Μια πορεία γεμάτη διακρίσεις

Μια πορεία γεμάτη διακρίσεις

Η 5η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2021 που κατέλαβε η Μαθητική Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ‘’Minders’’ της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, αποτελεί το αποκορύφωμα μιας επιτυχημένης πορείας 12 χρόνων.

robot1_3

2010-2022
Η πρόσφατη συνάντηση της Μαθητικής Ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ‘’Minders’’ της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης με τον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την 5η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2021, αποτελεί το αποκορύφωμα μιας επιτυχημένης πορείας που στηρίζεται στη στρατηγική έμφαση που δίνεται στην καινοτομία και στην τεχνολογία στην εκπαίδευση.

Minders_Infographic


Κλείσιμο
Αν ήθελε κάποιος να ξεχωρίσει σε αριθμούς – σταθμούς τα highlights αυτής της δωδεκαετούς πορείας προς την κορυφή, σίγουρα θα υπογράμμιζε τα παρακάτω:

• 8 Διακρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς

• 16 Κατατάξεις στις τρεις πρώτες θέσεις σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς όλων των βαθμίδων
• 3 Συμμετοχές σε Συνέδρια Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών

• 600 Μαθητές και Μαθήτριες με εκπαίδευση στη Ρομποτική


2021_1η_θεση_Πανελληνιος_Διαγωνισμος_Εκπαιδευτικης_Ρομποτικης_WRO
2021: 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO
Η Ιστορία
Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα της μύησης των μαθητών στις Νέες Τεχνολογίες και την Πληροφορική από το 2010 δημιούργησε τη Μαθητική Ομάδα ‘’Minders’’ στο πλαίσιο του Ομίλου Ρομποτικής. Μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν από τη βαθμίδα του Δημοτικού, έχοντας σημαντικά ερεθίσματα από το Νηπιαγωγείο, καθώς κεντρικός στόχος είναι η ενσωμάτωση της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών του Σχολείου.

Μέσα από τις συνεχόμενες και σημαντικές διακρίσεις που έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα στην Κατηγορία Open, οι ‘’Minders’’ αποτελούν μία από τις πιο γνωστές ομάδες στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που στοχεύει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα της ρομποτικής, γεγονός το οποίο επιτυγχάνεται κάθε χρόνο από τη νέα γενιά των ‘’Minders’’.
Παράλληλα, μέσω της ενσωμάτωσης της ανθρώπινης λογικής στα ρομποτικά συστήματα που κατασκευάζει και την εφαρμογή κάθε project σε πραγματικές συνθήκες, στοχεύει στη βελτίωση της ζωής σε ποικίλους τομείς.

Α-2019__Η_Ομαδα__Minders__κατεκτησε_την_1η_θεση_στον_Πανελληνιο_Διαγωνισμο_Εκπαιδευτικης_Ρομποτικης
2019: Η Ομάδα «Minders» κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Παλαιότερα project των ‘’Minders’’ είναι : ‘’Eurydice’’, ‘’RoboMind’’, ‘’RoboHermes’’, ‘’ShineSpace’’, ‘’Poseidon’’, ‘’SkyEye’’, ‘’RoboPacket’’.

Τα Μέλη της Μαθητικής Ομάδας ‘’Minders’’ έχουν κερδίσει έξι φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas και έχουν συμμετάσχει σε 6 Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με κορυφαίες παγκόσμιες διακρίσεις, φτάνοντας τρεις φορές στη δεκάδα των καλύτερων ομάδων του κόσμου.

Από το 2010 έως και σήμερα οι ‘’Minders’’ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε Διεθνή Συνέδρια όπως:

• Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Επιχειρηματικότητας (2018 – Shanghai)
2οΒραβείο - ‘’Popular Project’’
3οΒραβείο – ‘’Science & Technology Stars of Tomorrow’’

• Παγκόσμια Έκθεση Ρομποτικής και Αυτοματισμού (2014 – Padova)

• 1ο Συνέδριο TEDx για νέους στην Ελλάδα (2015 – TEDxYouthBenakiMuseum)


2019_4η_θεση_στην_Ολυμπιαδα_Εκπαιδευτικης_Ρομποτικης
2019: 4η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Οι Παγκόσμιες Διακρίσεις
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η Μαθητική Ομάδα ‘’Minders’’ έχει διακριθεί στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής:
• 5η θέση – 2021 (πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά)
• 4η θέση – 2019 (Γκιούρ, Ουγγαρία)
• 7η θέση – 2014 (Σότσι, Ρωσία)
• 11η θέση – 2017 (Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα)
• 12η θέση – 2013 (Τζακάρτα, Ινδονησία)
• 22η θέση – 2015 (Ντόχα, Κατάρ)


Οι Απόφοιτοι σήμερα
Η εμπειρία της συμμετοχής στον Όμιλο Ρομποτικής και η ευκαιρία που έχουν οι μαθητές να συμμετέχουν σε ομαδικά projects, να διακριθούν σε πανελλαδικό και σε διεθνές επίπεδο, να καλλιεργήσουν τις ατομικές τους δεξιότητες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, εκτός από ένα σπουδαίο και συναρπαστικό ταξίδι, αποτελεί και την ευκαιρία να εισαχθούν σε κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και του Κόσμου, σε Σχολές της πρώτης τους επιλογής.

Τους αποφοίτους της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, που ως μαθητές έχουν υπάρξει μέλη των ‘’Minders’’, θα τους συναντήσουμε σε Πανεπιστήμια όπως το University of Cambridge, το Imperial College London, το Delft University of Technology (TU Delft), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κ.ά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μαθητικής Ομάδας ‘’Minders’’ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.minders.gr

Πληροφορίες: Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου – Εκπαιδευτική Αναγέννηση, 22950 29840, info@anagennisi.edu.gr, www.anagennisi.edu.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης