Πως θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και ασφαλέστερη

Πως θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και ασφαλέστερη

Νέας γενιάς smart προϊόντα που κάνουν το σπίτι μας έναν ασφαλή τόπο και μάς επιτρέπουν να ελέγχουμε τα πάντα από κοντά και από μακριά.

ASFALEIA1
Το σπίτι μπορεί να μάς ακούσει. Δεν είναι τρόπος του λέγειν, είναι η καινούργια πραγματικότητα. Το σπίτι μας μπορεί να «υπακούσει» στο άγγιγμα και τη φωνή μας. Μπορεί να αποκτήσει μια συμπεριφορά που να διαμορφώνεται από εμάς, έτσι ώστε να ελέγχουμε την κατανάλωση ενέργειας και να κρατάμε την οικογένειά μας ασφαλή.

Η Legrand, ο παγκόσμιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτιριακές υποδομές, γνωρίζει τον τρόπο. Με το πρόγραμμα Eliot που διαθέτει, καθημερινές συσκευές και προϊόντα προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις μας. Πολλές διαφορετικές λειτουργίες είναι δυνατόν να ελεγχθούν από το tablet και το smartphone ακόμα και αν βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι. Έτσι, καθημερινά άγχη και ανασφάλειες εξαφανίζονται καθώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κλείσει τα ρολά, τη θέρμανση, τα φώτα, το θερμοσίφωνα, και μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει και από το κινητό ενώ βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Το έξυπνο σπίτι σας επαγρυπνά. Όταν βρισκόμαστε μακριά μάς ειδοποιεί στο smartphone αν συμβεί κάτι απρόσμενο, όπως μια διακοπή ρεύματος ή κάποια υπερκατανάλωση, και ταυτόχρονα υπάρχει πλήρης διασφάλιση του απόρρητου των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Σενάρια ασφάλειας και ξεγνοιασιάς
Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάμε για τη δουλειά. Τα παιδιά έχουν φύγει για το σχολείο και ο/η σύντροφός μας βρίσκεται ήδη καθ΄ οδόν για το γραφείο. Βιαζόμαστε μεν αλλά ανησυχούμε για την ασφάλεια του σπιτιού. Κανένα πρόβλημα. Ο ασύρματος γενικός διακόπτης Master, με ένα πάτημα ελέγχει όλους τους συνδεδεμένους διακόπτες φωτισμού, ρολών, και τις ενσύρματες συνδεδεμένες πρίζες. Όλα τα φώτα σβήνουν, τα ρολά κατεβαίνουν και οι επιλεγμένες συσκευές απενεργοποιούνται.
Υπάρχουν όμως δεκάδες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του καθένα. Μπορούμε για παράδειγμα να ελέγξουμε όποιες πρίζες θέλουμε και τις αντίστοιχες συσκευές που έχουμε συνδέσει. Αν για παράδειγμα ξεχάσαμε ένα φωτιστικό ανοιχτό, θα λάβουμε ειδοποίηση για την κατανάλωση και θα το απενεργοποιήσουμε από μακριά.

ASFALEIA2
Κλείσιμο


Προσομοίωση παρουσίας
Ένα από τα πιο θαυμαστά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι να προγραμματίσουμε προσομοίωση της παρουσίας μας όταν λείπουμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι την ώρα που φεύγουμε για διακοπές σκεφτόμαστε την ασφάλεια του σπιτιού. Κατά καιρούς έχουμε αφήσει ανοιχτά τα φώτα ή την μουσική για να δηλώσουμε στους επίδοξους κλέφτες ότι το σπίτι κατοικείται. Ή έχουμε ζητήσει από κάποιον φίλο να έρθει και να ανοίξει τα ρολά, να δείξει κάποια κινητικότητα ούτως ώστε να αποτρέψουμε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Τώρα όμως με τη Legrand μπορούμε να τα κάνουμε αυτά μόνοι μας μέσα από το smartphone μας.

Ταυτόχρονα, με τις θυροτηλεόραση wi-fi bticino* αν θέλουμε μπορούμε να απαντήσουμε στους επισκέπτες οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε προσομοιώνοντας πάντα την παρουσία μας στο σπίτι. Δηλαδή, την ώρα που είμαστε στην παραλία του νησιού, μέσω του κινητού, βλέπουμε και απαντάμε σε όποιον μας χτυπήσει το κουδούνι στο σπίτι στην πόλη! Την ίδια ώρα, με τις κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου Netatmo* επιβλέπουμε από το κινητό, τον χώρο μέσα και έξω από το σπίτι. Με την κάμερα εξωτερικού χώρου αναγνωρίζουμε αν έξω από το σπίτι υπάρχει αυτοκίνητο, ζώο ή άνθρωπος ενώ ο έξυπνος προβολέας της μας βοηθά να βρούμε το δρόμο μας στο σκοτάδι και αποθαρρύνει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Με την κάμερα εσωτερικού χώρου που έχει αναγνώριση προσώπου αναγνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή ποιος είναι μέσα στο σπίτι. Μπορούμε να προεγγράψουμε τα γνωστά μας πρόσωπα και να απενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις και τις βιντεοσκοπήσεις τους ώστε η Smart Κάμερα Εσωτερικού χώρου να ανιχνεύει ξένους και όχι τα άτομα της οικογένειάς μας.

ASFALEIA3


Απίστευτες δυνατότητες
Είμαστε ήσυχοι ότι σε περίπτωση ύπαρξης καπνού θα ειδοποιηθούμε είτε εκτός είτε εντός σπιτιού με τη σειρήνα ή μέσω ειδοποίησης στο κινητό με τον Smart Ανιχνευτή καπνού Netatmo*. Με τον μετεωρολογικό Σταθμό Netatmo* θα δούμε την ταχύτητα του ανέμου και ανάλογα θα ανοίξουμε ή θα κλείσουμε την τέντα από όπου και αν βρισκόμαστε. Με τη μονάδα ποιότητας αέρα Netatmo * θα λάβουμε ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάποιος δείκτης (όπως διοξείδιο του άνθρακα και υγρασία) είναι πέραν του φυσιολογικού ορίου, ώστε να δράσουμε εγκαίρως.

Η Smart Μονάδα Ποιότητας Αέρα, ο Οικιακός Μετεωρολογικός Σταθμός, ο Ανιχνευτής καπνού,  όλα είναι στη διάθεσή μας μέσω smartphone, για να είμαστε ασφαλείς. Και είναι όλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες μας!

Κάντε κλικ για να ανακαλύψετε τις έξυπνες λύσεις.
https://www.legrand.gr/products/smart_home_legrand.html

https://www.legrand.gr/products/%CE%AD%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-netatmo.html

*Οι εταιρίες bticino και Netatmo είναι θυγατρικές εταιρίες του ομίλου Legrand.
** Η Legrand εγγυάται την προστασία της ιδιωτικότητας καθώς συμμορφώνεται με το ενιαίο πρότυπο ασφαλείας ISO 27001 το οποίο αποτελεί το σημείο αναφοράς στην ασφάλεια δεδομένων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα