Ο Σοφοκλής Ξυνής βράβευσε τις Ακαδημίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.

Ο Σοφοκλής Ξυνής βράβευσε τις Ακαδημίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ TΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ TOY IEK ΑΛΦΑ «DUAL CAREER IN ATHLETICS», ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Στη βράβευση των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ -17 συνολικά πρωταθληματικών τμημάτων, παγκοσμίου επιπέδου, που καταπλήσσουν κάθε χρόνο με τις σημαντικές εθνικές και ευρωπαϊκές τους κατακτήσεις- προέβη ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ακαδημιών.
Τη διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εκπροσώπησαν στην εν λόγω εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Υδραίος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Νάκος και τα μέλη του Δ.Σ., Γιώργος Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Δέδες και Σοφοκλής Ξυνής.

Το τιμητικό βραβείο από τον κ. Ξυνή, παρέλαβε ο Διευθυντής των Ακαδημιών, κ. Μανώλης Τσιρογιάννης.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί η συνεργασία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ με τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», με υποσύνολο της ευρύτατης πρωτοβουλίας το κοινωνικό μήνυμα «Dual Career In Athletics» (Διπλή καριέρα των αθλητών).

044
5010733


Κλείσιμο
Το «Dual Career In Athletics» παροτρύνει τους αθλητές -μέσω των αθλητικών παραγόντων, της οικογένειας και των ενεργειών της πολιτείας- να εκπαιδεύονται/να σπουδάζουν παράλληλα με τον Αθλητισμό, με το ξεκίνημα της αθλητικής τους καριέρας. Ως αποτέλεσμα, γίνονται και καλύτεροι αθλητές, και έχουν δημιουργήσει έγκαιρα τις προϋποθέσεις για τη μεταθλητική τους ζωή.

Για την αναγκαιότητα των σπουδών για κάθε νέο αθλητή μίλησε, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο κ. Σοφοκλής Ξυνής:
«Παραδίδω αυτό το βραβείο στη Διεύθυνση των Ακαδημιών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., που υπό την προεδρία του κου. Μιχάλη Κουντούρη και τη συνεχή στήριξη του κου. Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει δημιουργήσει έναν παγκοσμίου επιπέδου σύλλογο -με 17 πρωταθληματικά τμήματα- που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο!

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω σήμερα τόσα νέα παιδιά από τις Ακαδημίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., απ’ όπου βγαίνουν οι αυριανοί αθλητές, πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, οι οποίοι επανδρώνουν τις μεγάλες ομάδες, σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως έχει δηλώσει ο σπουδαίος τενίστας και σπουδαστής μας Στέφανος Τσιτσιπάς -Νο6 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη -ότι «οι σπουδές με κάνουν και καλύτερο αθλητή», έτσι επισημαίνω σήμερα την αναγκαιότητα των σπουδών για όλους τους αθλητές, ώστε να μπορούν να σταδιοδρομήσουν με το πέρας της αθλητικής τους καριέρας. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς στόχους της 63ετούς πρωτοβουλίας του Ομίλου ΞΥΝΗ «Aθλητισμός & Εκπαίδευση» και ειδικότερα του κοινωνικού μηνύματος «Dual Career in Athletics» (Διπλή Καριέρα για τον Αθλητή). Ένα κοινωνικό μήνυμα που διαδίδει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στηρίζοντάς το έμπρακτα με πολλαπλές δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η παροχή υποτροφιών σε νέους αθλητές.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και καλή αθλητική και μεταθλητική σταδιοδρομία!».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης