Essenza Hellas με έμφαση στην ουσία

essenza01

Γνώση, μεθοδικότητα, επαγγελματισμός και συνέπεια συνιστούν τα σημεία αιχμής της ESSENZA HELLAS που εξελίσσεται διαρκώς στον τομέα εξειδίκευσής της...

Η ονομασία ESSENZA HELLAS προέκυψε από την ιταλική λέξη “essenza”, που προέρχεται από την ελληνική: ουσία. Το σήμα της εταιρείας αποτελείται από διακεκομμένους κύκλους που συμβολίζουν την ανάμειξη όχι μόνο υλικών αλλά και ανθρώπων. «Όπως συνέβη δηλαδή με εμένα και τον Χρυσόστομο το 2012 και βγάλαμε ένα ωραίο μείγμα», δηλώνει ο εμπορικός διευθυντής, κ. Χατζούλης. «Η ESSENZA HELLAS ήταν ένα όραμα, το οποίο υλοποιήσαμε αξιοποιώντας την προηγούμενη επαγγελματική μας εμπειρία.

Πρωταρχικός στόχος ήταν ο συνδυασμός ποιοτικών προϊόντων με μία έντιμη εμπορική πολιτική», συμπληρώνει ο κ. Σεραφειμίδης. Σημειωτέον ότι η πολιτική της εταιρείας είναι συγκεκριμένη, αφού διαθέτει τα προϊόντα της μόνο σε εμπόρους καφέ.
essenza02

Παραγωγή υψηλών προδιαγραφών Με δυνατότητα παραγωγής άνω των 5 τόνων ημερησίως σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. στην περιοχή του Ρέντη, η ESSENZA HELLAS καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πελατών της ενώ διαθέτει και την πιστοποίηση ISO 22000 για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων. Ο διευθυντής παραγωγής & ανάπτυξης νέων προϊόντων, κ. Σεραφειμίδης τονίζει: «έχουμε αναπτύξει ένα οργανωμένο τμήμα ποιοτικού ελέγχου και επιλέγουμε προσεκτικά πρώτες ύλες από διαπιστευμένους προμηθευτές. Επίσης έχουμε πολλές δικλείδες ασφαλείας κατά την παραγωγική διαδικασία, την οποία επιβλέπω προσωπικά». Επιπρόσθετα, όσον αφορά τις πρώτες ύλες αναφέρει ότι ναι μεν είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν αξιόλογες πρώτες ύλες, ωστόσο, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ο προμηθευτής να είναι εγκεκριμένος ώστε να πληροί όλες τις προδιαγραφές.

Διαμορφώνοντας τάσεις «Θεωρούμε ότι η ποιότητα των προϊόντων είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως άλλωστε και η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια. Η διευκόλυνση των επαγγελματιών με σεβασμό στις ανάγκες του τελικού καταναλωτή αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δηλώνει ο κ. Χατζούλης. Από τη μεριά του ο συνέταιρός του κ. Σεραφειμίδης υπογραμμίζει: «Η μεθοδικότητα, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός είναι χαρακτηριστικά τα οποία είναι θεμελιώδη, ενώ η ιδιότητά μου ως χημικού μηχανικού μου έχει επιτρέψει να αναπτύξω περισσότερες από 150 συνταγές, γεγονός που συνιστά παρακαταθήκη για περαιτέρω ανάπτυξη».
essenza03

Πάντως, οι τάσεις στις γεύσεις των ροφημάτων εξελίσσονται διαρκώς και γι’ αυτό οι άνθρωποι της ESSENZA HELLAS ενημερώνονται αφενός από την καθημερινή επαφή με διακεκριμένους baristas και επαγγελματίες της καφεστίασης και αφετέρου από τις τάσεις στο εξωτερικό.

Εξαγωγικό προφίλ

Σε σχέση με την εξωστρέφεια και τις συναφείς συμφωνίες, ο κ. Σταύρος Χατζούλης επιβεβαιώνει ότι η παρουσία της εταιρείας στην έκθεση FOOD EXPO βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη των πωλήσεων στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει ήδη εξαγωγές σε Ιταλία και Κύπρο. «Οι εξαγωγές στην Ιταλία συνιστούν ένα μικρό άθλο τόσο επειδή εκεί υπάρχει πληθώρα ανταγωνιστικών προϊόντων, όσο και εξαιτίας της υπεραξίας που εξ ορισμού έχει ένα ιταλικό προϊόν. Αυτή την περίοδο άλλωστε είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για εξαγωγές με εταιρείες από Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο», επισημαίνει ο κ.Σεραφειμίδης και προσθέτει:

«Το βασικό πλεονέκτημα για είσοδο σε ξένες αγορές είναι η ποιότητα των προϊόντων, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για καινοτομία. Έτσι, φροντίζουμε για την εξέλιξη της εταιρείας επενδύοντας σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ σε συνεργασία με άλλες εταιρείες και επιστήμονες πραγματοποιούμε έρευνα για νέες τεχνολογίες στον τομέα των τροφίμων».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brabeio_a

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, διακρίθηκε ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας για το 2019, στο πλαίσιο της ομώνυμης ετήσιας Συνάντησης Επιχειρηματικής Αριστείας.

horse0

Η δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στο Newmarket και το πρωτοφανές ενδιαφέρον που επέδειξαν για αγορές καθαρόαιμων ίππων στη δημοπρασία του Τattersalls αναδεικνύονται σε ειδικό αφιέρωμα της παγκοσμίου φήμης ιπποδρομιακής εφημερίδας Racing Post και του ομώνυμου ιπποδρομιακού portal.

ΟΜΙΛΙΑ_ΚΩΝ__ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

H Marine Tours αναδείχθηκε ως μία από τις δυναμικότερες και πλέον σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας τον τίτλο “Diamonds Of The Greek Economy 2019”, στην ομώνυμη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιούλη 2019 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

trind_arthrtoos

Όταν το χρώμα στην πόλη παίρνει τη θέση του γκρίζου, η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο. Ένα πάρκο στη Μεταμόρφωση, η κεντρική πλατεία στο Χαλάνδρι, ένας ολόκληρος τοίχος πολυκατοικίας στα Τρίκαλα, μεταξύ άλλων σημείων σε πόλεις της Ελλάδας, απολαμβάνουν το ενδιαφέρον και το χαμόγελο των ανθρώπων στις περιοχές αυτές για το χρώμα που προσφέρουν στη ζωή τους.

soleado01

Το SOLEADO Villas & Suites είναι ο νέος προορισμός απόδρασης και διακοπών στη Σκάλα Φούρκας, στην Χαλκιδική. Δύο συγκροτήματα με 10 κατοικίες, σε 10 στρέμματα κατάφυτα με ελιές και ενδημικά φυτά, με ιδιωτική εξωτερική πισίνα και κήπο, υπόσχονται και κάνουν πραγματικότητα τις πιο ειδυλλιακές αλλά και κοσμοπολίτικες διακοπές.