Οι ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας εκπαιδεύονται για τη δολοφονία-αστραπή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας εκπαιδεύονται για τη δολοφονία-αστραπή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σχεδιάζουν επίσης να εντοπίσουν και να εξαλείψουν 1.000 πρωταρχικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων και των εγκαταστάσεων εκτόξευσης πυραύλων, την ίδια ώρα που η χώρα να αποκρούσει ένα χτύπημα από το στρατό του Κιμ Γιονγ Ουν

Οι ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας εκπαιδεύονται για τη δολοφονία-αστραπή του Κιμ Γιονγκ Ουν
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νότια Κορέα εκπαιδεύει τις ειδικές δυνάμεις της για να εντοπίσουν και να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τους κοντινούς συμβούλους του, εάν ο Βορράς ξεκινήσει πόλεμο.

Η στρατηγική αποτελεί μέρος μιας δέσμης μέτρων από τη Σεούλ για να «μεταβεί σε στάση επίθεσης» εάν το δικτατορικό κράτος επιτεθεί, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που συζητήθηκε στα νοτιοκορεατικά μέσα.

Σχεδιάζει επίσης να εντοπίσει και να εξαλείψει 1.000 πρωταρχικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων και των εγκαταστάσεων εκτόξευσης πυραύλων, την ίδια ώρα που θα προσπαθεί να αποκρούσει ένα χτύπημα από τον Κιμ Γιονγ Ουν και τις δυνάμεις του.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ενημερώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Άμυνας σχετικά με το αναδιοργανωμένο σχέδιο, αφού ανέθεσε σε αξιωματούχους να θέσουν σε εφαρμογή ένα επιθετικό στρατιωτικό σχέδιο.

Συζήτησαν την αναθεωρημένη στρατηγική τους μόλις μια ημέρα προτού η Πιονγκγιάνγκ εκτοξεύσει το βαλλιστικό πύραυλο, που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία την Τρίτη, κάτι στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε με τη φράση «όλες οι επιλογές βρίσκονται τώρα στο τραπέζι».

Ο κ. Μουν δήλωσε ότι η στρατιωτική δύναμη της Νότιας Κορέας πρέπει να είναι έτοιμη να «μεταβεί γρήγορα σε μια επιθετική στάση σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε μια πρόκληση, ξεπερνώντας τις κόκκινες γραμμές ή αν αποφασίσει να επιτεθεί στην πρωτεύουσα», ανέφερε η εφημερίδα Chosun Ilbo.

Όλα αυτά γνωστοποιούνται εν μέσω κοινών στρατιωτικών ασκήσεων αυτή την εβδομάδα τόσο από τη Σεούλ όσο και από την Ουάσινγκτον, κάτι που οι αρχές και των δύο χωρών, έχουν χαρακτηρίσει ως αμυντικές ασκήσεις ΄για ενδεχόμενο χτύπημα της Βόρειας Κορέας.

Το Ulchi-Freedom Guardian είναι μια ετήσια επιχείρηση που στο παρελθόν περιλάμβανε εκπαιδευτικά γυμνάσια ξηράς και θάλασσας. Περίπου 17.500 αμερικανικά στρατεύματα συμμετέχουν στην τρέχουσα άσκηση, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της Σεούλ.

Αλλά οι αποκαλούμενες αμυντικές ασκήσεις περιγράφονται από τους αναλυτές ως «αποστολές αποκεφαλισμού» με στόχο τον Κιμ, ενώ μερικοί λένε ότι πιστεύουν πως εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δολοφονηθεί ή συλληφθεί, οι ένοπλες δυνάμεις του θα μπορούσαν να παραδοθούν.

Οι ισχυρισμοί ότι οι αποστολές εκπαίδευσης είναι επιθετικές και όχι ως μέσο αντίδρασης έχουν αυξηθεί, καθώς τα μέλη της ελίτ έκτης ομάδας των Navy's Seals του αμερικανικού ναυτικού έλαβαν μέρος σε ξεχωριστές ασκήσεις με ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας τον Μάρτιο.

Ήρθαν καθώς βουλευτής της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι ο Κιμ ζούσε από το φόβο ότι θα δολοφονηθεί σε χτύπημα από τους άρτια καταρτισμένους στρατιώτες.

Ο Λι Τσέολ-γου, πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών του νοτιοκορεατικού κοινοβουλίου, έκανε το σχόλιο με βάση τις εκθέσεις του πρακτορείου πληροφοριών της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης