EKO GreenSpots - Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μπαταριών οχημάτων

eko1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018 (30 Μαΐου - 5 Ιουνίου), η EKO- μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - συνεχίζοντας τις δράσεις στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετέχει στην ενέργεια “Green Mission” με στόχο την βελτίωση του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του τελικού καταναλωτή για θέματα Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η ΕΚΟ, από την 1η Ιουνίου 2018, παραλαμβάνει σε επιλεγμένα πρατήρια του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες από ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα. Η ορθή διαδικασία συλλογής, μεταφοράς και ανακύκλωσή τους, επιτρέπει την ανάκτηση των υλικών σε ποσοστό 95%, προσεγγίζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Τα επικίνδυνα υλικά που περιέχονται σε αυτές, όχι μόνο δεν απορρίπτονται στο περιβάλλον, αλλά αξιοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία ως χρήσιμη πρώτη ύλη. Η δράση υλοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας, τα πρατήρια καυσίμων της ΕΚΟ επιβραβεύουν τους οδηγούς που θα επιλέξουν την ορθή και υπεύθυνη περιβαλλοντικά ανακύκλωση της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους, με μια δωροεπιταγή καυσίμων αξίας €5. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνεισφέρουν σημαντικά και ουσιαστικά στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή (SDG 12 – 12.5 ουσιαστική μείωση της παραγωγής αποβλήτων μέσω της πρόληψης, της μείωσης, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης) όσο και του Στόχου για το Καθαρό Νερό (SDG 6 – 6.3 μείωση της ρύπανσης, ελαχιστοποίηση της απελευθέρωσης επικίνδυνων χημικών και υλικών).

08_06_2018_Photo_EKO_GREEN_MISSION
08_06_2018__Flag


Τα επιλεγμένα πρατήρια – σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών οχημάτων, έχουν ενταχθεί στην περιβαλλοντική δράση “Green Mission” ως Green-Spots, και παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα: www.greenmission.gr/green-spots.

Για την ΕΚΟ, που παραμένει συνεπής στη δέσμευση της για καινοτομία και διαφοροποίηση, η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα. Η συμβολή των GreenSpots στην ανακύκλωση αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, στο δρόμο προς την κυκλική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, 100 ημέρες πριν από τη σέντρα

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει, κάθε μέρα, το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2018, οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ. 

konstantinidis_main01

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς πελάτες μας ότι το κατάστημα - ζαχαροπλαστείο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα στην Νέα Ιωνία Αττικής, επί της οδού Κύμης αρ. 17, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας μας.

germ7

Το νέο experiential κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην οδό Αγγέλου Μεταξά 13 στην περιοχή της Γλυφάδας είναι ένα πολύ διαφορετικό και ανανεωμένο κατάστημα της αλυσίδας, μέσα στο οποίο οπελάτης μπορεί να νιώσει ότι μπαίνει στην «Καρδιά της Τεχνολογίας»!

performe_adve

Το PerforMe Active Sitting System είναι μία νέα καρέκλα με παγκόσμια πατέντα, που στόχο έχει τη βελτίωση της στάσης του σώματος μας, ενώ καθόμαστε αρκετές ώρες στο γραφείο ή το σπίτι.

fot01

Τη βούληση του Ομίλου ΕΛΠΕ να συνεχίσει να στηρίζει με τρόπο ουσιαστικό και χρήσιμο τις προσπάθειες των Ελλήνων Παραολυμπιονικών προκειμένου να αφοσιωθούν στους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, εξέφρασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, ο οποίος υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου τους Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και  Γεώργιο Σφαλτό.