Ένα καταφύγιο χαλάρωσης φτιαγμένο από τα χέρια μας

Ένα καταφύγιο χαλάρωσης φτιαγμένο από τα χέρια μας

Ανανεώνουμε το γκαζόν, δίνουμε σχήμα στους θάμνους, προμηθευόμαστε τα κατάλληλα χλοοκοπτικά και τα υπόλοιπα απαραίτητα εργαλεία και διαμορφώνουμε το δικό μας παραδεισένιο κήπο.

batter1
Ο κήπος μας είναι αυτό που μας συνδέει άμεσα με τη φύση. Αναγγέλλει την αλλαγή των εποχών, μας κρατάει σε επαφή με τη γη, μας δίνει τη χαρά να βλέπουμε άμεσα τους καρπούς των εργασιών μας. Είναι η ευτυχία της κάθε μέρας. Δεν είναι τυχαίο ότι η περσική λέξη pardēz, από όπου προέρχεται η λέξη παράδεισος, σημαίνει κήπος. Ένας τόπος ψυχαγωγίας και ανάπαυσης.
Οι έρευνες αλλά και η προσωπική εμπειρία του καθενός από εμάς, αποδεικνύουν ότι όταν ασχολούμαστε με την κηπουρική αντλούμε συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Πιθανόν διότι με τον τρόπο αυτό νιώθουμε πως κάνουμε μια εκδρομή στην εξοχή, σε έναν τόπο όπου η ζωή κυλάει απλά, ήρεμα και ειρηνικά. Μεγάλη είναι και η ευχαρίστηση που πηγάζει από την άμεση επαφή με τα φυτά που αναπτύσσονται και από το θέαμα της ανθοφορίας τους. Ταυτόχρονα, ο κήπος μάς δίνει την αίσθηση της ασφάλειας καθώς έχει ταυτιστεί στη συνείδησή μας ως ένα καταφύγιο χαλάρωσης.

Δημιουργία κήπου
Ο σχεδιασμός ενός κήπου μπορεί να γίνει από έναν αρχιτέκτονα τοπίου, έναν κηπουρό ή και από εμάς τους ίδιους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε υπόψη την ηλιοφάνεια, την έκθεση στον αέρα και την ποιότητα του χώματος για να αποφασίσουμε τα είδη των φυτών που θα συμπεριλάβουμε. Οι βουκαμβίλιες, για παράδειγμα, πρέπει να τοποθετηθούν σε θέση με έντονη ηλιοφάνεια, ενώ οι γαρδένιες χρειάζονται πολύ λιγότερο ήλιο.
Αφού αποφασίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μικρά δένδρα, λαχανόκηπο, ανθόκηπο ή μεικτό κήπο, θα επιλέξουμε τις θέσεις φύτευσης, την τοποθέτηση των κατασκευών, και την εγκατάσταση του αρδευτικού συστήματος. Ίσως χρειαστεί να τοποθετήσουμε έτοιμο χλοοτάπητα, ή να σπείρουμε γκαζόν, να προσθέσουμε χώμα και εδαφοβελτιωτικά.

deytgar


Τα απαραίτητα για την συντήρηση
Ένας όμορφος κήπος έχει απαιτήσεις. Στην πραγματικότητα χρειάζεται διάθεση αφού τη δύσκολη δουλειά την αναλαμβάνουν πλέον τα κατάλληλα εργαλεία. Ιδανική λύση αποτελούν τα προϊόντα μπαταρίας Husqvarna (χορτοκοπτικά, θαμνοκοπτικά, αλυσοπρίονα, κονταροαλυσοπρίονα, ψαλίδια, φυσητήρες, χλοοκοπτικές μηχανές κ.ά. ), τα οποία είναι ό,τι πιο σύγχρονο χρειάζεται ο ερασιτέχνης ή ο επαγγελματίας κηπουρός για την περιποίηση του κήπου.

Τα προϊόντα μπαταρίας Husqvarna αποτελούν το πέρασμα στη νέα γενιά προϊόντων περιποίησης πρασίνου, καθώς συγκεντρώνουν μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως:
-Είναι σχεδόν αθόρυβα, κατά συνέπεια δεν ενοχλούν τους περίοικους αλλά ούτε και το χρήστη.
Κλείσιμο
-Είναι απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον και το χρήστη με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
-Είναι ελαφριά και εύκολα στη χρήση καθώς ξεκινούν με το πάτημα ενός κουμπιού, άρα μπορούν να τα χειριστούν όλοι οι ενήλικες.
-Έχουν μειωμένους κραδασμούς, για άνετη και ξεκούραστη εργασία, χωρίς καταπόνηση του χρήστη.
-Η σειρά εργαλείων χειρός υψηλών επιδόσεων τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί για απαιτητική και συνεχή χρήση. Όλες φορτίζονται και τοποθετούνται γρήγορα, ενώ είναι συμβατές με όλα τα εργαλεία της Husqvarna που λειτουργούν με μπαταρία. Δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μπαταρία για χορτοκοπτικά, φυσητήρες φύλλων, αλυσοπρίονα και μπορντουροψάλιδα.
-Η μπαταρία επαναφορτίζεται γρήγορα με τον προσαρτημένο φορτιστή. Μια πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία BLi200 χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να φορτιστεί στο 80%.
-Έχουν την ίδια απόδοση με τα βενζινοκίνητα και όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα.

husl


Θαμνοκοπτικά
Τα περισσότερα θαμνοκοπτικά Husqvarna διαθέτουν διακόπτη τερματισμού λειτουργίας με αυτόματη επαναφορά. Αυτό σημαίνει ότι, όταν το μηχάνημα απενεργοποιείται, ο διακόπτης τερματισμού λειτουργίας επιστρέφει αυτόματα στη θέση εκκίνησης για ευκολότερη εκκίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, όποτε είστε έτοιμοι για εκκίνηση είναι έτοιμο και το μηχάνημά σας. Είναι επίσης εξοπλισμένο με πολύ μακρύ άξονα για να μπορείτε να φτάνετε όλα τα σημεία.

Φυσητήρες
Οι πρωτοποριακής τεχνολογίας φυσητήρες μπαταρίας Husqvarna παρέχουν υψηλή απόδοση και επιπλέον διαθέτουν χαμηλή στάθμη θορύβου, κορυφαία εργονομία και ευχρηστία. Ένας φυσητήρας μπαταρίας Husqvarna μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα πλήθος εργασιών από τον καθαρισμό ενός κήπου, το στέγνωμα του αυτοκινήτου, τον καθαρισμό μονοπατιών από τα φύλλα, έως και τον καθαρισμό και την αναρρόφηση πριονιδιού και άλλων υπολειμμάτων κοπής.

Ψαλίδια Μπορντούρας
Είναι ιδανικά για εργασίες σε όλο τον κήπο, είτε η μπορντούρα αποτελεί μια μικρή, εντυπωσιακή λεπτομέρεια είτε ένα ψηλό και πυκνό δημιούργημα. Το Ψαλίδι Μπορντούρας Husqvarna παρέχει ισχυρή και μεγάλης διάρκειας απόδοση χωρίς προβλήματα. Η πίσω λαβή είναι ρυθμιζόμενη, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να κόβετε τις άκρες και τις κορυφές της μπορντούρας, ενώ το εκτεινόμενο κοπτικό σάς προσφέρει βελτιωμένη προσβασιμότητα.

Χορτοκοπτικά
Τα χορτοκοπτικά Husqvarna έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να παράγουν όσο το δυνατό λιγότερο θόρυβο που σημαίνει ότι είναι ιδανικά αν κατοικείτε σε αστική περιοχή. Επειδή κάθε κήπος έχει διαφορετικές ανάγκες, υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμόσετε εύκολα το πολυμηχάνημα Combi με βάση την εποχή και τις συγκεκριμένες ανάγκες του κήπου σας. Αποτελεί ένα πολυχρηστικό εργαλείο με πολλά εξαρτήματα που παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Αλυσοπρίονα
Η γκάμα των προϊόντων Husqvarna περιλαμβάνει τα πάντα, από μηχανήματα βαρέος τύπου έως μικρότερα αλυσοπρίονα για οικιακή χρήση, καθώς και μοντέλα για κόψιμο δέντρων, κλάδεμα και κόψιμο καυσόξυλων. Ο σύνθετος διακόπτης τσοκ/σβησίματος κάνει πιο εύκολη την εκκίνηση του αλυσοπρίονου και αποτρέπει την υπερχείλιση. Χάρη στο φυγοκεντρικό σύστημα καθαρισμού αέρα, η φθορά ελαχιστοποιείται και ο χρόνος χρήσης μεταξύ των καθαρισμών του φίλτρου αυξάνεται.

Κονταροαλυσοπρίονα
Τα κονταροαλυσοπρίονα Husqvarna eίναι ευέλικτα και προσφέρουν μεγάλη βοήθεια με τη γρήγορη επιτάχυνση που διαθέτουν. Θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, χωρίς να χρειαστείτε σκάλα ή γερανό. Με την άνετη εξάρτυση, τις μαλακές χειρολαβές και την ευέλικτη ανάρτηση που μειώνει την καταπόνηση των χεριών, αποτελούν ένα συνεργάτη εργονομίας και άνεσης στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK