσκεται στο επίκεντρο του δωματίου και γι’ αυτό πρέπει να είναι το πιο προσεγμένο έπιπλο. Από μονό μέχρι υπέρδιπλο, ανάλογα τις ανάγκες σας, σε γήινες και ζεστές αποχρώσεις ή σε ουδέτερους τόνους και minimal γραμμές, ανάλογα την αισθητική σας. Συνδυάστε το με ένα σύγχρονο και ανατομικό στρώμα, είτε με αφρό μνήμης είτε με ελατήρια, και απολαύστε τον καινούργιο σας ύπνο, γεμάτο όμορφα όνειρα.
Fusta-OK
Το συνολικό στιλ και χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιό σας θα το δώσουν τα πλακάκια και οι επενδύσεις στους τοίχους και το δάπεδο. Και σε αυτή την περίπτωση, η επιλογή των υλικών και των σχεδίων εξαρτάται από την ατμόσφαιρα που θέλετε να αποπνέει το δωμάτιό σας. Τοποθετώντας πλακάκια με όψη-αίσθηση ξύλου, δημιουργούμε ένα υπνοδωμάτιο με απαλούς γήινους τόνους που φαίνεται πιο ζεστό, φιλόξενο και cozy. Από τη άλλη, με τη χρήση μεγάλων πλακών με όψη-αίσθηση τσιμέντου, ο χώρος αποκτά έναν πιο minimal και επιβλητικό χαρακτήρα, μια “φουτουριστική” τάση στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων που αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Βέβαια, για τους πιο εξωστρεφείς χαρακτήρες, η δημιουργία ενός πολύχρωμου και ασύμμετρου pattern ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία τους. Χρησιμοποιήστε μεγάλα και μικρά πλακάκια, vintage ή μοντέρνα, σε διαφορετικές αποχρώσεις και με διαφορετικά μοτίβα, και δημιουργήστε ένα μοναδικό, τελείως προσωπικό στιλ που θα εκφράζει τη μοναδικότητα του χαρακτήρα σας. Δεν είναι ανάγκη να έχουν κάποια συνοχή μεταξύ τους τα σχέδια, όσο πιο ανακατεμένα είναι, τόσο περισσότερο στιλ αποκτά το δωμάτιο.

Και ένα tip: Αν το κρεβάτι σας δεν έχει κεφαλάρι ή έχετε βαρεθεί αυτό που έχει, ευκαιρία για διακόσμηση! Στον τοίχο που είναι πίσω από το κρεβάτι (από τη μεριά που είναι το κεφαλάρι ή τα μαξιλάρια) και σε επιφάνεια αντίστοιχη με το πλάτος του κρεβατιού σας, τοποθετήστε πλακάκια. Μονόχρωμα, πολύχρωμα, vintage, με κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο, ό,τι πιστεύετε εσείς πως ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική τη δική σας αλλά και του δωματίου. Έτσι δημιουργείτε μια εικαστική λεπτομέρεια που διαφοροποιεί και αναδεικνύει αυτήν την πλευρά του χώρου, τονίζοντας φυσικά το σημείο εστίασης που είναι το κρεβάτι.

Στη RAVENNA θα βρείτε όλα τα παραπάνω και γενικά ό,τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας! Μια τεράστια ποικιλία σε πλακάκια και γρανίτες, σε μοντέρνα σχέδια και μοναδικούς χρωματισμούς, όπως η σειρά Patchwork αλλά και η περίφημη Prive Collection για ακόμα πιο premium αισθητική. Στο κατάστημα Θεσσαλονίκης (στο κατάστημα Σχηματαρίου δεν εκτίθενται έπιπλα), μπορείτε να δείτε από κοντά όλα τα κρεβάτια και τα στρώματα, κομοδίνα, φωτιστικά, καθώς επίσης ντουλάπες και συρταριέρες που θα καλύψουν κάθε ανάγκη για αποθήκευση των ρούχων σας. Φυσικά όλα μπορείτε να τα δείτε και με ένα κλικ στο e-shop της RAVENNA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK