Οι άνθρωποι με χαμηλούς καρδιακούς παλμούς έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν έγκλημα

Οι άνθρωποι με χαμηλούς καρδιακούς παλμούς έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν έγκλημα

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η αιτιολόγηση του, ίσως πείσει μερικούς

Οι άνθρωποι με χαμηλούς καρδιακούς παλμούς έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν έγκλημα
Έχουμε ακούσει κατά καιρούς πολλές θεωρίες και έχουμε διαβάσει πολλά άρθρα σχετικά με τα χαρακτηριστικά που συνηθίζονται να παρατηρούνται σ' αυτούς που διαπράττουν εγκλήματα.

Πρόσφατη έρευνα, έρχεται να προσθέσει άλλο ένα χαρακτηριστικό στη μακροσκελή λίστα, καθώς τα ευρήματα της έδειξαν ότι τα άτομα με χαμηλότερους καρδιακούς ρυθμούς είναι κατά 20% πιο πιθανό να είναι εγκληματίες. 

Κλείσιμο
Αυτό οφείλεται, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, στο γεγονός ότι τα άτομα με χαμηλούς καρδιακούς παλμούς, συνήθως, αναζητούν απεγνωσμένα μια διέγερση.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 1.000 νέους και βρήκε μια σαφή συσχέτιση μεταξύ των καρδιακών ρυθμών και των ποσοστών εγκληματικότητας.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες με χαμηλούς καρδιακούς παλμούς, είναι βιολογικά συντονισμένοι να αναζητήσουν διεγερτικές εμπειρίες και να έχουν χαμηλότερα επίπεδα φόβου.

Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής, Adrian Raine αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο χαμηλός καρδιακός ρυθμός είναι ένας δείκτης που μπορεί να δείχνει την έλλειψη φόβου και την αναζήτηση διέγερσης». 

Η καθηγήτρια,  Dr. Olivia Choy προσθέτει: «Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτή η διέγερση είναι η συμμετοχή σε αντικοινωνική συμπεριφορά».

Για να εξετάσουν την υπόθεση ότι ένας χαμηλός καρδιακός ρυθμός σχετίζεται με το έγκλημα, οι ερευνητές έλεγξαν και μελέτησαν δεδομένα από μια πολυετή μελέτη 894 συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν μετά και την εξέταση του δείκτη μάζας του σώματος του συμμετέχοντα, της φυλής, της κοινωνικής κατάστασης και του επιπέδου δραστηριότητας.

Η έρευνα έδειξε ότι ο καρδιακός ρυθμός και πιο συγκεκριμένα οι χαμηλοί καρδιακοί παλμοί επηρεάζουν κατα 20% την πιθανότητα να είναι κάποιος εγκληματίας.

Ο καθηγητής Raine, καταλήγοντας, υποστήριξε:

«Γνωρίζουμε τώρα ότι ο χαμηλότερος καρδιακός ρυθμός του ατόμου αυξάνει - αν και ασθενώς - τις πιθανότητες ενός ατόμου να διαπράξει μελλοντικά αδικήματα» και προσθέτει:

«Μπορεί το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης να συνεχίσει να παραβλέπει την ανατομία της βίας»;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης