Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

Οργανώνουμε το σπίτι ξεκαθαρίζοντας, αποθηκεύοντας και συμμαζεύοντας τα πάντα, έτσι ώστε η καθημερινή ζωή στο σπίτι να γίνει πιο εύκολη και ευχάριστη.

PH175626_2
Καθώς βγάζουμε τα καλοκαιρινά, αποθηκεύουμε τα χειμωνιάτικα, και ασχολούμαστε με την βεράντα ή τον κήπο, υπάρχουν στιγμές που συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε καλύτερη οργάνωση και ότι οι αποθηκευτικοί χώροι που έχουμε στη διάθεσή μας δεν αρκούν. Ίσως να μην βρίσκουμε τα φωτιστικά και τα κασπό που είχαμε με ενθουσιασμό αγοράσει πέρυσι, μπορεί να στεκόμαστε με πανικό μπροστά από βουναλάκια ρούχων, ή να αναρωτιόμαστε που πρέπει να βάλουμε όλα όσα δεν χρησιμοποιούμε συχνά αλλά δεν αποκλείεται να χρειαστούμε στο μέλλον.
Το μικρό χάος που επικρατεί ενδεχομένως να μάς αναστατώνει και να πιστεύουμε ότι είναι ακατόρθωτο να βάλουμε σε μια τάξη το σπίτι. Και όμως, υπάρχει τρόπος, ούτως ώστε το σπίτι να γίνει πρακτικό και λειτουργικό και να μπούνε όλα στη θέση τους.
Με μερικές απλές κινήσεις και τα κατάλληλα μέσα θα οργανωθούμε, θα αποθηκεύσουμε τα παλιά, θα κάνουμε χώρο για τα καινούργια, με συνέπεια να βρίσκουμε εύκολα ότι αναζητούμε και η καθημερινή ζωή στο σπίτι να γίνει καλύτερη.

Οδηγός οργάνωσης
Σε όλους μας έχει τύχει στο παρελθόν να κρύψουμε πράγματα πίσω από κουρτίνες και πόρτες ή να καλύπτουμε κάποια πράγματα με ριχτάρια. Αυτά όμως αποτελούν πρόχειρες λύσεις που δεν θα μάς βοηθήσουν ουσιαστικά στην τακτοποίηση.
Καλό θα ήταν για αρχή, να φανταστούμε πως θα θέλαμε να είναι ο χώρος μας ώστε χωρίς να θυμίζει αποθήκη να τα έχει όλα αποθηκευμένα. Αυτό που προέχει είναι να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα αγαπημένα μας αντικείμενα, με ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα. Αν δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και πως να συνεχίσουμε μπορούμε να πάρουμε ιδέες από την ΙΚΕΑ. Τα προϊόντα της θα μάς δώσουν λύσεις για να τακτοποιήσουμε τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο.


Ξεκαθάρισμα με τόλμη
PH175699
Κλείσιμο

Ξεκινάμε ξεκαθαρίζοντας τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε και πιθανόν να μην τα χρειαζόμαστε πια. Μπορούμε να τα βάλουμε στην τσάντα μεταφοράς FRAKTA και να τα χαρίσουμε ή να τα ανακυκλώσουμε. Χρειάζεται αποφασιστικότητα για να διώξουμε πράγματα που αλλιώς θα συσσωρεύονται σε διάφορες γωνιές του σπιτιού. Θυμόμαστε ότι αυτά που για εμάς δεν είναι πλέον αναγκαία και καταλαμβάνουν χώρο μπορούν να δώσουν χαρά σε κάποιον άλλο.


Υπνοδωμάτιο
PH175624_2

Εδώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Πρώτα από όλα, μία λειτουργική ντουλάπα με συρτάρια, όπως η σειρά PAX, θα μας βοηθήσει στην οργάνωση και την σωστή αποθήκευση των ρούχων.
Μπορούμε να βάλουμε μπλούζες, πουλόβερ και αξεσουάρ σε μια κρεμαστή θήκη αποθήκευσης με διαχωριστικά BLÄDDRARE και να αξιοποιήσουμε τις πλαϊνές θήκες της για να κερδίσουμε επιπλέον χώρο. Στα συρτάρια, οι θήκες τακτοποίησης BAXNA θα μάς βοηθήσουν να βρίσκουμε αμέσως ό,τι χρειαζόμαστε. Τα ρολόγια, τα κοσμήματα και τα άλλα μικροαντικείμενα είναι χρήσιμο να μπουν σε κουτιά αποθήκευσης που στοιβάζονται, όπως είναι τα TJENA και τα ANILINARE που διαθέτουν διαχωριστικά. Αν μας διευκολύνει θα βάλουμε ετικέτες για να ξέρουμε τι περιέχουν. Μια καλή ιδέα είναι να βάλουμε αποβραδίς τα ρούχα που θα χρειαστούμε την επομένη, στην ανοιχτή ντουλάπα IDANÄS.


Παιδικό δωμάτιο
PH175642

Η ακαταστασία στο παιδικό δωμάτιο φέρνει πολλές φορές τσακωμούς ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Όμως, αν συνδυάζουμε την ψυχαγωγία με την λειτουργικότητα, το συμμάζεμα θα γίνει παιχνίδι. Με βάση αυτό το σκεπτικό συνεργάστηκαν η IKEA με τη LEGO, ώστε η αποθήκευση και η οργάνωση να γίνουν πιο διασκεδαστικές με τα κουτιά BYGGLEK που δεν είναι τα τυπικά κουτιά με καπάκι, αλλά ευκαιρία για παιχνίδι. Δηλαδή, το καπάκι λειτουργεί ως βάση για να χτίσουμε και να παίξουμε με τα LEGO και έτσι γονείς και παιδιά συνεργάζονται, περνούν χρόνο μαζί ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται η υπευθυνότητα και η οργανωτικότητα των μικρών.
Ταυτόχρονα, η ντουλάπα SMÅSTAD/PLATSA με τη συρόμενη μονάδα με ράγα ρούχων θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να έχουν αυτονομία στο ντύσιμο καθώς βρίσκεται στο δικό τους ύψος. Όσο για τις πολλές τους χειροτεχνίες, θα βρουν τη θέση τους στην κρεμαστή θήκη αποθήκευσης NEREBY.


Καθιστικό
PH175710


Μπορούμε να αναδείξουμε τα αγαπημένα μας αντικείμενα τοποθετώντας τα σε βιτρίνες HAVSTA και HAUGA, που θα τα κρατήσουν ασφαλή ενώ για πιο μοντέρνους χώρους, ίσως να επιλέξουμε τη βιτρίνα RUDSTA και τα ντουλάπια EKET που διαθέτουν μίνιμαλ σχεδιασμό και ευρυχωρία. Αν χρειαζόμαστε επιπλέον τάξη θα μάς βοηθήσουν τα είδη αποθήκευσης από τη σειρά MANICK και οι θήκες περιοδικών TJOG έτσι ώστε να κρατάμε σε αρχεία αυτά που μάς ενδιαφέρουν.


Κουζίνα

PH175650

Οι επιλογές είναι πολλές. Δύο από τις βασικότερες είναι η θήκη συρταριών VARIERA για να τακτοποιήσουμε τα κουταλομαχαιροπίρουνα και η ράγα HULTARP όπου μπορούμε να κρεμάσουμε τα εργαλεία και τα μικρά σκεύη μαγειρικής (κουτάλες, σουρωτήρια, δοσομετρητές, μπρίκια κ.ά.) που χρησιμοποιούμε πιο συχνά. Για να βρίσκουμε τα πάντα με μια ματιά θα διαλέξουμε διάφανα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων ΚORKEN και IKEA 365+ . Ο κάδος διαχωρισμού απορριμμάτων με καπάκι SORTERA θα μάς βοηθήσει στην ανακύκλωση.


Μπάνιο
PH175672

Η βάση νιπτήρα με πάγκο και το ψηλό ντουλάπι GODMORGON θα δώσουν στυλ στον χώρο και ταυτόχρονα θα φιλοξενήσουν τις πετσέτες και τα είδη καθαριότητας. Με τα κουτιά αποθήκευσης KUGGIS και τα διάφανα κουτιά με συρτάρια GODMORGON θα ομαδοποιήσουμε τα προϊόντα που χρειαζόμαστε στην καθημερινή μας τουαλέτα, ενώ η τσάντα PURRPINGLA θα μαζέψει τα άπλυτα.


Γραφείο και αποθήκη
PH175675

H έξυπνη μονάδα αποθήκευσης BOAXEL είναι πολυμορφική, μπορεί να επεκταθεί οριζόντια και κάθετα και ακολουθεί τις ανάγκες μας, με τα συρμάτινα καλάθια, τα ράφια και τις κρεμάστρες που μπορούν να οργανώσουν τα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα ή όσα αποθηκεύουμε για άλλη εποχή. Το σύστημα αποθήκευσης IVAR, μας δίνει την δυνατότητα να βάλουμε εκτυπωτικά, αναλώσιμα, βιβλία και έγγραφα σε σειρά, ενώ το σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης JONAXEL που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε χώρους με υγρασία όπως μπάνια και χώρους πλυντηρίου θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε τις οικιακές εργασίες. Επικουρικά, τα κουτιά με καπάκι SAMLA, και τα αποθηκευτικά NOJIG, θα διαχωρίσουν τα διαφορετικά αντικείμενα.
Με τους πάγκους εργασίας, τις πολλές επιλογές σε ραφιέρες, ντουλάπια, και διαχωριστικά συρταριών, μπορούμε να τα έχουμε όλα αποθηκευμένα με έξυπνο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι ένα καλύτερο σπίτι και μια πιο εύκολη καθημερινή ζωή στο σπίτι..
Στην ΙΚΕΑ θα βρούμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις προσωπικές μας ανάγκες και μάς λύνουν κάθε πρόβλημα αποθήκευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK