Αρθροπλαστική ισχίου με την Πρωτοποριακή Τεχνική Ελάχιστης Επεμβατικότητας AMIS

Αρθροπλαστική ισχίου με την Πρωτοποριακή Τεχνική Ελάχιστης Επεμβατικότητας AMIS

Γράφει ο  Αθανάσιος Π. Τσουτσάνης, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών,  Διευθυντής ΣΤ' Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ

Η αρθρίτιδα του ισχίου και του γόνατος αποτελούν τα περισσότερο συχνά θεραπευτικά προβλήματα. Δυστυχώς, έως σήμερα δεν έχει υπάρξει φάρμακο το οποίο να μπορεί να θεραπεύσει ή να επηρεάσει δραστικά την πορεία της πάθησης αυτής.

Η αρθρίτιδα τελικού σταδίου αντιμετωπίζεται με τη λεγόμενη ολική αρθροπλαστική, που σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της χειρουργικής του 20ού αιώνα.
Η ολική αρθροπλαστική θεωρείται μία από τις περισσότερο κλινικά αποτελεσματικές επεμβάσεις και σήμερα πραγματοποιούνται παγκοσμίως περίπου στο 1 εκατομμύριο ολικές αρθροπλαστικές το χρόνο και μέχρι το 2030 ο αριθμός αναμένεται να τριπλασιαστεί.
Σε όλους τους τομείς της χειρουργικής σήμερα όλο και περισσότερες επεμβάσεις γίνονται με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας. Η τάση σήμερα είναι η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος με όσο το δυνατόν μικρότερη βλάβη στους ανθρώπινους ιστούς.

Η πρωτοποριακή τεχνική AMIS (AnteriorMinimalInvasiveSurgery) αποτελεί ένα βήμα εμπρός στο τομέα της ήδη ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου, η  οποία αποτελεί και τη μοναδική λύση στις περιπτώσεις αρθρίτιδος του ισχίου.

Ο όρος πρωτοποριακή της αποδίδεται όχι μόνο γιατί γίνεται με μια πολύ μικρή τομή στο δέρμα, αλλά είναι μια τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας, διότι και με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων δεν χρειάζεται να κοπούν ή να αποκολληθούν τένοντες, μύες ή νεύρα, διατηρώντας ακόμη και τον αρθρικό θύλακο.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου:
πολύ πιο γρήγορη και ανώδυνη ανάρρωση
δεν  χρειάζεται μετάγγιση αίματος.
η χειρουργική τομή είναι πολύ μικρή και ο μετεγχειρητικός πόνος μειώνεται σημαντικά ή απουσιάζει
η διάρκεια νοσηλείας είναι πολύ σύντομη (2-3 μέρες).
ο ασθενής κινητοποιείται και σηκώνεται για να βαδίσει την ίδια μέρα του χειρουργείου, και επομένως μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος επιπλοκών λόγω ακινησίας (π.χ. θρομβώσεις) αλλά και χωρίς περιορισμούς στη καθιστή θέση (χωρίς να χρειάζονται ανυψωτικά) διότι εφόσον δεν κόβονται μύες η περίπτωση εξαρθρώματος ελαχιστοποιείται.
ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες συντομότερα, (μπορεί να οδηγήσει από την 20μέρα) αποκτώντας πολύ γρήγορα αυτονομία ήδη κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο. 

Η τεχνική AMIS βασίστηκε σε μια κλασική χειρουργική τεχνική γνώστη από πολύ παλιά η οποία με τη δημιουργία απαραίτητων ειδικών εργαλείων τυποποιήθηκε και εξελίχθηκε  σε μια τεχνική ελάχιστηςεπεμβατικότητας από την Γαλλική πανεπιστημιακή σχολή και σήμερα πραγματοποιείται σε εξειδικευμένα κέντρα στην Αμερική – Ευρώπη- Αυστραλία.
Σήμερα, η τεχνική AMIS εκτός από τη Γαλλία εφαρμόζεται σε διεθνούς φήμης ορθοπαιδικά  κέντρα σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150.000 επεμβάσεις. Η τεχνική AMIS πραγματοποιείται ήδη από το 2005 στην Ελλάδα από τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αθανάσιο Π. Τσουτσάνηδιδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

H ΣΤ’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ , παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα της ορθοπεδικής χειρουργικής, με ιδιαίτερη έμφαση σε τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας όπως οι τεχνικές AMIS για το ισχίο (αρθροπλαστική ισχίου) και ΜΙΚ για το γόνατο (αρθροπλαστική γόνατος), καθώς και αρθροσκοπικές τεχνικές ώμου, ποδοκνημικής, ισχίου, γόνατο, πρωτόκολλα ταχείας αποκατάστασεις (fasttrack). 

Πηγή: www.hygeia.gr

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Προσοχή στις απομιμήσεις

Ο πρώτος και καλύτερος ειναι ένας. Στο Χολαργό οπως ανέφερε και η άγονη γραμμή. Ψαχτείτε λιγο και αφήστε τις διαφημίσεις στην άκρη. Και η υπόλοιπη ομάδα του εξαιρετική με φοβερά βιογραφικά και εξειδικεύσεις.

Πάρε πάρε πάρε

Και ολική έχω, και ΑΜΙS κάνω, εδώ ο καλός γιατρός. Πάρε κόσμε και θα με θυμηθείς. Την ίδια μέρα περπατάς και την επόμενη τρέχεις στον μαραθώνιο. Κάνεις ΑΜΙS στο ένα ισχίο και γίνετε καλά και το άλλο. Οικογενειακά πακέτα, στα δύο ησυχία ένα γόνατο δώρο.

Φανή

Ναι, εγώ έκανα αυτή την εγχείρηση στην Αμερική και είμαι 100% ευχαριστημένη και επειδή είμαι άτομο που μου αρέσει να αθλούμαι, σας βεβαιώ οτι κάνω γυμναστική κάθε μέρα, ελιπτικό, περπάτημα, άρση βαρών, γιόγκα, πιλάτες κτλ κτλ! Μακάρι και στην Ελλάδα να έχουν οι εγχειρήσεις αυτές το ίδιο ποσοστό επιτυχίας με τη δική μου!

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κορυφή στη μέθοδο αυτή ένας γιατρός στο Ιασω ο οποίος δεν πληρώνει διαφήμηση και ΕΙΝΑΙ ταπεινός και προσιτός βοηθώντας ΠΟΛΥ φτωχό κόσμο.

Κύριε καθηγητά

για πες στα υποψήφια θύματα σε τι ποσοστό μένουν ικανοποιημένοι οι ασθενείς με την τεχνική αυτή και σε ποιο με την κλασσική επέμβαση; Δώσε τα αμερικάνικα ποσοστά, γιατί αυτοί εδώ πάνε για 101%

THK

ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ....ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ....Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ....Θ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ....

Νικ

Και γιατί τσυρίζεις; Δεν μπορείς να γράψεις κανονικά ελληνικά;

Β. Μπιτουνης

Η μεγιστοποιηση του ασημαντου για την εμπορικη διαφοροποιηση και χωρις ιχνος επιστημονικης τεκμηριωσεως

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

filis_main01

Η ΦΙΛΗΣ Glass και η Apeiron Insurance Project - αποκλειστικός Αντιπρόσωπος της κορυφαίας Ασφαλιστικής Εταιρίας Triglav d.d, από την Σλοβενία στην Ελλάδα - ανακοινώνουν την επίσημη συνεργασία τους, η οποία ξεκίνησε με την έναρξη των εργασιών της δεύτερης στην Ελλάδα.

axeeeee

Το AXE Gold Body spray ήταν χορηγός της ενότητας του Final Four της EuroLeague στο Novasports.gr, δίνοντας συνεχώς τον παλμό καθ’ όλη την διάρκεια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο χώρο του μπάσκετ που θα συνεχίσει να προβάλλεται αποκλειστικά από τα αθλητικά κανάλια της Nova μέχρι το 2020.