Η Γερμανίδα έφηβη που έγινε τζιχαντίστρια για τον έρωτα λύνει τη σιωπή της

Η Γερμανίδα έφηβη που έγινε τζιχαντίστρια για τον έρωτα λύνει τη σιωπή της

Η 16χρονη Λίντα Βένζελ που κρατείται σε ιρακινή φυλακή λέει ότι το μόνο που θέλει πλέον είναι να γυρίσει στην πατρίδα της

Η Γερμανίδα έφηβη που έγινε τζιχαντίστρια για τον έρωτα λύνει τη σιωπή της
Η Γερμανίδα έφηβη που έφυγε από την πατρίδα της προκειμένου να αγωνιστεί με το Ισλαμικό Κράτος και πλέον κρατείται σε φυλακή του Ιράκ ισχυρίζεται ότι έχει μετανιώσει που προσχώρησε στην τρομοκρατική οργάνωση και ότι το μόνο που επιθυμεί πλέον είναι να επιστρέψει στην οικογένειά της.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, τέσσερις Γερμανίδες που προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομενης της 16χρονης Λίντα Βένζελ που κατάγεται
από μια μικρή πόλη κοντά στη Δρέσδη, κρατούνται σήμερα σε μια ιρακινή φυλακή και έχουν έρθει ήδη σε επαφή με εκπρόσωπους του γερμανικού προξενείου.
 
Ο Λόρεντζ Χάασε, εισαγγελέας στη Δρέσδη, επιβεβαίωσε πρόσφατα τις πληροφορίες ότι η αγνοούμενη έφηβη «εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε στο Ιράκ» καθώς και ότι την έχει επισκεφθεί σύμβουλος του γερμανικού προξενείου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κλείσιμο


Τα γερμανικά κανάλια NDR και WDR, όπως και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, προσέγγισαν την 16χρονη στο νοσοκομείο ενός στρατιωτικού συγκροτήματος, όπου έμεινε για ένα διάστημα πριν οδηγηθεί στη φυλακή και τους είπε ότι το μόνο που επιθυμεί πλέον είναι να γυρίσει στην πατρίδα της.

«Το μόνο που θέλω είναι να φύγω από εδώ. Θέλω να ξεφύγω από τον πόλεμο, από τα όπλα, από τη φασαρία. Θέλω μόνο να γυρίσω στο σπίτι μου και στην οικογένειά μου», ανέφερε η 16χρονη, που πιστεύεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω διαδικτύου και ότι αποφάσισε να προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος εξαιτίας του έρωτά της για έναν τζιχαντιστή.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ που μίλησαν με την Βένζελ, η νεαρή κοπέλα δηλώνει ότι μετάνιωσε που έγινε τζιχαντίστρια και ζητά να εκδοθεί στη Γερμανία, ενώ εμφανίζεται πρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές. Η στάση της αυτή φαίνεται να διαφέρει αρκετά από την επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της απέναντι στους στρατιώτες που τη συνέλαβαν πριν από μερικές ημέρες στη Μοσούλη.




Το κορίτσι φέρει δύο τραύματα, ένα από πυροβολισμό στον αριστερό της μηρό και ένα στο αριστερό της γόνατο, ωστόσο η ίδια δηλώνει στα ΜΜΕ ότι «αισθάνεται καλά στην υγεία της». 

Η 16χρονη Λίντα Βένζελ το έσκασε πριν από ένα χρόνο από τη Γερμανία, χωρίς η οικογένειά της να αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι να είναι πολύ αργά. Η νεαρή ταξίδεψε από τη Φρανκφούρτη αεροπορικώς στην Τουρκία, από όπου πέρασε στη Συρία, όπου και χάθηκαν τελείως τα ίχνη της.

Όπως πιστέυει η αστυνομία, η έφηβη είχε ερωτευτεί έναν μουσουλμάνο που γνώρισε στο Διαδίκτυο και ο οποίος την έπεισε αρχικά να ασπαστεί το Ισλάμ και κατόπιν να ταξιδέψει στη Συρία να τον βρει. Αφού ασπάστηκε το Ισλάμ, η Βένζελ άλλαξε το όνομά της σε Μαριάμ και άρχισε να αναρτά φωτογραφίες της με ισλαμική μαντήλα στα social media.

Πριν από την εξαφάνισή της, κυκλοφορούσε έχοντας πάντα πάνω της το Κοράνι και είχε αρχίσει να μαθαίνει αραβικά, όπως ανέφεραν πρώην φίλες της στην αστυνομία. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης