Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη μεγάλη διαφορά

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη μεγάλη διαφορά

Ό,τι χρειάζεται περισσότερο το σπίτι μας, μετά από μια περίοδο που το ζήσαμε και το ευχαριστηθήκαμε όσο ποτέ άλλοτε, είναι νέες εικόνες.

PH177152
Το σπίτι μας είναι ο χαρακτήρας μας, είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τη ζωή. Γι αυτό ακριβώς θέλουμε να δημιουργούμε συνεχώς συνθήκες που μας εμπνέουν συναισθηματικά.
Τον τελευταίο καιρό είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε στο σπίτι πιο πολύ από ποτέ. Ευχαριστηθήκαμε τον προσωπικό μας χώρο και παράλληλα παρατηρήσαμε τις ανέσεις αλλά και τις ελλείψεις του.

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών ξέρουμε ακριβώς τις μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε. Αυτές που θα εξελίξουν την καθημερινότητά μας και θα μάς κάνουν να δούμε τη ζωή με μια πιο φρέσκια ματιά.

Ο καλύτερος σύμμαχος μας σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι άλλος από την εταιρεία που εδώ και χρόνια έχει συνδέσει απόλυτα το όνομά της με τη χαρά της ανανέωσης του σπιτιού. Η IKEA προσφέροντας καλοσχεδιασμένα προϊόντα με σωστή ποιότητα για τη χρήση τους και λύσεις για κάθε χώρο του σπιτιού μας δημιουργεί για εμάς μία πιο όμορφη ατμόσφαιρα με τις προτάσεις της.

Ανανέωση βήμα βήμα
Χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό και προϋπολογισμό αλλά με φαντασία και δημιουργική διάθεση επιλέγουμε όλα εκείνα που χρειαζόμαστε. Εύκολα και οικονομικά, με κομψό και πρακτικό τρόπο δίνουμε χρώμα και βιώσιμο χαρακτήρα στο σπίτι μας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
PH176937
Κλείσιμο
«Πράσινη» κουζίνα
Το πάθος για μαγειρική εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη τάση της πανδημίας. Όσοι έχουν μεράκι για το μαγείρεμα στο σπίτι αγαπούν πολύ να χρησιμοποιούν τα δικά τους φρέσκα αρωματικά. Το καλάθι RISATORP αλλά και το μπουκάλι ψεκασμού TOMAT θα είναι οι καλύτεροι βοηθοί στη δημιουργία και τη φροντίδα ενός μικρού βοτανόκηπου στην κουζίνα μας. Δημιουργώντας έναν χώρο αποθήκευσης όπως η ραφιέρα τοίχου ENHET μαζί με ένα τροχήλατο τρόλεϊ RISATORP μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας τα λαχανικά, τα αρωματικά αλλά και τα εργαλεία κουζίνας που χρειαζόμαστε την ώρα που ετοιμάζουμε τα ευφάνταστα πιάτα μας.

Στην εποχή που η βιωσιμότητα είναι το πιο επιδραστικό κίνημα στον πλανήτη οι κουζίνες μας μπορούν να κάνουν την ουσία αυτού του κινήματος πράξη απλά και αποτελεσματικά. Από τη διχτυωτή τσάντα KUNGSFORS από 100% βαμβάκι για τα φρέσκα τρόφιμα και τον κάδο HÅLLBAR για τα οργανικά απορρίματα, μέχρι τα υψηλής αισθητικής έπιπλα από μπαμπού, η IKEA μας παρέχει επιλογές που κάνουν την κουζίνα μας λειτουργική, κομψή και πιο βιώσιμη από ποτέ.
My_home_office_16_9
Τα πολλά πρόσωπα των χώρων
Την πολλαπλή χρηστικότητα του χώρου της κουζίνας μας και όχι μόνο μπορούν να συμπληρώσουν σε κάθε περίπτωση στοιχεία που θα μετατρέψουν την τραπεζαρία, το σαλόνι μας, ακόμα και την κρεβατοκάμαρα στο απόλυτο γραφείο τηλεργασίας, όπως το φωτιστικό τοίχου με βραχίονα NYMÅNE και το τρόλεϊ RÅSKOG. Ταυτόχρονα, οι λαμπτήρες ασύρματης ρύθμισης TRÅDFRI μαζί με το ηχείο WiFi SYMFONISK φτιάχνουν την ιδανική ατμόσφαιρα χαλάρωσης.
PH177118
Έξυπνα δωμάτια
Σήμερα όλοι οι χώροι μπορούν να αποκτήσουν νοημοσύνη κι εμείς να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των λειτουργιών τους εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια. Η εφαρμογή IKEA Home smart κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και μας δίνει ολοκληρωμένες λύσεις. Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη εφαρμογή συνδέεται με το επιτραπέζιο φωτιστικό SYMFONISK με Wi-Fi ηχείο και μας επιτρέπει να ακούσουμε μουσική ή ραδιόφωνο ελέγχοντας το ηχείο μέσω της Sonos (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play ή το App Store). Επίσης στην εφαρμογή IKEA Home smart μπορούμε να συνδέσουμε φώτα, π.χ. τις ράγες φωτισμού MYRVARV LED, αλλά και στόρια.
PH177139
Φτιάχνουμε το δικό μας πάρκο
Σπίτι σημαίνει χαρά, αρμονία και ελευθερία. Δηλαδή ό,τι ακριβώς μας χαρίζει η επαφή μας με τη φύση. Γι αυτό και συχνά ψάχνουμε τρόπους να φέρουμε την εξοχή στον χώρο μας. Ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG, το αρωματικό κερί LUGGA και ο διθέσιος καναπές, εσωτερικού/εξωτερικού χώρου INGMARSÖ είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις της IKEA που θα μετατρέψουν το σπίτι μας στο αγαπημένο μας πάρκο.
My_beach_cafe_4_5
Η χαρά του έξω
Οι προσωπικοί μας χώροι είναι μια φωλιά για εμάς και για τους αγαπημένους μας. Μια μεγάλη αγκαλιά θαλπωρής που θέλουμε να μας προσφέρει αγάπη αλλά και να μας διασκεδάζει. Κι αν κάποιες φορές το εξωτερικό του σπιτιού είναι μικρό και μοιάζει δυσλειτουργικό, με τις κατάλληλες προσθήκες μπορεί να γεμίσει χρώμα και όμορφες στιγμές. Με ένα κιόσκι GUNNÖN και με την επένδυση δαπέδου, εξωτερικού χώρου RUNNEN μπορούμε να στήσουμε το προσωπικό μας γυμναστήριο. Με ένα ηλιακό κρεμαστό φωτιστικό LED SOLVINDEN ή μία γιρλάντα φωτισμού SOLVINDEN, ένα ENEBY ηχείο bluetooth, ένα βοηθητικό τραπέζι εξωτερικού χώρου HUSARÖ και ένα χαλί TÖMMERBY δημιουργούμε την οικογενειακή μας «παιδική χαρά», ακόμα και την «ιδιωτική μας παραλία» ή ένα «prive bar» για πάρτι με φίλους.
PH176896
Το μπάνιο των ονείρων μας
Το μπάνιο έχει πάντα δύο πρόσωπα. Εκείνο του χώρου φροντίδας των ρούχων μας και αυτό του προσωπικού μας χώρου περιποίησης. Για να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη λειτουργικότητα, την άνεση, την υψηλή αισθητική και τη χαλάρωση αρκούν μερικές απλές προσθήκες. Με μία απλώστρα τοίχου BOAXEL μπορούμε να εκμεταλλευτούμε έξυπνα το κάθε σημείο ενώ με μία κουρτίνα μπάνιου VATTENSJÖN μπορούμε να απομονώσουμε τον χώρο του πλυντηρίου και παράλληλα να δώσουμε μοντέρνο στιλ. Ο καθρέφτης LETTAN, το  φωτιστικό τοίχου LEDSJÖ, η πετσέτα MÅLSELVA από 100% βαμβάκι και τα άγκιστρα LILLASJÖN – από μασίφ ξύλο σημύδας είναι ιδανικές επιλογές για να μετατρέψουν σε πολυτελές spa ακόμα και το πιο μικρό μπάνιο.

Σε κάθε εποχή το σπίτι μας είναι ο χαρακτήρας και οι επιλογές μας. Είναι ένα ακόμα μέλος της οικογένειάς μας που ανανεώνεται με ξεχωριστά προϊόντα δημιουργώντας συναισθήματα. Ένα κομμάτι της κοινωνίας που αποκτά νοημοσύνη με έξυπνες προσθήκες και σέβεται το περιβάλλον χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ