Ο ρόλος του λιμανιού στις τοπικές κοινωνίες

iek_alfa

Μια μείζονος σημασίας Εσπερίδα Ναυτιλιακών με θέμα «Ο ρόλος του λιμανιού στις τοπικές κοινωνίες» και ελεύθερη είσοδο, διοργανώνει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, την Τρίτη 17 Απριλίου και ώρα 17.30, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Λουδοβίκου 1).

Υπερέχοντας στις σπουδές Ναυτιλιακών
, η κορυφαία εκπαιδευτική δύναμη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στον Πειραιά
, προβαίνει στη διοργάνωση της εν λόγω εσπερίδας, συγκεντρώνοντας εξέχουσες προσωπικότητες από τον κλάδο της Ναυτιλίας, του περιβάλλοντος, της δημοσιογραφίας, αλλά και της πολιτικής, προκειμένου να αναλύσουν μέσα από τις εισηγήσεις τους το ζωτικό ρόλο ενός λιμανιού στην τοπική κοινωνία, εστιάζοντας στο παράδειγμα του λιμανιού του Πειραιά και τον οικονομικό και πολιτιστικό του αντίκτυπο στην κοινωνία του Πειραιά.

Στην Εσπερίδα Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά θα απευθύνει χαιρετισμό η κα. Γεωργία Γεννιά, Βουλευτής Σύριζα Α’ Πειραιώς και Νήσων, ενώ συντονιστής θα είναι ο κ. Νικόλαος Παρασκευάς, Δημοσιογράφος Ναυτιλιακών- Γενικός Διευθυντής στο ΚΑΝΑΛΙ 1 Πειραιά.


Ομιλητές:

Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.)

Θεόδωρος Κόντες, Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας

Νικόλαος Καβαλλιέρος, Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α., Μέλος Δ.Σ. Σ.Ε.Ε.Ν. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), Γενικός Διευθυντής SEAJETS

Θεόδωρος Χουλιάρας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ναυτιλιακών Μελετών

Παράσχος Καραβατάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)

Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Διευθυντής Ε.ΠΕ.Γ.Α (Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου), Energy and Environment Phd

Η Εσπερίδα Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ναυτιλιακών του EDUCATION FESTIVAL 2018, του κορυφαίου θεσμού που φέτος «κλείνει» 10 χρόνια δωρεάν εκπαίδευσης.
newsletter

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

decentralized01

120+ διεθνείς ομιλητές ανέλυσαν τα βήματα προς ένα «αποκεντρωμένο μέλλον» στο Κορυφαίο Συνέδριο Blockchain της Ευρώπης

auteco01

Τα ΙΚΤΕΟ Auteco, μέλος του ομίλου J&P αβαξ, στα πλαίσια του προγράμματος “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2018” και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετέχει στο Επιμορφωτικό Διήμερο Μηχανολόγων – Μηχανικών ΠαΔΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη 2 (Π2 πρώην ΤΕΙ Πειραιά) στις 27 & 29/11/2018.

dasjfda

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης» για την Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης των HCV, HIV στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα. Από αυτά προέκυψε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και των συνεπειών τους, ώστε, αφενός να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου των κατοίκων της πρωτεύουσας.

opap_pao_advertorial_arthro

Ο ΟΠΑΠ και o Παναθηναϊκός Aθλητικός Όμιλος ανακοίνωσαν, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, την έναρξη της χορηγικής τους συνεργασίας. Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει τις προσπάθειες των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του και έχει ήδη κατακτήσει 1.500 ομαδικούς τίτλους.