Γερμανία: Παράνομο το σεξ δίχως προφυλακτικό με ιερόδουλες

Γερμανία: Παράνομο το σεξ δίχως προφυλακτικό με ιερόδουλες

Νέος νόμος θεσπίζει πιο «σφικτούς» κανόνες στη βιομηχανία του έρωτα

Γερμανία: Παράνομο το σεξ δίχως προφυλακτικό με ιερόδουλες
Νόμο με τον οποίο καθίσταται παράνομο το σεξ με ιερόδουλες χωρίς προφυλακτικό, προωθούν πολιτικοί στη Γερμανία, με σκοπό να προστατέψουν τον πληθυσμό από αφροδίσια νοσήματα και ειδικότερα από τη μάστιγα του Έιτζ.

Ο νέος νόμος θεσπίζει ένα πολύ πιο ασφυκτικό πλαίσιο για την πορνεία στη Γερμανία, η οποία νομιμοποιήθηκε ως επάγγελμα το 2002, παρ΄ ότι εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης γυναικών, ακόμη και εμπορίας λευκής σαρκός, με τεράστια έσοδα.

«Ο νόμος αυτός θα συμβάλλει στη διατήρηση των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής και προστασίας», υποστηρίζουν οι πολιτικοί που τον προώθησαν, ενώ υπάρχουν παράμετροι και για την παράνομη διακίνηση ιερόδουλων, τις συμμορίες και τα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι ιερόδουλες θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Επίσης, το πιστοποιητικό για εκείνους που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ και είναι κάτω των 21 ετών, θα ισχύει για έναν χρόνο και θα απαιτεί διαρκή ανανέωση, ενώ για όλους επιβάλλεται να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις ανά εξάμηνο και να παίρνουν πιστοποιητικό υγείας.

Οι ποινές κυμαίνονται από 1.000 έως και 50.000 δολάρια για κάθε περίπτωση. Ο νόμος πέρασε από τη γερμανική βουλή και πλέον έχει δοθεί στον πρόεδρο Γιόακιμ Γκάουκ για υπογραφή-επικύρωση, πριν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2017.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης