Brooks Brothers: Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 δεν επηρεάζει την ελληνική εταιρεία

Brooks Brothers: Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 δεν επηρεάζει την ελληνική εταιρεία

Δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα της εταιρείας στην Ελλάδα διευκρινίζει η LT APPAREL AE, αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας του brand Brooks Brothers

Brooks-Brothers-1
Καμία άμεση επίπτωση δεν αναμένει η η Ελληνική εταιρεία LT APPAREL AE που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Brooks Brothers στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βαλκανικές χώρες και το Μονακό από την πρόσφατη αίτηση υπαγωγής στο στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα της Brooks Brothers Αμερικής .

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αφορούν στην Αμερικάνικη εταιρία Brooks Brothers και την απόφαση της Διοίκησης αναφορικά με την εύρεση επενδυτή/ αγοραστή, μια διαδικασία που έχει ήδη αρχίσει από το προηγούμενο έτος.

Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί από την Αμερικάνικη εταιρεία κατά το προηγούμενο έτος, το διοικητικό συμβούλιο, η ηγετική ομάδα και οι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της Brooks Brothers αξιολόγησαν διάφορες στρατηγικές επιλογές με στόχο να επαναφέρουν την εταιρεία σε τροχιά μελλοντικής επιτυχίας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατηγικής επισκόπησης, η πανδημία του COVID-19 έγινε εξαιρετικά απρόβλεπτη και έπληξε σημαντικά την επιχείρηση, όπως και όλες τις ομοειδείς εταιρείες λιανικής πώλησης. H πρόσφατη (08.07.2020) κατάθεση αιτήματος για την υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα στις ΗΠΑ, έχει ως κύριο στόχο την προστασία της εταιρείας, την αποφυγή πτώχευσης και την συνέχιση της λειτουργίας της, μέσω της εξέλιξης των διαδικασιών εξυγίανσης και της εξεύρεσης επενδυτή».

Όπως διευκρινίζει η Ελληνική εταιρεία LT APPAREL AE «η υπαγωγή στο άρθρο 11, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία πτώχευσε και θα σταματήσει να λειτουργεί, αλλά αντίθετα η υπαγωγή της προστατεύει την εταιρεία από πιθανή πτώχευση. Δεν σημαίνει ότι η Brooks Brothers θα σταματήσει να λειτουργεί ούτε ότι θα εκκαθαριστεί. Αποτελεί στρατηγική διαδικασία εξυγίανσης και πώλησης, η οποία περιλαμβάνει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και του δικτύου καταστημάτων της.

Επιπλέον, οι εξελίξεις στην Αμερική, δεν επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία της ανεξάρτητης Ελληνικής εταιρείας (LT APPAREL AE) που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος/διανομέας του Βrand, καθώς και την λειτουργία του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα, την Ρουμανία, το Μονακό που σήμερα αριθμεί 16 σημεία πώλησης (5 monobrand καταστήματα, 8 shop-in-shop, 3 καταστήματα outlet, 1 concept store) καθώς και επιλεγμένο δίκτυο Χονδρικής Πώλησης.

Κλείσιμο
Στα σχέδια της αναδιάρθρωσης της Brooks Brothers Αμερικής προβλέπεται να κλείσουν περίπου 50 (από τα 250) καταστήματα στην Αμερική. Στην Ελλάδα δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα. Το εμπορικό σήμα (Brand) Brooks Brothers είναι πολύ ισχυρό και ήδη έχουν ενδιαφερθεί πολλοί μεγάλοι επενδυτές για την απόκτησή του. Η διαδικασία αυτή είναι ήδη σε εξέλιξη».

Όπως εκτιμά η LT APPAREL AE, «μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξαγοράς και αναδιάρθρωσης της Brooks Brothers Αμερικής, η εταιρεία θα μπορέσει να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης