ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βουνό ή Θάλασσα; Πώς θα τα συνδυάσετε στο εξοχικό σας

Βουνό ή Θάλασσα; Πώς θα τα συνδυάσετε στο εξοχικό σας

Φυσικά υλικά που ταιριάζουν με κάθε σπίτι είτε βρίσκεται στο νησί ή σε ορεινή περιοχή, άνετα έπιπλα για στιγμές χαλάρωσης, και επιστροφή του ρετρό μωσαϊκού είναι οι νέες τάσεις στο ντιζάιν.

ejoxiko
Η πανδημία και το lockdown που ακολούθησε, κράτησαν έναν καθρέφτη μπροστά σε καθέναν από εμάς ξεχωριστά, και μας έκαναν να παρατηρήσουμε και να σκεφτούμε πολλά πράγματα που υπό άλλες συνθήκες, ίσως και να μην δίναμε σημασία.
Ένα από αυτά είναι το σπίτι μας, στο οποίο αναγκαστήκαμε να περάσουμε όσο χρόνο δεν περνούσαμε ποτέ και σε πολλούς αποκαλύφθηκε ένα πιο σκληρό πρόσωπό του με τα αφιλόξενα υλικά που συχνά χρησιμοποιούμε για τον χώρο μας. Αυτό όμως πυροδότησε μια ανάγκη για «επιστροφή στη φύση» και επαφή με οργανικά υλικά, τόσο στις μόνιμες κατοικίες, όσο και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, στα εξοχικά.

3I9A9474


Την εν λόγω τάση φαίνεται να «τραβάνε» οι νέοι, η πλειονότητα των οποίων δεν είχε -τουλάχιστον σε σταθερή βάση- επαφή με το φυσικό περιβάλλον και επιθυμεί να επανασυνδεθεί με αυτό. Το μπαμπού, το ξύλο και το σχοινί πρωταγωνιστούν στους νέους καταλόγους, αλλά και στα νέα σπίτια. Υλικά «φυσικά» και φιλικά που μπλέκουν αρμονικά με κάθε εξοχική κατοικία, είτε του βουνού, είτε της θάλασσας, κατά το κλασικό δίλημμα και συμπληρώνουν ιδανικά την άλλη μεγάλη τάση, το στιλ terrazzo. Η επιστροφή της εικόνας του μωσαϊκού είναι γεγονός, σαν μία μοντέρνα προσέγγιση σε ένα κλασικό αγαπημένο.

2-3I9A9490
Κλείσιμο


Είτε μιλάμε για λεπτομέρειες, όπως μια διακριτική ανθοστήλη, είτε για μια τραπεζαρία που δεσπόζει στον χώρο, θα τα βρείτε όλα στη συλλογή lodge της RAVENNA, με μοναδικά κομμάτια αντοχής και ποιότητας από μασίφ ανακυκλωμένο ξύλο. Κρεβάτια και έπιπλα που δημιουργούν ένα υπνοδωμάτιο που θα ονειρευόσασταν να ξυπνήσετε, καναπέδες και τραπεζάκια σαλονιού για απόλυτες στιγμές χαλάρωσης στην εξοχή, αλλά και πανέμορφες κονσόλες και βιβλιοθήκες που εμπνέουν, γιατί μερικές φορές η δημιουργικότητα… δεν καταλαβαίνει από διακοπές! Και φυσικά, αναπαυτικοί καναπέδες με αποσπώμενο αδιάβροχο και αλέκιαστο ύφασμα, τόσο μαλακοί που καθώς βουλιάζετε μέσα τους, εκείνοι απορροφούν και αποφορτίζουν από όλη την κούραση της ημέρας!

kanapedes



fotistika

Επειδή όμως η σημασία κρύβεται συχνά στα μικρότερα σημεία, στη RAVENNA θα ανακαλύψετε επίσης αντίστοιχες λύσεις για τον φωτισμό, με εντυπωσιακά φωτιστικά από ξύλο, σχοινί ή σε στιλ terrazzo, που θα ολοκληρώσουν την ανανέωση του χώρου σας.
Το εξοχικό είναι το σπίτι που κατευθυνόμαστε για να ηρεμήσουμε, το καταφύγιό μας από την αγχώδη ζωή της πόλης, της δουλειάς και των υποχρεώσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να μην μοιάζει με προέκταση του διαμερίσματός μας, αλλά να φτιάξουμε έναν χώρο-άσυλο, όσο πιο κοντά στη φύση. Και με τη RAVENNA μπορούμε να φέρουμε το έξω… μέσα στο σπίτι μας!

3I9A9441
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK