«Η υψηλή φορολογία και η αναμόρφωση των δημοσιονομικών στόχων, στο επίκεντρο της συζήτησης του 14ου Tax Forum»

taxpol0

Χορηγός του 14ου Tax Forum, η ΣΟΛ, για τρίτη χρονιά

Στον απόηχο των νέων επικείμενων φορολογικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα το προσεχές διάστημααλλά και άλλων σημαντικών φορολογικών θεμάτων, εκπρόσωποι των θεσμών και ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείεςαλλά και ειδικοί νομικοί σύμβουλοι, συμμετείχαν στο 14ο Athens Tax Forum του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου.

Η ΣΟΛ, υπερήφανος χορηγός του Συνεδρίου, έδωσε το ‘παρών’ για τρίτη συνεχή χρονιά στηρίζοντας την πρωτοβουλία – θεσμό για την ανάδειξη λύσεων και πολιτικών προς μια παραγωγικότερη και ανταγωνιστικότερη Ελλάδα υπό το πρίσμα ενός αποδοτικότερου φορολογικού σχεδιασμού.

Κεντρική θεματική της φετινής διοργάνωσης στάθηκε η «Απόδοση Φορολογικής Πολιτικής σε Περιβάλλον Παραοικονομίας», ενώ σχετικές ενότητες αναπτύχθηκαν αναφορικά με την φορολογική διακυβέρνηση ως καταλύτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς για ελεγχόμενη αποδοτικότητα της φορολογίας σε κεντρικό και περιφερειακό ορίζοντα, καθώς και η σχέση φορολογίας – επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Γιώργος Σταματίου, Πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος Δ.Σ της ΣΟΛ είχε την ευκαιρία να συντονίσει τις εργασίες της ενότητας «Αστοχίες στις Προβλέψεις Απόδοσης Φορολογικής Πολιτικής- Αίτια και Αφορμές», αναφερόμενος στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και στις κοινωνικές επιπτώσεις του, παρατηρώντας τις μέχρι στιγμής δράσεις που βρίσκονται σε εφαρμογή από τον ΟΟΣΑ (Base Erosion and Profit Shifting –BEPS), τις γενικές και ειδικές διατάξεις που έχουν εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2016/1164) καθώς και τις ενέργειες της Φορολογικής Διοίκησης για την αντιμετώπισή του.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΟΛ κ.Παναγιώτης Αλαμάνος, επεσήμανε « Η σημερινή εικόνα της οικονομίας και της φορολογικής πολιτικής που ασκείται στην Ελλάδα παράλληλα με την επιτακτική ανάγκη σταθεροποίησης της για την έξοδο στις Ευρωπαϊκές αγορές, δεν μας επιτρέπει να παραγνωρίζουμε ότι αρκετές ακόμη αλλαγές είναι απαραίτητες για την βελτίωση των δημοσιονομικών στόχων. Μέχρι και τώρα, ο φορολογικός σχεδιασμός στην Ελλάδα λειτουργεί με βάση την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές και η συνολική φορολογική επιβάρυνση φαίνεται ότι συνεχίζει να πλήττει την πραγματική οικονομία και αυτό είναι κάτι που οφείλει να αλλάξει.»


Στις εργασίες του 14ου Athens Tax Forum συμμετείχαν οι κκ. Δημήτρης Λιάκος - Υφυπουργός στονΠρωθυπουργό, Γιώργος Πιτσιλής - Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και Σίμος Αναστασόπουλος - Πρόεδρος Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η ΣΟΛ

Η ΣΟΛ αποτελεί την ηγέτιδα ελεγκτική εταιρεία στην Ελλάδα ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εθνικές εταιρείες OρκωτώνEλεγκτών Λογιστών της Ευρώπης. Από το 2002 η ΣΟΛ διευρύνει τις υπηρεσίες της, ιδρύοντας την ΣΟΛ Συμβουλευτική, η οποία το 2017 υιοθετεί τον διακριτικό τίτλο CroweSOL. Μέσω της CroweSOL, παρέχει Συμβουλευτικές, Χρηματοοικονομικές, Φορολογικές και Λογιστικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς. Σήμερα, η ΣΟΛ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο υποκαταστημάτων και συνεργατών στην Ελλάδα. Από το 2006 είναι μέλος του δικτύου της «Crowe Horwath International», του 8ου μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

taxpol3
taxpol2
taxpol1

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pisti_main01

Ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη προχώρησε σε δημοσίευση του Απολογισμού Βιωσιμότητας για τα έτη 2016 και 2017, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI G4, τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε. και του ISO 26000. 

mnnw

Με γεύσεις και αρώματα Τήνου πλημμύρησε το κέντρο της Αθήνας, καθώς το ανανεωμένο PublicCafé της πλατείας Συντάγματος, εγκαινίασε τη νέα του ενέργεια που τιμά και προωθεί την γαστρονομία του κυκλαδίτικου νησιού για έναν ολόκληρο μήνα!

fisikon_advertorial

Σκέφτεσαι να αγοράσεις αυτοκίνητο και ψάχνεις το καλύτερο και οικονομικότερο; Τσέκαρε τις επιδοτήσεις της ΔΕΠΑ που αφορούν στην αγορά καινούργιου αυτοκινήτου Ι.Χ. διπλού καυσίμου φυσικού αερίου – βενζίνης. Προλαβαίνεις.

marathon

Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού συγκέντρωσε χιλιάδες δρομείς για τις διαδρομές των 42, 10 και 5 χιλιομέτρων από όλες τις γωνίες του κόσμου, φέρνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του αθλητισμού στην Ελλάδα

1
huawei01

11 Φοιτητές  από 6 Πανεπιστημιακές Σχολές σε εκπαιδευτικό ταξίδι 15 ημερών, στην κοιτίδα του Κινέζικου Πολιτισμού και της Τεχνολογίας

decentralized01

120+ διεθνείς ομιλητές ανέλυσαν τα βήματα προς ένα «αποκεντρωμένο μέλλον» στο Κορυφαίο Συνέδριο Blockchain της Ευρώπης

auteco01

Τα ΙΚΤΕΟ Auteco, μέλος του ομίλου J&P αβαξ, στα πλαίσια του προγράμματος “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2018” και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετέχει στο Επιμορφωτικό Διήμερο Μηχανολόγων – Μηχανικών ΠαΔΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη 2 (Π2 πρώην ΤΕΙ Πειραιά) στις 27 & 29/11/2018.