Essenza Hellas με έμφαση στην ουσία

essenza01

Γνώση, μεθοδικότητα, επαγγελματισμός και συνέπεια συνιστούν τα σημεία αιχμής της ESSENZA HELLAS που εξελίσσεται διαρκώς στον τομέα εξειδίκευσής της...

Η ονομασία ESSENZA HELLAS προέκυψε από την ιταλική λέξη “essenza”, που προέρχεται από την ελληνική: ουσία. Το σήμα της εταιρείας αποτελείται από διακεκομμένους κύκλους που συμβολίζουν την ανάμειξη όχι μόνο υλικών αλλά και ανθρώπων. «Όπως συνέβη δηλαδή με εμένα και τον Χρυσόστομο το 2012 και βγάλαμε ένα ωραίο μείγμα», δηλώνει ο εμπορικός διευθυντής, κ. Χατζούλης. «Η ESSENZA HELLAS ήταν ένα όραμα, το οποίο υλοποιήσαμε αξιοποιώντας την προηγούμενη επαγγελματική μας εμπειρία.

Πρωταρχικός στόχος ήταν ο συνδυασμός ποιοτικών προϊόντων με μία έντιμη εμπορική πολιτική», συμπληρώνει ο κ. Σεραφειμίδης. Σημειωτέον ότι η πολιτική της εταιρείας είναι συγκεκριμένη, αφού διαθέτει τα προϊόντα της μόνο σε εμπόρους καφέ.
essenza02

Παραγωγή υψηλών προδιαγραφών Με δυνατότητα παραγωγής άνω των 5 τόνων ημερησίως σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. στην περιοχή του Ρέντη, η ESSENZA HELLAS καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πελατών της ενώ διαθέτει και την πιστοποίηση ISO 22000 για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων. Ο διευθυντής παραγωγής & ανάπτυξης νέων προϊόντων, κ. Σεραφειμίδης τονίζει: «έχουμε αναπτύξει ένα οργανωμένο τμήμα ποιοτικού ελέγχου και επιλέγουμε προσεκτικά πρώτες ύλες από διαπιστευμένους προμηθευτές. Επίσης έχουμε πολλές δικλείδες ασφαλείας κατά την παραγωγική διαδικασία, την οποία επιβλέπω προσωπικά». Επιπρόσθετα, όσον αφορά τις πρώτες ύλες αναφέρει ότι ναι μεν είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν αξιόλογες πρώτες ύλες, ωστόσο, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ο προμηθευτής να είναι εγκεκριμένος ώστε να πληροί όλες τις προδιαγραφές.

Διαμορφώνοντας τάσεις «Θεωρούμε ότι η ποιότητα των προϊόντων είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως άλλωστε και η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια. Η διευκόλυνση των επαγγελματιών με σεβασμό στις ανάγκες του τελικού καταναλωτή αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δηλώνει ο κ. Χατζούλης. Από τη μεριά του ο συνέταιρός του κ. Σεραφειμίδης υπογραμμίζει: «Η μεθοδικότητα, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός είναι χαρακτηριστικά τα οποία είναι θεμελιώδη, ενώ η ιδιότητά μου ως χημικού μηχανικού μου έχει επιτρέψει να αναπτύξω περισσότερες από 150 συνταγές, γεγονός που συνιστά παρακαταθήκη για περαιτέρω ανάπτυξη».
essenza03

Πάντως, οι τάσεις στις γεύσεις των ροφημάτων εξελίσσονται διαρκώς και γι’ αυτό οι άνθρωποι της ESSENZA HELLAS ενημερώνονται αφενός από την καθημερινή επαφή με διακεκριμένους baristas και επαγγελματίες της καφεστίασης και αφετέρου από τις τάσεις στο εξωτερικό.

Εξαγωγικό προφίλ

Σε σχέση με την εξωστρέφεια και τις συναφείς συμφωνίες, ο κ. Σταύρος Χατζούλης επιβεβαιώνει ότι η παρουσία της εταιρείας στην έκθεση FOOD EXPO βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη των πωλήσεων στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει ήδη εξαγωγές σε Ιταλία και Κύπρο. «Οι εξαγωγές στην Ιταλία συνιστούν ένα μικρό άθλο τόσο επειδή εκεί υπάρχει πληθώρα ανταγωνιστικών προϊόντων, όσο και εξαιτίας της υπεραξίας που εξ ορισμού έχει ένα ιταλικό προϊόν. Αυτή την περίοδο άλλωστε είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για εξαγωγές με εταιρείες από Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο», επισημαίνει ο κ.Σεραφειμίδης και προσθέτει:

«Το βασικό πλεονέκτημα για είσοδο σε ξένες αγορές είναι η ποιότητα των προϊόντων, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για καινοτομία. Έτσι, φροντίζουμε για την εξέλιξη της εταιρείας επενδύοντας σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ σε συνεργασία με άλλες εταιρείες και επιστήμονες πραγματοποιούμε έρευνα για νέες τεχνολογίες στον τομέα των τροφίμων».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

73opap-0

- Περισσότεροι από 10.000 θεατές στη μεγάλη γιορτή των ιπποδρομιών, στο Markopoulo Park
- Για πρώτη φορά στην ιστορία, ίππος συνιδιοκτησίας κατακτά το Ελληνικό Ντέρμπι
- Γαστρονομικές εκπλήξεις και πολλές δραστηριότητες για παιδιά

kardiologiki-etairia_2

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε) στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, που υλοποιεί, αλλά και με αφορμή το επικείμενο 40ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο (17-19 Οκτωβρίου 2019, Ιωάννινα), διοργάνωσε πρόσφατα δημοσιογραφική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Καρδιολογίας καθώς και την ευαισθητοποίηση όλων για τη σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

0000

Για 9η χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis φροντίζει καθημερινά χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινό, ασφαλές και επαρκές φαγητό – Τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης και ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη των παιδιών

EUC-01-_Large_

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά το καινοτόμο προπτυχιακό πρόγραμμα εξ αποστάσεως στο πεδίο της «Βυζαντινής Μουσικής - Ψαλτικής Τέχνης», το οποίο καλύπτει το νευραλγικό γνωστικό αντικείμενο της Ανατολικής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο τρίπτυχο της ιστορίας, θεωρίας και πράξης.

EUC-01-_Large_

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences), το πρώτο διεπιστημονικό Κέντρο Αριστείας που λειτουργεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα είναι ο Συντονιστής Φορέας στην υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου «OenoWatch». Το Ολοκληρωμένο Έργο αυτό υποβλήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΙδΕΚ), πέρασε με επιτυχία και τη δεύτερη φάση αξιολόγησης, και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης.

tw0

Ρετρό διάθεση και αέρας εποχής φύσηξε στις Σπέτσες το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου 2019 με το Tweed Run να χαρίζει μοναδικές στιγμές. Το ξεχωριστό αυτό event που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από το Poseidonion Grand Hotel μετέφερε τους συμμετέχοντες στην κομψότητα και τον ρομαντισμό περασμένων εποχών με τη βρετανική αύρα να κατακλύζει το Νησί των Αρωμάτων