Τραμπ για τις κυρώσεις κατά Ρωσίας: Υπάρχουν αντισυνταγματικές διατάξεις στο νομοσχέδιο

Τραμπ για τις κυρώσεις κατά Ρωσίας: Υπάρχουν αντισυνταγματικές διατάξεις στο νομοσχέδιο

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επισήμανε ότι επικύρωσε τον νόμο «στο όνομα της εθνικής ενότητας», καθώς είχε ψηφιστεί σχεδόν ομόφωνα από το Κογκρέσο

Τραμπ για τις κυρώσεις κατά Ρωσίας: Υπάρχουν αντισυνταγματικές διατάξεις στο νομοσχέδιο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων 
κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, απαντώντας έτσι στη ρωσική απόφαση για απέλαση Αμερικανών μελών διπλωματικών αποστολών.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος μπορεί να υπέγραψε το νομοσχέδιο, αλλά έκανε ξεκάθαρο ότι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό του. Αμέσως μετά την υπογραφή του που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι ο νέος νόμος είναι πιθανό «να φέρει πιο κοντά την Κίνα, την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα», επισημαίνοντας ότι επικύρωσε τον νόμο «στο όνομα της εθνικής ενότητας». «Στη βιασύνη του, να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο το Κογκρέσο συμπεριέλαβε αρκετές, ξεκάθαρα αντισυνταγματικές διατάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.
   
Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε, επίσης, ότι ο νόμος έχει «σημαντικά ελαττώματα», σημειώνοντας ότι θα περιορίζει την ικανότητα των ΗΠΑ να επιτυγχάνουν συμφέρουσες συμφωνίες για τον αμερικανικό λαό. «Ενώ είμαι υπέρμαχος της λήψης σκληρών μέτρων για την τιμωρία και την αποτροπή επιθετικών και αποσταθεροποιητικών συμπεριφορών από το Ιράν, την Βόρεια Κορέα και την Ρωσία, αυτό το νομοσχέδιο έχει σημαντικά ελαττώματα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Οι κυρώσεις είχαν υπερψηφιστεί σχεδόν ομόφωνα την περασμένη εβδομάδα από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου και εκκρεμούσε η τελική υπογραφή του Αμερικανού Προέδρου, την οποία εδώ και δύο ημέρες είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε πρώην σοβιετικές χώρες.

Στις κυρώσεις που είχαν «περάσει» με συντριπτική πλειοψηφία στο αμερικανικό Κογκρέσο, η Ρωσία ανταπάντησε με την δραστική μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια, διπλωμάτες ή τεχνικούς. Οι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας στοχεύουν ιδιαίτερα τον ρωσικό ενεργειακό τομέα και γενικότερα, αφορούν την φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016 και την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης