Το επόμενο στάδιο στον οικιακό κλιματισμό

Το επόμενο στάδιο στον οικιακό κλιματισμό

Τη σημερινή εποχή της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής ένα κλιματιστικό είναι απαραίτητο όσο ποτέ για να κρατήσετε το σπίτι σας δροσερό, τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Χωρίς αυτό θα ταλαιπωρηθείτε, ειδικά αν ζείτε στην πόλη. Το θέμα, όμως, επιλογής κλιματιστικού είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί προσεκτική εξέταση, όχι μόνο για τη δική μας άνεση αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

shutterstock_561895921
Είναι πολλά εκείνα που συνθέτουν ένα ποιοτικό κλιματιστικό, ειδικά αυτήν την εποχή που η καθαρότητα του εσωτερικού αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά και τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα πιο κρίσιμα από ποτέ.

Καταρχάς, είναι η ισχύς του μηχανήματος που υπολογίζεται σε BTU/h. Η επιλογή της καταλληλότερης ισχύος όμως επηρεάζεται όχι μόνο από το μέγεθος του χώρου που θέλουμε να κλιματίσουμε, αλλά και από τον όροφο και τον προσανατολισμό του, τη μόνωση, ακόμα και από την αξιοπιστία του κατασκευαστή. Ας σταθούμε λίγο περισσότερο στον τελευταίο αυτό παράγοντα. Για παράδειγμα, έστω ότι βάσει των τετραγωνικών μέτρων του χώρου μας, της μόνωσής του κ.ο.κ έχουμε καταλήξει ερευνώντας τις διαθέσιμες επιλογές ότι η καταλληλότερη επιλογή είναι ένα 12άρι κλιματιστικό (όπως λέμε). Συνήθως, ένα κλιματιστικό 12.000 BTU/h μπορεί να καλύψει από 18 μέχρι 25 τ.μ. όμως ένα κλιματιστικό ίδιας ισχύος αλλά υψηλότερης και πιστοποιημένης απόδοσης μπορεί να κλιματίσει επαρκώς μέχρι και 30 τετραγωνικά τ.μ. Συνεπώς, ένα αξιόπιστο μηχάνημα μικρότερη ισχύος ενδέχεται να μπορεί να καλύψει μεγαλύτερους χώρους από ένα μηχάνημα μεγαλύτερης ονομαστικής ισχύος. Οπότε δώστε προσοχή στην πραγματική απόδοση, στην κατασκευαστική υπογραφή και φορέα πιστοποίησης της συσκευής.

Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η ενεργειακή κλάση. Αυτή τη στιγμή η βαθμίδα Α+++ είναι η πιο αποδοτική και συνεπάγεται χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, κάτι ωφέλιμο και για την τσέπη και για τον πλανήτη. Προσοχή όμως γιατί τα κλιματιστικά μηχανήματα φέρουν δύο ενεργειακές κλάσεις: μία για τη λειτουργία ψύξης και μία για τη λειτουργία θέρμανσης. Πιο συμφέροντα είναι εκείνα που κατατάσσονται στην Α+++ κλάση και στην ψύξη και στην θέρμανση.


Στο ίδιο πλαίσιο είναι τα ψυκτικά υγρά, καθώς πλέον έχουμε οικολογικά υγρά όπως το R32, που θεωρείται το νέο χρυσό στάνταρ και σημάδι κάθε εξελιγμένου κλιματιστικού. Το R32 στα μοντέρνα κλιματιστικά είναι η ανταπόκριση των κατασκευαστών των οικιακών κλιματιστικών στον κανονισμό (F-gas regulation) της Ε.Ε. για τον έλεγχο των εκπομπών του θερμοκηπίου από τα φθοριούχα αέρια και τους υδροφθοράνθρακες, αλλά και ένα όπλο για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.

Πέραν των παραπάνω, ένα ποιοτικό κλιματιστικό θα πρέπει να διαθέτει και ένα πλήθος λειτουργιών και ανέσεων που θα κάνουν την καθημερινή χρήση του απολαυστικότερη! Η αθόρυβη λειτουργία, ο ιονισμός, η αφύγρανση, ποιοτικά φίλτρα που συγκρατούν σκόνη, μυρωδιές και μικροοργανισμούς, η απομακρυσμένη λειτουργία του μέσω wifi αποτελούν βασικά προαπαιτούμενα πλέον στην αγορά. Υπό το πρίσμα αυτό, το όνομα Carrier πληροί τις προϋποθέσεις και τις υπερβαίνει.

Δύο μεγέθη, μία φιλοσοφία

Το μοντέλο Carrier Platinum, διαθέσιμο σε 9.000 και 12.000 BTU/h, διαθέτει ενεργειακή κλάση Α+++ (ψύξη) / Α+++ (θέρμανση) στη μεσαία ζώνη, υψηλότατη αποδοτικότητα και μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες που είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τη ζωή σας συναρπαστικά καλύτερη. Πάρτε παράδειγμα το Έξυπνο Μάτι (Intelligent Eye). Με την εντολή αυτή ο αέρας που παράγει η μονάδα σάς ακολουθεί μέσα στο χώρο! Πατώντας το ομώνυμο πλήκτρο η συσκευή εντοπίζει πού βρίσκεστε στο δωμάτιο και διοχετεύει τον κλιματιζόμενο αέρα προς το μέρος σας ή σε αντίθετη κατεύθυνση από εσάς, ανάλογα τι προτιμάτε , είτε κινείστε είτε στέκεστε ακίνητοι. Δεν είναι καταπληκτικό;

PLATINUM-


Όσο για την καθαρότητα του αέρα, την πετυχαίνει με το Φίλτρο Τριπλής Δράσης, το οποίο συνδυάζει τις θετικές επιδράσεις τριών διαφορετικών φίλτρων για να παράσχει ανώτερης ποιότητας αέρα. Αυτό απαρτίζεται από το φίλτρο Negative Ion (Ionizer Filter), που απελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ιόντα που ανανεώνουν τον αέρα, το φίλτρο Cold Catalyst, που έχει αποσμητική δράση και βοηθά στην απομάκρυνση των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) και των κακοσμιών και το φίλτρο Vitamin C, που λειτουργεί προστατευτικά για το δέρμα.

Κλείσιμο
Ασφαλώς τα κλιματιστικά Carrier Platinum διαθέτουν λειτουργία SLEEP, που εξοικονομεί ενέργεια και βελτιώνει τις συνθήκες του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της νύχτας, για έναν άνετο ύπνο, αντισταθμίζοντας την εσωτερική με την εξωτερική θερμοκρασία, ενώ διαθέτει και λειτουργία αφύγρανσης αλλά και χρήση μέσω Wi-Fi, για να μπορείτε να ελέγχετε πλήρως τη συσκευή σας όπου και αν βρίσκεστε, μέσω του smartphone σας. Στα συν και η επικάλυψη Golden Fin, η μοναδική αντιδιαβρωτική χρυσή επίστρωση προστασίας πάνω στους εναλλάκτες θερμότητας που συντελεί στο να μπορούν να αντέξουν τον αλμυρό αέρα, τη βροχή και τους άλλους διαβρωτικούς παράγοντες. Επίσης, η εν λόγω επικάλυψη εμποδίζει αποτελεσματικά την αναπαραγωγή των βακτηρίων και βελτιώνει τη θερμική απόδοση. Και αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τις αυξομειώσεις του ρεύματος, σας λέμε ότι η μονάδα δεν επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της ηλεκτρικής τάσης καθώς μπορεί να λειτουργήσει με ρεύμα τάσης από 168 έως 264V, παρέχοντας έτσι υπολογίσιμη προστασία.

Intelligent-eye


Ο εφευρέτης του κλιματισμού

Η Carrier ιδρύθηκε το 1915 από τον Willis Carrier, τον εφευρέτη του σύγχρονου κλιματισμού. Από τότε μέχρι σήμερα δημιουργεί προϊόντα οικιακού και επαγγελματικού κλιματισμού, ψύξης και θέρμανσης που ξεχωρίζουν για την αποτελεσματικότητα και την υψηλή τους ποιότητα κατασκευής. Η Carrier έχει κλιματίσει μεγάλα έργα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο της Ακρόπολης και πολλά άλλα εμβληματικά κτήρια σε όλον τον πλανήτη, με διαφορετικές ανάγκες κλιματισμού και ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις.

Την ίδια προσήλωση, όμως, επιδεικνύει και στον οικιακό τομέα, στοχεύοντας στην απόλυτη άνεση του καταναλωτή που χρησιμοποιεί ένα κλιματιστικό Carrier στο σημαντικότερο μέρος του κόσμου: στο σπίτι σας! Η αποστολή της εταιρείας είναι να συμβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να γίνεται η ατμόσφαιρα του σπιτιού πιο οικεία, πιο υγιεινή, πιο ζεστή ή πιο δροσερή, όποιες και αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν έξω.

Τα οικιακά κλιματιστικά Carrier υπερέχουν, όχι μόνο γιατί έχουν δημιουργηθεί από τους ειδικούς του κλιματισμού, αλλά επίσης διότι παρέχουν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, διαθέτουν πενταετή εγγύηση για όλα τα μέρη των κλιματιστικών μονάδων, φίλτρα καθαρισμού τριπλής δράσης, εξελιγμένες λειτουργίες και υψηλή ποιότητα κατασκευής, προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές και εφαρμόζουν τα αυστηρότερα περιβαλλοντολογικά πρότυπα. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;

Ανακαλύψτε όλα τα νέα οικιακά κλιματιστικά Carrier σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή στο https://www.kotsovolos.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ