Η επέκταση της Vorwerk και της Thermomix® στην ελληνική αγορά μέσω των απευθείας πωλήσεων

Η επέκταση της Vorwerk και της Thermomix® στην ελληνική αγορά μέσω των απευθείας πωλήσεων

Η παρουσία του Ομίλου στην Ελλάδα δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης μέσω απευθείας πωλήσεων, με ταυτόχρονα άνοιγμα διοικητικών θέσεων.

kedriki_therm
Παγκόσμια ηγετική θέση στο μοντέλο των άμεσων πωλήσεων διατηρεί ο Όμιλος Vorwerk, που μετρά σήμερα περισσότερους από 90.000 ανεξάρτητους συμβούλους πωλήσεων. Η οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1883 στο Βούπερταλ της Γερμανίας προγραμματίζει δυναμική είσοδο στην Ελληνική αγορά με επέκταση των δραστηριοτήτων της και άνοιγμα του φυσικού της καταστήματος, το οποίο αποτελεί μια έκπληξη για το εγχώριο κοινό. Έχοντας κατακτήσει και διατηρήσει μια εξέχουσα θέση στον κλάδο των άμεσων πωλήσεων, η Vorwerk δραστηριοποιείται σε 60 χώρες με έμφαση στην Ευρώπη και παρουσία σε Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική.
Αναπτύσσοντας μια επιτυχημένη στρατηγική, η οποία της επιτρέπει να προσεγγίζει τους πελάτες της απευθείας μέσω πωλήσεων στο σπίτι, η Vorwerk κατέγραψε, μόνο το 2022, πωλήσεις 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
ThermomixTM6-Expanded_with_food
Οι απευθείας πωλήσεις οδήγησαν την Vorwerk στην κορυφή
Η Vorwerk έχει καταφέρει να κατακτήσει αυτή την εξέχουσα τη θέση χάρη στην αξιοσημείωτη ποιότητα των προϊόντων της, στην αποτελεσματική διανομή της και στην εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών της. Το ευρέως διαδεδομένο προϊόν της, η all-in-one συσκευή κουζίνας Thermomix® TM6 αντιπροσώπευε το 54% όλων των πωλήσεων, ακολουθούμενο από το Kobold (ασύρματο σύστημα καθαρισμού με πωλήσεις 803 εκατομμυρίων ευρώ το 2022) με 26% και τον όμιλο akf με μερίδιο 16% των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου. Το Thermomix® TM6, που έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος sous chef κατέγραψε πωλήσεις 1,7 εκατ. ευρώ το 2022.

Σε διεθνές επίπεδο, οι σύμβουλοι Thermomix® έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα και να χτίσουν την επιτυχία τους μέσω των άμεσων πωλήσεων. Οι ίδιοι εξηγούν ότι εκτιμούν την ευελιξία που τους προσφέρει ο ρόλος αυτός όσον αφορά την ισορροπία εργασίας/ζωής ενώ κάνουν λόγο και για εξαιρετικές δυνατότητες ανέλιξης.
Η επίδειξη μαγειρικής προσφέρει ένα ισχυρό πλεονέκτημα: την εξατομικευμένη καθοδήγηση και τη δυνατότητα να μοιραστεί κανείς τη γαστρονομική έμπνευση προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τον τρόπο ζωής του πελάτη. Για αυτό το λόγο αποτελεί τον κυρίαρχο τρόπο προώθησης της Thermomix® από τη γέννησή της το 1971.
Αποτέλεσμα είναι η συνεχής ενίσχυση του δυναμικού πωλήσεων, καθώς μεγάλη μερίδα ικανοποιημένων πελατών αποφασίζει στη συνέχεια να γίνουν σύμβουλοι πωλήσεων και να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα μέσα από το καθημερινό τους μαγείρεμα με το Thermomix®.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για μη πελάτες ή ακόμα και κατόχους προηγούμενων μοντέλων να συμμετέχουν ως σύμβουλοι, καθώς η εταιρεία προσφέρει την ευκαιρία σε όλους να κερδίσουν ένα Thermomix® TM6 δωρεάν για να ξεκινήσουν.
Κλείσιμο
int_thermomix_TM6-refresh_close-up_49_medium
Η ισχυρή δυναμική της ελληνικής αγοράς
Η απόφαση της Vorwerk να επενδύσει στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει όχι μόνο την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο δυναμικό της αγοράς, αλλά και τη δέσμευσή της στη διεύρυνση του παγκόσμιου της αποτυπώματος. Η απόφαση αυτή συμβάλλει και στην ενδυνάμωση των ανθρώπων, που αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο γερμανικός όμιλος διαβλέπει εντυπωσιακή δυναμική στην ελληνική αγορά λόγω της γαστρονομικής της παράδοσης, της οικονομικής της σταθερότητας και της αυξανόμενης ζήτησης για λύσεις μαγειρικής στο σπίτι. Τα κεντρικά γραφεία της Vorwerk Hellas, καθώς και το Experience Store θα ανοίξουν στην Κηφισιά εντός του 2ου τριμήνου του 2024, ενώ ήδη λειτουργεί το branch της Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας τις ανάγκες του βόρειου τμήματος της χώρας. Το πρώτο φυσικό κατάστημα της Αθήνας, που θα ανοίξει τις πύλες του στην Κηφισιά θα είναι ένα Experience Store και θα προσφέρει απλόχερα το σύνολο της εμπειρίας χρήσης των προϊόντων της Vorwerk.

Η επέκταση της Vorwerk στην ελληνική αγορά κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, την οποία το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου παρακολουθεί με ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του Ομίλου στην Ελλάδα δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης μέσω απευθείας πωλήσεων, με ταυτόχρονα άνοιγμα διοικητικών θέσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνεται την Παρασκευή 22 Μαρτίου για την παρουσίαση των σχεδίων του Ομίλου στη χώρα μας, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Vorwerk International κ. Μιχάλης Τζιάλλας και ο Senior Vice President Corporate Marketing and Communications κ. Matthias van der Donk θα μοιραστούν τις λεπτομέρειες της στρατηγικής επέκτασης της Vorwerk στην Ελλάδα, μαζί με την τοπική Διοικητική Ομάδα, τον κ. Γιάννη Σκλάβαινα (Γενικό Διευθυντή) και τον κ. Νίκο Σαχλά (Οικονομικό Διευθυντή). Και για να καταστεί αυτή η εκδήλωση όσο πιο… νόστιμη γίνεται, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν ένα γευστικό και εκπληκτικό πρόγραμμα, κατ' εικόνα της Thermomix και της παγκόσμιας κοινότητάς της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης