Γάλλος σεφ με 3 αστέρια Michelin ζητά να βγει από τον ταξιδιωτικό οδηγό

Γάλλος σεφ με 3 αστέρια Michelin ζητά να βγει από τον ταξιδιωτικό οδηγό

Ο βραβευμένος σεφ Σεμπαστιάν Μπρα επικαλέστηκε τη «μεγάλη πίεση που του ασκεί η συγκεκριμένη διάκριση» - «Θα εξεταστεί το αίτημα» απαντά η Michelin

Γάλλος σεφ με 3 αστέρια Michelin ζητά να βγει από τον ταξιδιωτικό οδηγό
Να εξαιρεθεί από τον ταξιδιωτικό οδηγό της Michelin ζητά ο βραβευμένος με τρία αστέρια σεφ Σεμπαστιάν Μπρα του εστιατορίου «Le Suquet» στο Λαγκιόλ της Aβερόν, στη νότια Γαλλία, επικαλούμενος τη «μεγάλη πίεση» που αποτελεί η συγκεκριμένη διάκριση. 

Η Michelin, διά στόματος της Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου, απαντά πως σέβεται το αίτημα του σεφ, το οποίο δεν έχει προηγούμενο, και θα εξετάσει την περίπτωσή του.

«Πρώτη φορά σεφ μας ζητά να μην συμπεριληφθεί στον οδηγό μας (...) το λαμβάνουμε υπ' όψιν και το σεβόμαστε», είπε η Κλοζέλ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η εξαίρεση του μάγειρα δεν θα γίνει «αυτόματα» καθώς θα πρέπει να προηγηθεί συζήτηση από την αρμόδια συντακτική ομάδα του οδηγού. 


Κλείσιμο
O Σεμπαστιάν Μπρα μαζί με τον πατέρα του Μισέλ (δεξιά) ο οποίος άνοιξε το 1992 το εστιατόριο Le Suquet στο Λαγκιόλ της Αβερόν, στη νότια Γαλλία

 Αν και κανείς άλλος μάγειρας δεν έχει ζητήσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο, αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν στην άκρη τα τιμητικά αστέρια του οδηγού. Σεφ όπως ο Αλέν Σαντερέν, ο Ολιβιέ Ρελινγκέρ και ο Αντουάν Βέστερμαν, παρέδωσαν τα αστέρια τους - ο Βέστερμαν μάλιστα είχε κλείσει το ρεστοράν του το 2008. 

«Αναμφισβήτητα η αρτιότητα προϋποθέτει δουλειά και σοβαρότητα όχι μόνο στη γαστρονομία αλλά και στον πρωταθλητισμό (...) Εμείς συνηθίζουμε να συμβουλεύουμε τους σεφ να μην δουλεύουν για τον οδηγό αλλά για τους πελάτες τους», σχολιάζει η Κλοζέλ. 

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών που εδρεύει στο Κλερμόν - Φεράν είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ελαστικών στον κόσμο, μαζί με την Bridgestone και την Goodyear.

Εκτός από τα ελαστικά της και τη μασκότ της όμως, η εταιρεία είναι εξίσου γνωστή για τους πράσινους και τους κόκκινους ταξιδιωτικούς οδηγούς, και τα περίφημα αστέρια της (étoiles Michelin), που απονέμει σε εστιατόρια για το φαγητό τους. 

Ο Σεμπαστιάν Μπρα είναι γιος του επίσης βραβευμένου με τρία Michelin σεφ, Μισέλ Μπρα, ο οποίος το 1992 άνοιξε το εστιατόριο Le Suquet, ενώ τον Ιούνιο του 2002 άνοιξαν μαζί ένα δεύτερο εστιατόριο στο Windsor Hotel στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης