Έρευνα: Πώς αντιμετωπίζουν τις γυναίκες όσοι βλέπουν πορνό;

Έρευνα: Πώς αντιμετωπίζουν τις γυναίκες όσοι βλέπουν πορνό;

Το πορνό δεν «κάνει» όσους το παρακολουθούν «να μισούν τις γυναίκες»

Έρευνα: Πώς αντιμετωπίζουν τις γυναίκες όσοι βλέπουν πορνό;
Μία έρευνα του Δυτικού Πανεπιστημίου του Οντάριο έρχεται να αποδείξει πως όσοι βλέπουν εντατικά πορνό κάθε άλλο παρά τους κάνει να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως αντικείμενα του σεξ.

Απεναντίας, μάλιστα, είναι πιο πιθανό να απορρίπτουν και μάλιστα στην πράξη - μέσα από την καθημερινή τους συμπεριφορά- τις πατριαρχικές ιδεοληψίες που δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι υπαρκτές ακόμη και στο σύνολο σχεδόν των δυτικών κοινωνιών, είτε περισσότερο είτε λιγότερο.

Οι ερευνητές του  Πανεπιστημίου εξέτασαν τα αποτελέσματα της Γενικής Κοινωνικής Έρευνας στην οποία μετείχαν 10.000 άνδρες και 14.000 γυναίκες που ζουν στις ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, έδειξε πως όσοι παρακολούθησαν πορνό κατά τους προηγούμενους 12 μήνες ήταν υπέρ της ισότητας των φύλων, αντιμετώπιζαν με θετικό τρόπο τις γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας ενώ κυρίως οι γυναίκες χαρακτήριζαν εαυτούς ως φεμινίστριες.

Η μελέτη, κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα πως οι επικριτές του πορνό είναι «αδικαιολόγητοι» και τονίζεται πως το πορνό δεν «κάνει» όσους το παρακολουθούν «να μισούν τις γυναίκες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης