Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο εκδίδει τα Διπλώματα των αποφοίτων του στο Blockchain

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο  εκδίδει τα Διπλώματα των αποφοίτων του στο Blockchain

Συνεχίζοντας 4 χρόνια πρωτοπορίας στα Ακαδημαϊκά δρώμενα σε σχέση με την Τεχνολογία Blockchain

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά σε σχέση με την τεχνολογία Blockchain, καθώς καθίσταται το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο στο εξής θα εκδίδει όλους τους τίτλους σπουδών των αποφοίτων του (Πτυχία, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Διπλώματα) στο Bitcoin Blockchain, δημιουργώντας έτσι μια ασφαλή και ανεξάρτητη υπηρεσία πιστοποίησης της αυθεντικότητας όλων των πτυχίων που εκδίδει.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο εξέδωσε τίτλους σπουδών στο Blockchain ήδη από το 2014, ενώ σήμερα γίνεται το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που μεταβαίνει από τη δοκιμαστική στην πλήρη εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας σε συνεχή βάση, για όλους τους αποφοίτους του. Ήδη, τα πτυχία όλων των αποφοίτων του εαρινού τετραμήνου 2017 (συνολικά 1291 πτυχία) εκδόθηκαν στο Bitcoin Blockchain στις 08/08/2017. Η νέα αυτή υπηρεσία ανακοινώθηκε από τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αντώνη Πολεμίτη, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του στο “DECENTRALIZED 2017”, μια πρωτοποριακή συνάντηση κορυφής εστιασμένη στους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία Βlockchain και τα αποκεντρωμένα συστήματα επηρεάζουν τη βιομηχανία και την κοινωνία. Tο Συνέδριο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη Λεμεσό, Κύπρο, στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2017.

Ο κ. Πολεμίτης ανέφερε σχετικά: «Πιστεύουμε πως στο εγγύς μέλλον ο καθένας θα έχει την κυριότητα των προσωπικών του δεδομένων, τα οποία θα μπορεί να μοιράζεται και να επικυρώνει κατά βούληση, ενώ συγχρόνως θα είναι πλήρως εξασφαλισμένη η ιδιωτικότητα των δεδομένων αυτών. Οι σχετικές ενέργειες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελούν βήματα προς το αποκεντρωμένο αυτό μέλλον, το οποίο θα γίνει αισθητό μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια». 

«Ο ρόλος μας ως πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο κ. Πολεμίτης, «επικεντρώνεται στην πρώτη γραμμή αυτών των τεχνολογικών αλλαγών, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για το έργο που επιτελείται από την ερευνητική μας ομάδα. Η τεχνολογική πλατφόρμα αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μελέτες πάνω σε δύσκολα ζητήματα, όπως π.χ. το ζήτημα της ανάκλησης». Κατέληξε, λέγοντας: «Προσβλέπουμε στη συζήτηση όλων αυτών των θεμάτων με τους συνάδελφους του ακαδημαϊκού χώρου, τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα των εμπειρογνωμόνων της τεχνολογίας Blockchain».  

Συγκεκριμένα, όλοι οι τίτλοι σπουδών που εκδίδονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο μέλλον, θα ψηφιοποιούνται και το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα θα προστίθεται στο Bitcoin Blockchain. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς και άμεσης πιστοποίησης της αυθεντικότητάς τους (π.χ. σε έναν πιθανό εργοδότη ή ακαδημαϊκό ίδρυμα) μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ή και ανεξάρτητα.

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.block.co, όπου όλη η τεχνολογία που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι διαθέσιμη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα. Η πλατφόρμα αυτή έχει ως στόχο να προσφέρει την τεχνολογία έκδοσης και πιστοποίησης της αυθεντικότητας των πτυχίων και σε άλλα ακαδημαϊκά και κυβερνητικά ιδρύματα σε ανοιχτή/ελεύθερη βάση, καθώς πρόθεση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η βελτίωση και η περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε συνεργασία με άλλους φορείς.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

job_fair_arthro

Το Job Fair Athens αποτελεί  τη μεγαλύτερη φοιτητική πρωτοβουλία με εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με σκοπό την σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας. Έρχεται για 7η χρονιά στις 26 & 27 Απριλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

1

Μια δράση αφιερωμένη στη ζωή :
Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ένωσαν τις φωνές του και απάντησαν έμπρακτα στο ερώτημα, αν τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες και να σώζουν ζωές.

Georgia_Stamatelou_KPMG1

Για τις προκλήσεις στην ψηφιακή οικονομία μίλησε από το βήμα του συνεδρίου η Γεωργία Σταματέλου, Partner και Head of Tax της KPMG

Art_Gallery_The_Artists

Η Aqua Vista Hotels ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σεζόν παρουσιάζοντας το Σάββατο 21 Απριλίου, για δεύτερη χρονιά τον δικό της χώρο Τέχνης, την Aqua Gallery, στην πανέμορφη Σαντορίνη. Σημαντικοί καλλιτέχνες, έργα των οποίων εκτίθενται στην γκαλερί, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του τόπου και στελέχη της Aqua Vista Hotels τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτινή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική Τέχνη.