Έρευνα: Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου μάνατζερ στην Ελλάδα

Έρευνα: Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου μάνατζερ στην Ελλάδα

Αναφέροντας ως σημαντικό εφόδιο τον χαρακτήρα τους, στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην αποτελεσματικότητα, στα κίνητρα που οι ίδιοι έδιναν στον εαυτό τους (self-motivation), στη διάθεση να παίρνουν πρωτοβουλίες και στην ομαδικότητα

Έρευνα: Τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου μάνατζερ στην Ελλάδα
Οι ικανότητες (78%), η εργασιακή εμπειρία (70%) και ο χαρακτήρας (57%) είναι τα τρία πιο σημαντικά εφόδια των CEOs στον δρόμο προς την κορυφή. Μάλιστα για τις γυναίκες η εργασιακή εμπειρία είναι πρώτη σε κατάταξη, ενώ σημαντική θεωρούν επίσης την τύχη και τις συγκυρίες.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνας που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων στα μέλη της, επαγγελματίες CEOs, με τη συνεργασία της FOCUS BARI, μετά από πρωτοβουλία της Ομάδας Δράσης για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην ΕΑΣΕ και τις Επιχειρήσεις. Στόχος της έρευνας ήταν να καταγράψει και να αναλύσει τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και τις δεξιότητες που ανέπτυξαν τα ανώτατα στελέχη στην Ελλάδα, άνδρες και γυναίκες, για να φτάσουν στην κορυφή της εταιρικής πυραμίδας καθώς και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται σήμερα προκειμένου να επιτευχθεί ο ίδιος στόχος.

Αναφέροντας ως σημαντικό εφόδιο τον χαρακτήρα τους, στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην αποτελεσματικότητα (22%), στα κίνητρα που οι ίδιοι έδιναν στον εαυτό τους (self-motivation) (19%), στη διάθεση να παίρνουν πρωτοβουλίες (18%) και στην ομαδικότητα (18%). Οι γυναίκες τονίζουν ιδιαίτερα την ικανότητά τους να διαχειρίζονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα (multi-tasking) (31%) αλλά και τη διάθεση να μαθαίνουν νέα πράγματα (24%).

Στην πορεία τους, οι περισσότεροι CEOs συνάντησαν εμπόδια. Τα πιο σημαντικά από αυτά ήταν η εταιρική κουλτούρα που δεν τους ταίριαζε (40%), ο αθέμιτος ανταγωνισμό (37%), η δυσκολία να ισορροπήσουν καριέρα και οικογένεια (27%), οι συνεχείς αλλαγές διοίκησης / στρατηγικής (28%), το ασταθές εργασιακό περιβάλλον (26%) και οι προσωπικοί φόβοι / ανασφάλεια (23%). Η σειρά κατάταξης διαφοροποιείται μεταξύ των γυναικών για τις οποίες το μεγαλύτερο εμπόδιο με 48% είναι η δυσκολία να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια. Οι γυναίκες φέρνουν επίσης πιο νωρίς στην κατάταξη τους προσωπικούς φόβους / ανασφάλεια (31%).

Όσο για τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνουν οι CEOs για να φτάσουν στην κορυφή, οι μεγαλύτερες από αυτές ήταν ο χρόνος για τον εαυτό τους (74%) και τα προσωπικά ενδιαφέροντα (61%) ενώ πιο χαμηλά τοποθετούνται οι φίλοι (34%), η σχέση με τον σύντροφο (28%), τα παιδιά (23%) και η υγεία (21%). Οι γυναίκες δηλώνουν περισσότερο σε σχέση με τους άντρες ότι θυσίασαν τον προσωπικό τους χρόνο (86%), τους φίλους τους (45%) και τη σχέση με το σύντροφο (35%).
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης