Ευρωπαϊκές Ηνωμένες Πολιτείες θέλει ο Σουλτς

Ευρωπαϊκές Ηνωμένες Πολιτείες θέλει ο Σουλτς

Ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι όσα κράτη μέλη δεν αποδεχθούν αυτό το ομοσπονδιακό Σύνταγμα θα πρέπει αυτόματα να εγκαταλείψουν την ΕΕ

Ευρωπαϊκές Ηνωμένες Πολιτείες θέλει ο Σουλτς
Το όραμά του για τη μετεξέλιξη της ΕΕ σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μ’ ένα κοινό σύνταγμα μέχρι το 2025 ανέπτυξε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλιστών.

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του στο Βερολίνο ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι όσα κράτη μέλη δεν αποδεχθούν αυτό το ομοσπονδιακό Σύνταγμα θα πρέπει αυτόματα να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Παράλληλα ζήτησε συγνώμη από τους περίπου 600 συνέδρους και τους ψηφοφόρους του SPD για την ιστορική ήττα στις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη για τη χειρότερη εκλογική επίδοση του κόμματος στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.

Κλείσιμο
Τόνισε ότι κατανοεί την οργή και την απογοήτευση στελεχών και οπαδών, αλλά απηύθυνε έκκληση να στηρίξουν την έναρξη διερευνητικών επαφών με ανοικτό αποτέλεσμα με τη συντηρητική παράταξη της Άνγκελα Μέρκελ για το σχηματισμό κυβέρνηση. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε με κάθε τίμημα. Αλλά δεν επιτρέπεται να θέλουμε πάση θυσία να μην κυβερνήσουμε», τόνισε. «Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε μετά την κατάρρευση με τόσο ανεύθυνο τρόπο των συνομιλιών για συνασπισμό Τζαμάικα».

Υπενθύμισε δε στους παρισταμένους τους στόχους του εκλογικού προγράμματος του κόμματος τονίζοντας ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να συζητήσουν με τα κόμματα της Ένωσης (CDU και CSU), ώστε να διαπιστώσουν τι μπορεί να επιτευχθεί.

Οι σύνεδροι θα ψηφίσουν το απόγευμα εάν αποδέχονται την έναρξη διαλόγου με τους συντηρητικούς προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης