Η Κωτσόβολος: Όλοι είναι ίδιοι στις ανάγκες και ίσοι απέναντι στην τεχνολογία

Η Κωτσόβολος: Όλοι είναι ίδιοι στις ανάγκες και ίσοι απέναντι στην τεχνολογία

Η ανθρωποκεντρική αντίληψη και η φιλοσοφία για μία «καλύτερη ζωή» είναι στον πυρήνα των ενεργειών της Κωτσόβολος και το αποδεικνύει με τις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης

dfsg

Οι μεγαλύτερες δράσεις της σε επίπεδο κοινωνικής υπευθυνότητας είναι το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», αλλά και η ενέργεια εθελοντισμού «Ημέρα Καλής Πράξης», ενώ έχει ξεκινήσει φέτος ένα μεγάλο ταξίδι το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια». 

Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», η Κωτσόβολος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να κάνει την τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή. Η προσβασιμότητα δίνει πολλές περισσότερες δυνατότητες για μια ζωή με λιγότερα εμπόδια και περιορισμούς, γιατί όλοι είναι ίδιοι στις ανάγκες και ίσοι απέναντι στην τεχνολογία. Πολλές συσκευές και τα αμέτρητα χαρακτηριστικά τους γίνονται σύμμαχος στην καθημερινότητα όλων. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να έχουν ίση πρόσβαση στην τεχνολογία. Η μεγιστοποίηση της πρόσβασης αφορά, τόσο τον φυσικό, όσο και τον ψηφιακό κόσμο της Κωτσόβολος, καθώς και την ανάδειξη των προϊόντων τεχνολογίας, που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, οι σταθμοί του ταξιδιού περιλαμβάνουν:

  • Την αναβάθμιση των φυσικών καταστημάτων της εταιρείας, με τα 10 πρώτα καταστήματα σε πρώτο στάδιο να έχουν αναγνωριστεί από την ΕΛΕΠΑΠ ως προσβάσιμα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες,
  • την καλύτερη δυνατή πλοήγηση στα ψηφιακά της μέσα, με όλα της τα sites να έχουν μενού προσβασιμότητας,
  • την εκπαίδευση του προσωπικού της και 
    • τη διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και εύρεση λύσεων μέσα από την τεχνολογία μέσα από εκπόνηση εξειδικευμένης έρευνας από την εταιρεία MRB.

    Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στην τεχνολογία και να κάνει καλύτερη τη ζωή του μέσα από αυτήν και αυτή είναι η υπόσχεση της Κωτσόβολος να ενδυναμώνει τους ανθρώπους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή με την τεχνολογία.

    ***

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης