ΗΠΑ: 97χρονος βετεράνος «γονατίζει» στέλνοντας ένα μήνυμα στον Τραμπ

ΗΠΑ: 97χρονος βετεράνος «γονατίζει» στέλνοντας ένα μήνυμα στον Τραμπ

Η κόντρα μεταξύ Τραμπ και σούπερ σταρ παικτών του αμερικανικού ποδοσφαίρου «καλά κρατεί» - Δείτε τις νέες αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου που έριξαν λάδι στη φωτιά

ΗΠΑ: 97χρονος βετεράνος «γονατίζει» στέλνοντας ένα μήνυμα στον Τραμπ
Η κόντρα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα σε διάσημους και μη παίκτες του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου και τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν λέει να κοπάσει, με τον Τραμπ να επιτίθεται και σήμερα στους αθλητές με νέες αναρτήσεις του στο Twitter.

Αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τους διοργανωτές του ράλι Nascar για τη ρητή απαγόρευση οποιασδήποτε διαμαρτυρίας των αθλητών περιλαμβάνει το γονάτισμα ενώ ακούγεται ο αμερικανικός εθνικός ύμνος.
«Έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούν την οποιαδήποτε ασέβεια προς την χώρα και τη σημαία μας», έγραψε ο Τραμπ,
σε μια ξεκάθαρη σπόντα προς τους δεκάδες παίκτες του φούτμπολ που γονάτισαν εχθές πριν από τα ματς της National Football League στα στάδια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συμβολική αυτή διαμαρτυρία, οι αθλητές αψήφησαν τον Τραμπ που ζήτησε πρόσφατα την απόλυση των αθλητών που δεν σέβονται τον αμερικανικό εθνικό ύμνο.
Κλείσιμο



«Το ζήτημα της γονατιστής διαμαρτυρίας δεν έχει σχέση με τη φυλή. Έχει να κάνει με τον σεβασμό προς την χώρα, τη σημαία και τον εθνικό μας ύμνο. Το NFL πρέπει να το σεβαστεί αυτό», ανέφερε σε επόμενη σημερινή ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας στη συνέχεια ότι πολλοί φίλαθλοι γιουχάισαν τους αθλητές που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν κατά των πολιτικών του με αυτόν τον τρόπο.






Η «κόντρα» των αθλητών με τον Τραμπ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media, με το αμερικανικό κοινό να διχάζεται ανάμεσα σε εκείνους που συντάσσονται με τον Αμερικανό πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας ασέβεια αυτού του είδους τη διαμαρτυρία, και άλλους που αναγνωρίζουν το δικαίωμα στον καθένα να εκφράζει την αντίθεσή του σχετικά με όσα συμβαίνουν στη χώρα του με αυτόν τον συμβολικό τρόπο.

Μία από τις αντιδράσεις, που προήλθε από έναν βετεράνο του β' Παγκοσμίου Πολέμου προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Ο  97χρονος John Middlemas, αποφάσισε να εκφράσει την στήριξή του στους αθλητές γονατίζοντας όπως εκείνοι. Τη φωτογραφία του γονατιστού ηλικιωμένου που πολέμησε για την αμερικανική σημαία δημοσίευσε ο εγγονός του με την εξής λεζάντα: «Ο παππούς μου είναι ένας 97χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου και πρώην αγρότης στο Μιζούρι. Ήθελε να συνταχθεί με εκείνους που γονατίζουν διαμαρτυρόμενοι: "Αυτά τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται", μου είπε».



Πώς ξεκίνησε η απίστευτη κόντρα


Εχθές, τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν στιγμιότυπα από στάδια σε ολόκληρη τη χώρα, με παίκτες γονατισμένους στον χορτάρι του αγωνιστικού χώρου, λίγες ώρες αφού ο Τραμπ κλιμάκωσε τη ρητορική του ζητώντας μποϊκοτάζ των ομάδων οι παίκτες των οποίων δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς την Αμερική.

Στο Φόξμποροου, 15 παίκτες των New England Patriots, που έχουν τον τίτλο του πρωταθλητή στη National Football League γονάτισαν και πολλοί από αυτούς κρατήθηκαν από τα μπράτσα, ανάμεσά τους και ο σταρ της ομάδας Τομ Μπρέιντι.

Σήμερα μάλιστα, ο Μπρέιντι (ένας από τους διασημότερους παίκτες του φούτμπολ) χαρακτήρισε άκρως διχαστική την στάση του Αμερικανού προέδρου.

Οι παίκτες των Pittsburgh Steelers αποφάσισαν από την πλευρά τους να παραμείνουν στα αποδυτήρια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο στάδιο των Bears του Σικάγο.

Την κίνηση αυτή έκανε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 ο πρώην quarterback των San Francisco 49ers Κόλιν Κέπερνικ που είχε γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου διαμαρτυρόμενος για το κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Τραμπ επετέθη, χωρίς να τον κατονομάσει, σε 29χρονο παίκτη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης: «Δεν θα σας άρεσε να βλέπατε έναν από αυτούς τους ιδιοκτήτες της ομάδας του NFL να λέει, όταν κάποιος δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τη σημαία μας, "βγάλτε μου αυτόν τον π...νας γιο από το τερέν, απολύεται, απολύεται;" », έγραψε στο Twitter.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης