“9ο ZAGORI Mountain Running”, η κορυφαία «πράσινη» διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στον Τόπο Πίσω από το Βουνό

“9ο ZAGORI Mountain Running”, η κορυφαία «πράσινη» διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στον Τόπο Πίσω από το Βουνό

Με 2.300 αγωνιστικές συμμετοχές από Ελλάδα και 37 χώρες του εξωτερικού και 12.000 επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 9ο ZAGORI Mountain Running, στο Τσεπέλοβο και τους Κήπους Ζαγορίου. Η μεγαλύτερη γιορτή αγωνιστικού και μαζικού αθλητισμού που καταφέρνει κάθε καλοκαίρι να πλημμυρίζει τα βουνά και τα μονοπάτια των Ζαγοροχωρίων με αθλητές, επισκέπτες και παιδιά.

zagori_art
Για 9η χρονιά, αθλητές και επισκέπτες απόλαυσαν την ομορφιά του καταπράσινου τοπίου του Ζαγορίου, μέσα από τις μοναδικές διαδρομές των TeRA 80km, Marathon 44km, Half Marathon 21km και Entry Race 10km. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι «δρομείς» 6 – 12 χρονών, που έτρεξαν στο Zagoraki Race 1km. Τις απονομές της απαιτητικής διαδρομής του TeRA 80km, πραγματοποίησε ο κ. Άλκης Χήτος, εκ των ιδιοκτητών της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ).
zagori
H απονομή των νικητών TeRa 80km από τον κ. Άλκη Χήτο
zagori2
Από το ZAGORAKI Race 1km για μικρούς δρομείς 6 – 12 ετών
Με στόχο να διασφαλιστεί μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τους αθλητές και τους επισκέπτες της διοργάνωσης και πάλι φέτος το φυσικό νερό μεταλλικό ΖΑΓΟΡΙ, φυσικό μέρος της μοναδικής φύσης των Ζαγοροχωρίων, με την υποστήριξη του Εθνικού Φορέα, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Ανταποδοτική Ανακύκλωση, έφεραν το μοναδικό παγκοσμίως και ενεργειακά αυτόνομο «Φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης». Παράλληλα τοποθετήθηκαν στα δύο χωριά ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης του Εθνικού Φορέα για τη χωριστή συλλογή των συσκευασιών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
zagori3
Το περίπτερο ανακύκλωησης που λειτουργεί με φωτοβολταικά
zagori4
Από τα 10km στο χωριό Κήποι

Κλείσιμο
Αθλητές κι επισκέπτες ανακύκλωσαν τις συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του αθλητικού τριημέρου. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, οι εθελοντές της διοργάνωσης, οι οποίοι με το μήνυμα «Σεβασμός στον Τόπο Πίσω από το Βουνό», καλούσαν τον κόσμο να ανακυκλώσει τις συσκευασίες του. Ο στόχος επετεύχθη, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του 9ου ZAGORI Mountain Running, ήταν και φέτος μηδενικό.

Ραντεβού λοιπόν, στον Τόπο Πίσω από το Βουνό το επόμενο καλοκαίρι, για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια ZAGORI MOUNTAIN RUNNING!

zagori5
Από τον τερματισμό του Δημήτρη Σελέτη, νικητή στα TeRa 80km
zagori6
Ο τοίχος αναρρίχησης για τους μικρούς επισκέπτες
zagori7
Η εκκίνηση του TeRa 80km stiw 5.00pm από το Τσεπέλοβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης