Η Κέλιαν Κόνγουεϊ επιρρίπτει ευθύνες στον Ομπάμα για το μακελειό στο Λας Βέγκας!

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ επιρρίπτει ευθύνες στον Ομπάμα για το μακελειό στο Λας Βέγκας!

Η σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να στρέψει την προσοχή μακριά από τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο και τη σιωπή του για την ελεύθερη οπλοκατοχή

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ επιρρίπτει ευθύνες στον Ομπάμα για το μακελειό στο Λας Βέγκας!
Ευθύνες στον προκάτοχο του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα επιχειρεί εντέχνως να επιρρίψει η βασική σύμβουλος και μία από τις ισχυρές κυρίες του οβάλ γραφείου, Κέλιαν Κόνγουεϊ, για
το μακελειό που προκάλεσε ο 63χρονος Στίβεν Πάντοκ στο Λας Βέγκας, σκοτώνοντας με αυτόματο όπλο 59 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 500.

Η κυρία Κόνγουεϊ επιχείρησε να αντιστρέψει την κριτική που δέχεται ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος για το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε στην άρση της ελεύθερης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ασκώντας κριτική στον Μπαράκ Ομπάμα, διότι κατά την 8ετή παραμονή του στον Λευκό Οίκο δεν περιόρισε ή δεν τερμάτισε τη χρήση του ειδικού οργάνου που μετατρέπει ένα απλό όπλο, σε αυτόματο.

Η σύμβουλος του
Κλείσιμο
Ντόναλντ Τραμπ αναφερόταν στο εξάρτημα που πρόσθεσε ο μακελάρης του Λας Βέγκας στα όπλα του, αυξάνοντας κατακόρυφα τις δυνατότητές τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Κόνγουεϊ δήλωσε πως «σημείωσα τις ενστάσεις σας... Ήταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, το 2010, που αποφάσισε να μην ρυθμίσει το συγκεκριμένο ζήτημα, με τη συγκεκριμένη συσκευή». «Αυτό, θα πρέπει να ενταχθεί στη γενικότερη συζήτηση», πρόσθεσε.

Η Κόνγουεϊ αναφέρθηκε σε μία ρύθμιση του 2010, επί προεδρίας Ομπάμα, η οποία έδινε το δικαίωμα αγοράς και χρήσης του συγκεκριμένου εξαρτήματος σε άτομα με αναπηρία, προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα να πυροβολούν με αυτόματο όπλο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης