Η ανακαίνιση αρχίζει από το δάπεδο!

Η ανακαίνιση αρχίζει από το δάπεδο!

Όταν αποφασίζουμε να κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι μας, συνήθως αυτό που αλλάζουμε πρώτο είναι το δάπεδο.

ravenna_main01
Το δάπεδο είναι η επιφάνεια πάνω στην οποία ζούμε, ο “καμβάς” με τις πινελιές της καθημερινής μας ζωής. Για τον λόγο αυτό, η ανακαίνιση δαπέδου είναι μια απόφαση που πρέπει να έχει μελετηθεί σωστά, αφού θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τους τοίχους ενός σπιτιού, τους οποίους είναι πιο εύκολο να τους αλλάξεις το χρώμα.

Τις περισσότερες φορές, ιδίως σε παλαιές κατασκευές, το δάπεδο είναι από μωσαϊκό, από μάρμαρο και αρκετές φορές από ξύλο. Το δίλημμα είναι αν αξίζει να ανακαινιστεί το υπάρχον δάπεδο ή να αφαιρεθεί και να στρωθεί νέο, μια απόφαση που εξαρτάται κυρίως από την έκταση της επιφάνειας, που προσδιορίζει και το συνολικό κόστος.
ravenna_02

Η επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την επένδυση του δαπέδου εξαρτάται κυρίως από παράγοντες όπως το budget, οι απαιτήσεις του χώρου και φυσικά το στιλ και η “προσωπικότητα” που θέλετε να δώσετε στην επιφάνεια. Η πιο συνηθισμένη λύση είναι τα
πλακάκια δαπέδου. Σε μικρές ή μεγάλες διαστάσεις, μοντέρνα ή κλασικά σχέδια, και σε διάφορους τύπους (ματ, γυαλιστερά ή σατινέ), προσφέρουν πολλές επιλογές και συνδυασμούς που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν ο χώρος σας είναι σκοτεινός, θα πρέπει να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα πλακάκια για να μεγαλώσουν την επιφάνεια και να τον δείξουν πιο φωτεινό.

Αν αυτό που ζητάμε από το καινούργιο δάπεδο είναι η μεγαλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα, οι
Κλείσιμο
γρανίτες δαπέδου είναι η πιο κατάλληλη λύση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε εσωτερικό άλλα και σε εξωτερικό χώρο, αφού δεν επηρεάζονται από το κρύο και τον πάγο, ενώ είναι κατάλληλοι για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, χρησιμοποιήστε γρανίτες σε μεγάλες διαστάσεις, είτε σε μοντέρνα είτε σε κλασική γραμμή, ακόμα και αν πρόκειται για μικρή επιφάνεια. Η άποψη ότι “τα μεγάλα πλακάκια ταιριάζουν σε μεγάλους χώρους” είναι μύθος, αφού έχουν την ιδιότητα να μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Για ακόμα πιο εντυπωσιακά και “καλλιτεχνικά” αποτελέσματα, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά ξεχωριστά μοτίβα με τη χρήση παραστάσεων - decor δαπέδου, ή ακόμα και να αναδείξετε κάποια συγκεκριμένα σημεία με την τοποθέτηση ψηφίδων δαπέδου, για παράδειγμα ένα εικονικό “χαλί” στην είσοδο του σπιτιού.
ravenna_03

Μερικά tips για να αναδείξουμε τον χώρο μας και να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε είναι:
• Όταν χρησιμοποιούμε σκούρα πλακάκια, επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα έπιπλα, για ανάδειξη του χώρου με χρωματικές αντιθέσεις.
• Για να επιτύχουμε ένα πιο minimal αποτέλεσμα, επιλέγουμε πλακάκια ιδίου χρώματος με τα έπιπλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ίδια πλακάκια σε δάπεδο και τοίχο, όπως άλλωστε επιβάλλει η σύγχρονη τάση στο αφαιρετικό στιλ.

Όπως και αν έχετε ονειρευτεί το δάπεδο του χώρου σας, στη RAVENNA θα βρείτε σίγουρα αυτό που ψάχνετε. Πλακάκια δαπέδου σε άπειρα σχέδια και χρώματα, γρανίτες δαπέδου, παραστάσεις και ψηφίδες. Ακόμα, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, τα πλακάκια με όψη-αίσθηση ξύλου σε μεγάλες διαστάσεις είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε (διαστάσεις 20x120 έως 20x180 cm), ενώ για πιο minimal χώρους ενδείκνυνται τα πλακάκια με όψη-αίσθηση τσιμέντου (διαστάσεις 80x80, 90x90, 60x120 cm). Επιπλέον, η σειρά Patchwork θα σας εντυπωσιάσει με τα μοντέρνα και συμμετρικά μοτίβα, ενώ στην Prive Collection θα βρείτε γυαλιστερά πλακάκια σε σχέδια και υλικά που θα προσδώσουν ακόμα πιο premium και “αριστοκρατικό” ύφος στον χώρο σας.

Μπορείτε να τα δείτε όλα στα δύο καταστήματα τής RAVENNA σε Σχηματάρι και Θεσσαλονίκη, αλλά και με ένα κλικ στο ravenna.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ