EKO GreenSpots - Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μπαταριών οχημάτων

eko1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018 (30 Μαΐου - 5 Ιουνίου), η EKO- μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - συνεχίζοντας τις δράσεις στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετέχει στην ενέργεια “Green Mission” με στόχο την βελτίωση του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του τελικού καταναλωτή για θέματα Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η ΕΚΟ, από την 1η Ιουνίου 2018, παραλαμβάνει σε επιλεγμένα πρατήρια του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες από ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα. Η ορθή διαδικασία συλλογής, μεταφοράς και ανακύκλωσή τους, επιτρέπει την ανάκτηση των υλικών σε ποσοστό 95%, προσεγγίζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Τα επικίνδυνα υλικά που περιέχονται σε αυτές, όχι μόνο δεν απορρίπτονται στο περιβάλλον, αλλά αξιοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία ως χρήσιμη πρώτη ύλη. Η δράση υλοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας, τα πρατήρια καυσίμων της ΕΚΟ επιβραβεύουν τους οδηγούς που θα επιλέξουν την ορθή και υπεύθυνη περιβαλλοντικά ανακύκλωση της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους, με μια δωροεπιταγή καυσίμων αξίας €5. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνεισφέρουν σημαντικά και ουσιαστικά στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή (SDG 12 – 12.5 ουσιαστική μείωση της παραγωγής αποβλήτων μέσω της πρόληψης, της μείωσης, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης) όσο και του Στόχου για το Καθαρό Νερό (SDG 6 – 6.3 μείωση της ρύπανσης, ελαχιστοποίηση της απελευθέρωσης επικίνδυνων χημικών και υλικών).

08_06_2018_Photo_EKO_GREEN_MISSION
08_06_2018__Flag


Τα επιλεγμένα πρατήρια – σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών οχημάτων, έχουν ενταχθεί στην περιβαλλοντική δράση “Green Mission” ως Green-Spots, και παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα: www.greenmission.gr/green-spots.

Για την ΕΚΟ, που παραμένει συνεπής στη δέσμευση της για καινοτομία και διαφοροποίηση, η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα. Η συμβολή των GreenSpots στην ανακύκλωση αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, στο δρόμο προς την κυκλική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dasjfda

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης» για την Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης των HCV, HIV στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα. Από αυτά προέκυψε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και των συνεπειών τους, ώστε, αφενός να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου των κατοίκων της πρωτεύουσας.

opap_pao_advertorial_arthro

Ο ΟΠΑΠ και o Παναθηναϊκός Aθλητικός Όμιλος ανακοίνωσαν, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, την έναρξη της χορηγικής τους συνεργασίας. Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει τις προσπάθειες των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του και έχει ήδη κατακτήσει 1.500 ομαδικούς τίτλους.

yrygygyw

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στην Κοπεγχάγη η συνεδρίαση του Δ.Σ. της IPC (International Post Corporation), με τη συμμετοχή των ΕΛΤΑ που εκπροσωπήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό τους κ. Ηλία Αθανασίου. Στο Δ.Σ. της IPC συμμετέχουν επίσης Διευθύνοντες Σύμβουλοι αντίστοιχων εταιρειών από χώρες όπως η Γερμανία(Deutsche Post-DHL), Ολλανδία (NL Post), Γαλλία (La Poste), Σουηδία & Δανία (Nord Post), Νέα Ζηλανδία κ.α.

aquav_arthroo1

Η Aqua Vista Hotels συμμετείχε στο τέταρτο και άκρως επιτυχημένο Sales Seminar για επαγγελματίες του Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2018 στη Ρόδο. Με κύριο θέμα την αύξηση των εσόδων και των κρατήσεων, εφαρμόζοντας ποικίλες νέες προσεγγίσεις και στρατηγικές, το σεμινάριο προσέλκυσε πλήθος συμμετεχόντων από διάφορους τομείς του κλάδου της φιλοξενίας.