Απίστευτο: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει γιατί βλέπει τον εαυτό της άσχημο

Απίστευτο: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει γιατί βλέπει τον εαυτό της άσχημο

Η Alanah Bagwell ήταν τόσο πεπεισμένη ότι ήταν άσχημη που δεν έβγαινε από το δωμάτιό της για τέσσερα χρόνια και «ήθελε να πεθάνει»

Απίστευτο: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει γιατί βλέπει τον εαυτό της άσχημο
Μια όμορφη γυναίκα, τραβά πάνω από 200 selfie για να βρει μία που θα της αρέσει και νομίζει ότι είναι "σκληρό" για τους άλλους να βλέπουν το «άσχημο πρόσωπό της».

Η Alanah Bagwell, πάσχει από διαταραχή σωματικής δυσμορφίας, ξοδεύει καθημερινά τέσσερις ώρες μπροστά από τον καθρέφτη για να μακιγιαριστεί αλλά και πάλι νιώθει τόσο άσχημα που έχει κάνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, βλάπτοντας τον εαυτό της. 
Κλείσιμο


“Προσπαθούσα να βγάλω μία φωτογραφία που να μου αρέσει αλλά τις έσβηνα όλες. Σε περίπτωση που ανέβαζα κάποια φωτογραφία στο Instagram και δεν έπαιρνε πολλά likes τότε θα με έκανε ακόμα περισσότερο να πιστεύω ότι είμαι αηδιαστική”, εξομολογείται η ίδια. 

Το μίσος για την εμφάνισή της ήταν τόσο έντονο που για τέσσερα χρόνια δεν έβγαινε από το δωμάτιό της. 

Σύμφωνα με την 20χρονη, όλα ξεκίνησαν στα 14 της. Είχε μακριά ξανθά μαλλιά και ήταν αρκετή ψηλή για την ηλικία της με αποτέλεσμα να νιώθει ότι την κοιτούν περίεργα όταν κυκλοφορούσε.

Οι άντρες μέσης ηλικίας ήταν οι χειρότεροι, λέει. “Νόμιζα ότι με κοιτούν αηδιασμένοι, αλλά η μαμά μου έλεγε ότι ίσχυε ακριβώς το αντίθετο. Εγώ όμως δεν την πίστευα”, εξομολογείται.  


Στα 16 της έκανε την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας με υπερβολική δόση χαπιών. Η τελευταία της απόπειρα έγινε όταν ήταν 18 χρονών όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ένας στους 100 πάσχει από διαταραχή σωματικής δυσμορφίας, Body Dysmorphic Disorder (BDD), μια κλινική διάγνωση του άγχους που διαστρεβλώνει την άποψη των ατόμων για το πώς φαίνονται.

Μια μικρή ουλή γίνεται ένα σημαντικό ελάττωμα ή μια κηλίδα μπορεί να φαίνεται δυσανάλογη. Επηρεάζει όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά συνήθως αρχίζει στην εφηβική ηλικία.

Η διάγνωση ήταν το σημείο καμπής για την Alanah, η οποία τώρα πια συμμετέχει στο σόου του BBC “Κανείς δεν είναι τέλειος”, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το BPD, όμως ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι σκληρός και αργός. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης