Θανάσης Ευθυμιάδης: «Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα» ένα βιβλίο μνήμης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις KEYBOOKS

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα» ένα βιβλίο μνήμης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις KEYBOOKS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου στο Θέατρο Ροές

euthimiadis_vivlio___2_
Το βιβλίο Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα, ένα βιβλίο μνήμης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις KEYBOOKS, παρουσιάστηκε στο Θέατρο Ροές.
euthimiadis_vivlio___6_
euthimiadis_vivlio___1_

Φίλοι και συνεργάτες του βρέθηκαν για την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

Κλείσιμο
Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Δημήτρης Χορν, αλλά και… η μητέρα του, η γιαγιά του και η ξαδέρφη του κάνουν το πέρασμά τους, μεταξύ άλλων, στις 38 μικρές, τυχερές αλλά καθόλου τυχαίες, ιστορίες του Θανάση Ευθυμιάδη. Αφηγήσεις έντονα συγκινητικές, γεμάτες καλοσύνη και ανθρωπιά.
euthimiadis_vivlio___5_

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης με ευαισθησία αλλά και χαρά μίλησε για όλους αυτούς του ανθρώπους που έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους μέσα στη καρδιά του ενώ ο εκδότης του Βασίλης Βαρδάκας δεν παρέλειψε να σημειώσει για την επιτυχημένη διαδρομή του Θανάση Ευθυμιάδη στο κόσμο του βιβλίου ότι «όλοι έχουμε μέσα μας ένα βιβλίο αλλά όταν φτιάξεις και το δεύτερο τότε μπορείς να είσαι συγγραφέας»
euthimiadis_vivlio___4_

Οι Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα του Θανάση Ευθυμιάδη KEYBOOKS θα μπορούσαν να είναι οι μεγάλοι μας Δάσκαλοι και τα μοναδικά προσωπικά μας μαθήματα, όσο χαρούμενα ή δύσκολα κι αν υπήρξαν όπως λέει ο ίδιος.
euthimiadis_vivlio___3_

Πολλά περιστατικά έχουν συμβεί στη ζωή μας, αλλά ελάχιστα έχουν παραμείνει στη μνήμη μας. Πολλούς ανθρώπους έχουμε συναντήσει, αλλά ελάχιστους θυμόμαστε.
Κάποιες εμπειρίες παραμένουν ανεξίτηλες και άφθαρτες στον χρόνο, ενώ άλλες έχουν παντελώς διαγραφεί.
Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει, αλλά παραμένουν μέσα μας σαν να ήμασταν εχθές μαζί τους και κάποιους άλλους, που συναντήσαμε όντως εχθές, τους έχουμε ήδη ξεχάσει.
Η συναισθηματική μας μνήμη επιλέγει και κρατά ολόφρεσκα κάποια γεγονότα που βιώσαμε από όταν ήμασταν ακόμα παιδιά.
Γιατί άραγε; Ποιο είναι το κριτήριο επιλογής;
Μήπως έχουν διασωθεί μόνο τα χρήσιμα; Μήπως τελικά αυτός είναι ο σκοπός του σχολείου που λέγεται ζωή επί γης;
Μήπως πρέπει να ερευνήσουμε καλύτερα τα γεγονότα και τους ανθρώπους που η μνήμη μας επέλεξε να θυμόμαστε και να δούμε τι έχουμε να μάθουμε;
Μήπως αυτά τα γεγονότα και αυτές οι συναντήσεις μας είναι οι μεγάλοι μας Δάσκαλοι και τα μοναδικά προσωπικά μας μαθήματα, όσο χαρούμενα ή δύσκολα κι αν υπήρξαν;
Αυτά με απασχολούσαν πολλά χρόνια και για να τα ξεδιαλύνω έγραψα ένα βιβλίο, με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη μου να συγκρατήσει, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέχρι σήμερα.
ΜΙΚΡΕΣ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΕΓΑΛΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ-_1_

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«”Κύριε Θεοδωράκη, δικαίως απολαμβάνετε τώρα την παγκόσμια καταξίωσή σας, ως καλλιτέχνης και ως προσωπικότητα, αλλά από εκείνα τα δύσκολα χρόνια της χούντας, με τις εξορίες και όλα αυτά που έχετε υποστεί, τι έχει μείνει;”. “Έχουν μείνει μόνο χρήσιμα μαθήματα που με βοηθούν να χαίρομαι τη ζωή” μου απαντά. “Σας παρακαλώ, θα μπορούσατε να μου πείτε ένα από αυτά τα μαθήματα;”. Με κοιτάζει, σκέφτεται για λίγο, χαμογελάει και μου λέει: “Εάν δεν έχεις κοιμηθεί στην πέτρα, δεν μπορείς να εκτιμήσεις το μαξιλάρι”».

«”Κύριε Χορν, σας παρακαλώ, κάντε κάτι για να ξαναπαίξετε μια τελευταία φορά στο θέατρο ώστε να σας δούμε και εμείς οι νεότεροι”. Χωρίς να σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο, με μια αυτοσαρκαστική ειλικρίνεια, μου λέει: “Δεν γίνεται, αγόρι μου, γιατί βαριέμαι”. “Μα, κύριε Χορν, αρκεί να ενεργοποιηθείτε λίγο και...”. Με κόβει απότομα με μια του ματιά και με σοβαρό ύφος μου λέει: “Εγώ πλέον δεν ενεργοποιούμαι ούτε με καθάρσιο” και αμέσως σκάει στα γέλια».

«Η ζωή πάντα σε ανταμείβει όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη να ζήσεις τις εμπειρίες που έχεις επιλέξει εσύ».

«Η συγχώρεση δεν θα μεταμορφώσει αυτόν που μας αδίκησε σε καλό άνθρωπο. Θα προφυλάξει όμως εμάς από το να γίνουμε όμοιοί του».

«Όταν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι, δεν μπορεί να σε προσβάλει κανένας».

«Από μικρό παιδί διαλέγω το δύσκολο μονοπάτι. Η εσωτερική φωνή μέσα μου μου λέει ότι αυτό θα με οδηγήσει στη σωστή κορυφή».

«Όλες οι ιστορίες μπορούν να αλλάξουν. Κάποιες αλλάζουν με το χρήμα. Κάποιες αλλάζουν με τη βία. Κάποιες αλλάζουν με τη μη βία. Κάποιες αλλάζουν με την αγάπη».

«Αν δεν γίνουμε φίλοι με τον χρόνο, όσα και αν έχουμε κατακτήσει στη ζωή θα μας φαίνονται λίγα».

«Στα δύσκολα φανερώνονται οι γενναίοι άνθρωποι. Δεν αποφεύγουν την αλήθεια. Δέχονται την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι».

«Ο μεγαλύτερος δάσκαλος της ύπαρξής μας είναι η ίδια μας η ζωή».

«Είμαστε το απόσταγμα των λαθών που πολύ σοφά έχουμε επιλέξει να κάνουμε στη ζωή μας».


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Τον έχουμε γνωρίσει ως ηθοποιό.

Το 2021 μας συστήθηκε και ως συγγραφέας με το πρώτο του βιβλίο Μια όμορφη μέρα.
Το Μικρές ιστορίες, μεγάλα μαθήματα είναι το δεύτερο βιβλίο του.
Του χρόνου μπορεί να είναι βοηθός υδραυλικού ή αγρότης ή…
Ευγνώμων μαθητής της ζωής» δηλώνει στο προφίλ του, thanasis_efthymiadis, στο Instagram, και το εννοεί.
Untitled-4

TITΛΟΣ: Μικρές ιστορίες μεγάλα μαθήματα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θανάσης Ευθυμιάδης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προσωπική ανάπτυξη / Αληθινές ιστορίες
ISBN: 978-618-5724-48-1
ΣΕΛΙΔΕΣ: 224
ΣΧΗΜΑ: 14 × 20,5
TIMH: € 16,65

Από την Key Books κυκλοφορεί επίσης το πρώτο βιβλίο του Θανάση Ευθυμιάδη Μια όμορφη μέρα.

Στις 12 Μαρτίου 2020 έκλεισαν τα θέατρα και ξεκίνησε μια περίοδος «παύσης» και περιορισμών για να πολεμήσουμε με έναν «αόρατο εχθρό», τον COVID-19. Όσο κι αν γύρω μου απλώνονταν ο φόβος και η θλίψη, μέσα μου ήμουν σίγουρος πως κι αυτή η δοκιμασία για κάποιο λόγο ήρθε. Παρέμεινα ήρεμος κι έτσι είχα τη δυνατότητα να ακούσω την εσωτερική μου φωνή. «Κάθε εμπόδιο, για καλό», μου είπε. Για άλλη μια φορά την εμπιστεύτηκα. Για άλλη μια φορά, οι φίλοι μου άρχισαν να με ρωτάνε: «Μα πώς το κάνεις; Εσύ χαρούμενος κι εμείς ένα βήμα πριν από την κατάθλιψη». «Σας τα λέω, αλλά τα ξεχνάτε», τους απάντησα χαμογελώντας, «οπότε, μιας κι έχω ελεύθερο χρόνο, θα κάτσω να τα γράψω... Για να καταλάβετε, όμως, τον τρόπο που ζω τώρα, θα πιάσω την ιστορία μου από την αρχή» .
Με την ελπίδα να είμαι χρήσιμος, μοιράζομαι μαζί σας Μια όμορφη μέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης