Εξερευνήστε τη μυθική προέλευση του καφέ

Εξερευνήστε τη μυθική προέλευση του καφέ

Δύο νέες Limited Edition ποικιλίες της Nespresso που μας ταξιδεύουν στις αυθεντικές ρίζες του καφέ

Η Nespresso ταξιδεύει τους λάτρεις του καφέ στην προέλευσή του, με δύο νέες Limited Edition ποικιλίες, την Arabica Ethiopia Harrar και τη Robusta Uganda.Οι νέες ποικιλίες αντλούν έμπνευση από τη μυθική προέλευση του καφέ, με κόκκους καφέ από την Αιθιοπία, τη γενέτειρα του καφέ Arabica και από την Ουγκάντα, μία από τις γενέτειρες του καφέ Robusta.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ARABICA
Οι κατσίκες που χόρευαν

Μεταφερθείτε στην αρχαία ορεινή Αιθιοπία, όπου η ιστορία του Kaldi, ενός νεαρού γιδοβοσκού ξεκινά. Ένα απόγευμα, κάθισε στη σκιά και πρόσεχε τις κατσίκες του. Μέσα στη ζέστη της ημέρας, ο Kaldi αποκοιμήθηκε και άφησε τις κατσίκες του να περιπλανηθούν στην ερημιά.

Οι κατσίκες, τότε,άρχισαν να τρώνε κάτι κόκκινα κεράσια από θάμνους. Όταν ο Kaldi ξύπνησε ανακαλύπτοντας ότι οι κατσίκες του ήταν άφαντες, έτρεξε να δει πού είναι.

Τις βρήκε να χορεύουν και να χοροπηδούν γύρω από τους μυστήριους αυτούς θάμνους. Τότε, έκοψε ένα κεράσι και το δοκίμασε.

Ένιωσε και ο ίδιος μία δυναμική ενέργεια και άρχισε να χορεύει μαζί με τις κατσίκες του.


Ένας περαστικός μοναχός, ανήσυχος από το θέαμα που συνάντησε, αποφάσισε να κάψει τους θάμνους με τα μυστήρια κεράσια. Δεν πέρασε πολλή ώρα αφού τους έριξε στις φλόγες και ένα υπέροχο άρωμα άρχισε να αναδύεται. Συνεπαρμένος ο μοναχός ξέθαψε τους κόκκους από τη φωτιά, τους έλιωσε και τους ανακάτεψε με νερό, φτιάχνοντας έτσι τον εκλεκτό καφέ που ξέρουμε σήμερα ως Arabica.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥROBUSTA
Ο ενωτικός κρίκος
Για να ανακαλύψουμε τη λεγόμενη γενέτειρα του Robusta, πρέπει να μεταφερθούμε στη χαμένη χώρα της Μπουγκάντα, γνωστής σήμερα ως Ουγκάντα. Εδώ, οι πολύτιμοι κόκκοι καφέ αποτελούσαν μέρος γαμήλιας ιεροτελεστίας. Κατά την επίσκεψη του γαμπρού στο σπίτι της νύφης, άνοιγαν ένα καβουρδισμένο κεράσι καφέ και έτρωγαν ο καθένας από έναν κόκκο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, το πνεύμα του κόκκου θα ένωνε τις δύο οικογένειες και τους απογόνους τους με όρκους αιώνιας φιλίας και πίστης.

Η επικεφαλής του καφέ της Nespresso Karsten Ranitzsch, δήλωσε, “Στη Nespresso γνωρίζουμε ότι το ταξίδι του καφέ είναι τόσο σημαντικό όσο και η γεύση του. Με τις νέες ποικιλίες καφέ Limited Edition, θελήσαμε να ταξιδέψουμε τον κόσμο σε μία μυθική περιπέτεια με προορισμό τις γενέτειρες του καφέ. Αυτές οι ιστορίες μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε τις γεύσεις του καφέ Arabica Ethiopia Harrar και του καφέ Robusta Uganda, οι οποίοι αποτυπώνουν μοναδικά τους τόπους προέλευσής τους.”ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕΤΙΣΠΟΙΚΙΛΙΕΣLIMITEDEDITION
Arabica Ethiopia Harrar – ένας πλούτος από νότες ώριμων φρούτων, φρέσκων λουλουδιών και δημητριακών με υπόνοιες βύνης. Αναναζητάτε ένα βελούδινο σώμα, τότε αυτός ο μέτρια καβουρδισμένος espresso είναι αυτός που ψάχνετε.

Ένταση: 5
Μέγεθος κούπας: Espresso (40ml)ήLungo (110ml)
RobustaUganda–πάντα μνημονεύουμε το πολυτιμότερο καφεόδεντρο Robustaτης αρχαίας Ουγκάντα για το έντονα γευστικό προφίλ του. Σήμερα σας προσφέρουμε έναν δυνατό espresso, αν και αναπάντεχα φίνο και γλυκό για Robusta. Αδιαμφισβήτηταέντονος και πλούσιος σε νότες κακάο.

Ένταση: 10
Μέγεθος κούπας: Espresso (40ml) ήRistretto (25ml)
Για να ζωντανέψει τη μυθική προέλευση του καφέ, η Nespresso συνεργάστηκε με την MarianaRodrigues, illustratorπου εργάζεται στο Λονδίνο, η οποία επιμελήθηκε το σχεδιασμό των συσκευασιών.
Η Mariana Rodrigues εξηγεί:“Άντλησα φοβερή έμπνευση από τις νέες ποικιλίες της Nespresso, ειδικά από τις μυθικές τους καταβολές.

Σχεδιάζοντας τιςσυσκευασίες, ήθελα να αποδώσω ξεκάθαρα την ενέργεια των δύο αυτών πολιτισμών και να τις συνδέσω με τις όμορφες ιστορίες καφέ και τη βαθιά ριζωμένη κληρονομιά τους.”
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του καφέ και τις διαφορές μεταξύ Arabicaκαι Robusta, επισκεφθείτε το https://www.nespresso.com/gr/el/origins-of-coffee

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ashley01

Τον Οκτώβριο του 2019 φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα το μεγαλύτερο Αμερικάνικο brand επίπλων στη χώρα μας. Με πωλήσεις άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η μεγαλύτερη Αμερικάνικη εταιρία επίπλων στον κόσμο.

stytalis_ar

O όμιλος EFA GROUP, που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά στους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας, της ασφάλειας και των βιομηχανικών συνεργασιών, ανακοινώνει νέα συμβόλαια σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

ellinair_deltia_typou_0018

Το ιδιαίτερο βάρος της Θεσσαλονίκης, στο πτητικό πρόγραμμα και τον προγραμματισμό της Ellinair, της αεροπορικής εταιρίας του Ομίλου Μουζενίδη, αναδείχθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Fraport Greece στις 19/06 σε κεντρικό εστιατόριο στην παραλία της πόλης.