Διάσημος Γάλλος πορνοστάρ απαντά στον Μακρόν για τον «πόλεμο» που κήρυξε στον κλάδο του

Διάσημος Γάλλος πορνοστάρ απαντά στον Μακρόν για τον «πόλεμο» που κήρυξε στον κλάδο του

«Πάρε με τηλέφωνο για να λύσουμε το θέμα, αδίκως δαιμονοποιείς την πορνογραφία» είναι το μήνυμα του Μανουέλ Φεραρά στον Μακρόν που προανήγγειλε «ένα οπλοστάσιο μέτρων» για την καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών

Διάσημος Γάλλος πορνοστάρ απαντά στον Μακρόν για τον «πόλεμο» που κήρυξε στον κλάδο του
Πάρε-δώσε με έναν από τους πιο διάσημους πορνοστάρ της Γαλλίας «άνοιξε» ο Γάλλος πρόεδρος.
 
Μιλώντας για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, ο 39χρονος πρόεδρος ανακοίνωσε «ένα οπλοστάσιο μέτρων» για την καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών, η οποία, όπως είπε, προκαλεί «φρίκη και ντροπή».
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών, ο Μακρόν
εξέφρασε μεταξύ άλλων τη λύπη του για το γεγονός ότι η πορνογραφία έχει «περάσει την πόρτα των σχολείων». Μετά τις επιθέσεις του Μακρόν για την πορνογραφία, η οποία μεταφέρει μια «κακή» εικόνα της γυναίκας, όπως είπε, ο πορνοστάρ Μανουέλ Φεραρά ένιωσε θιγμένος αμφισβητώντας ανοιχτά τον πρόεδρο μέσω του Twitter. Mάλιστα,όπως δήλωσε, περιμένει από τον πρόεδρο να του τηλεφωνήσει για να ξεκαθαρίσουν το θέμα. 

«Η Γαλλία δεν πρέπει πλέον να είναι μία απ' αυτές τις χώρες όπου οι γυναίκες φοβούνται», δήλωσε ο Μακρόν και απαρίθμησε «τρεις προτεραιότητές» του για τα πέντε επόμενα χρόνια: «την παιδεία και την πολιτισμική μάχη υπέρ της ισότητας», τη «βελτίωση της φροντίδας για τα θύματα» και μια «ενίσχυση του κατασταλτικού οπλοστασίου».
Κλείσιμο
 
Αναφερόμενος στην πορνογραφία μέσω του Ίντερνετ, στην οποία έχουν πρόσβαση τα παιδιά, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως, «το 2018 οφείλουμε να επανεξετάσουμε το πλαίσιο της κανονιστικής ρύθμισης των περιεχομένων, ιδιαίτερα των οπτικοακουστικών περιεχομένων λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη του ψηφιακού» και επεκτείνοντας τις εξουσίες του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στον έλεγχο των περιεχομένων των ψηφιακών βίντεο.
 
«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η πορνογραφία καθιστά τις γυναίκες ένα αντικείμενο ταπείνωσης», είπε, μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος. Τα λόγια του δεν ενθουσίασαν τον Γάλλο ηθοποιό ταινιών πορνό.
 
«Αυτή η φράση του Εμανουέλ Μακρόν είναι φοβερή... Δαιμονοποιεί τη βιομηχανία πορνό», τόνισε σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο Franceinfo. «Περιμένω τηλεφώνημά σας!... Υπάρχει πορνό που δεν ταπεινώνει τις γυναίκες Σε κάθε περίπτωση, προσέξτε: δεν κάνουμε εκπαιδευτικές ταινίες, κάνουμε ψυχαγωγία», προσθέτει ο Μανουέλ Φεραρά αυτή τη φορά στο Twitter. 

Ο Μακρόν ανακοίνωσε επίσης για το 2018 «νομοθετικές αλλαγές» με στόχο «να διώκονται εκείνοι που παρενοχλούν μέσω του Ίντερνετ» καθώς και για να περιληφθεί στο πρόγραμμα όλων των σχολείων ένα μάθημα αφιερωμένο στη μάχη κατά του σεξισμού και της παρενόχλησης.

Τέλος, πρότεινε να αυξηθεί στα 15 έτη η ηλικία της συναίνεσης σε μια σεξουαλική πράξη, κάτω από την οποία οι σεξουαλικές σχέσεις θεωρούνται βιασμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης