Πυρίτιο: Για όμορφα μαλλιά, δέρμα και γερά οστά

Πυρίτιο: Για όμορφα μαλλιά, δέρμα και γερά οστά

Καλές πηγές πυριτίου είναι οι σπόροι δημητριακών, όπως η βρώμη το κριθάρι, το σιτάρι...

Πυρίτιο: Για όμορφα μαλλιά, δέρμα και γερά οστά
Ένα συστατικό που είναι σύμμαχός μας για γερά μαλλιά, νύχια δέρμα αλλά και οστά και ονομάζεται πυρίτιο. Τι είναι; 

To δώρο της γης


Κλείσιμο
Το πυρίτιο είναι ένα συστατικό που υπάρχει στο έδαφος και κατά συνέπεια σε αρκετά από τα τρόφιμα που παράγονται από αυτό, όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά κ.λπ. Καλές πηγές πυριτίου είναι οι σπόροι δημητριακών, όπως η βρώμη το κριθάρι, το σιτάρι κλπ., τα φρούτα και τα γογγύλια. Όμως η επεξεργασία των τροφίμων μπορεί να μειώσει τα επίπεδά του έως και 98% ενώ συχνά δεν απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Απαραίτητο για γερά οστά

Το πυρίτιο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των οστών και τη διατήρηση της φυσιολογικής οστικής δομής. Κι αυτό επειδή διευκολύνει τον εμπλουτισμό τους με ασβέστιο και μέταλλα. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός μας αδυνατεί να χρησιμοποιήσει και να αφομοιώσει το ασβέστιο χωρίς την παρουσία του. Αυτή του η ιδιότητα το κάνει και άκρως απαραίτητο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Επίσης είναι απαραίτητο για την καλύτερη και γρηγορότερη επούλωση καταγμάτων, θλάσεων και τραυματισμένων τενόντων και συνδέσμων ενώ προλαμβάνει τον εκφυλισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων.

Ο εχθρός του χρόνου

Το πυρίτιο έχει τον πρώτο λόγο και στην ομορφιά μας αφού είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά της γήρανσης. Αυτό το καταφέρνει διατηρώντας το κολλαγόνο (βασικό δομικό στοιχείο των κυττάρων μας ), του οποίου αποτελεί σημαντικό συστατικό, σε υψηλά επίπεδα. Καθώς τα χρόνια περνούν το κολλαγόνο φθείρεται και χάνει τη φυσιολογική ελαστικότητά του, οδηγώντας σε χαλάρωση της επιδερμίδας, εξασθενημένα μαλλιά και εύθραυστα νύχια. 

Διαβάστε περισσότερα στο life2day
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης